Horváth Andrea

Az írás és kommunikáció, a zene és a sport gyerekkoromtól kezdve fontos része személyes fejlődésemnek. Szeretem a lélek hangján keresztül megszólaltatni a témáimat és megosztani történeteimet az emberekkel remélve, hogy eljut a mondanivalóm a szív szintjére. Ez az érzés szinte mindennél többet ér számomra. Fontosnak tartom az emberi kapcsolatokban a határok egészséges meghúzását, az ahhoz tartozó érzelmek pontos megnevezését, azoknak pontos leírását és mindezek következményeinek közérthető körülírását. A szavaknak ereje van, így az írás számomra felelősség. Mindezeken túl érdekel az emberi test és a lélek kapcsolata, mert véleményem szerint nem lehet elválasztani az egyiket a másiktól. Ebben a témában is szeretek elmélyedni. Bővebben rólam és a munkásságomról itt tudtok olvasni: eptestlelek.com

Élet egy rejtett nárcisztikussal

Talán az egyik legmélyebbre süllyedni az életben egy ilyen találkozás által lehet, még a pszichopata sem tud olyan kínkeserves lelki fájdalmakat okozni, mint a szadista rejtett nárcisztikus. Azonban nem ritka, hogy a kettő kombinált változatát kapjuk, hiszen a legtöbb személyiségzavar mellé társbetegségek is társulhatnak.

olvass tovább

Nem te vagy a túlérzékeny, hanem mások nem veszik figyelembe a határaidat

Nem te vagy túlérzékeny, hanem mások nem veszik figyelembe a határaidat, ami valljuk be furcsa és kellemetlen szituációkat eredményezhetnek az élet bármely területén, de főleg a magánéletben és a munkahelyeken. Hiszen még te érzed magad furcsán, hogy te viselkedsz nem megfelelően egy olyan társadalomban, ahol még a többségnek tanulnia kell a privátszféra és a személyes határok tiszteletben tartását.

olvass tovább

Nem az vagyok aki...

Nem az vagyok, akinek te gondolsz! Nem az vagyok, aki alárendeli magát a másiknak egy olyan kapcsolatban, ahol rabigába hajtanák. Nem az vagyok, aki szemet huny vagy félrenéz, ha a másik rendszeresen megalázza.

olvass tovább

Hogyan lehet a mérgező embereket távol tartani?

Hogyan lehet a mérgező embereket távol tartani? Ez sokunk fejében megfordul és a válasz az minden esetben a határaink meghúzásával lesz. Valószínüleg nem leszünk sok emberrel körülvéve ezek után, maximum kevés, de igaz emberrel, viszont lesz egy pajzsunk önmagunk előtt a mérgező emberek fullánkjaival szemben.

olvass tovább

Amikor a szerelem fogságba ejt

Nem tudsz szabadulni, fogságba estél, pedig eleinte minden olyan szépen indult. Romantikus beszélgetések órákon át a chaten, aztán séták, majd virágok és szép ígéretek. „Csak ne lettem volna olyan naív!” – hangzik el az önmarcangoló mondat a fejedben önmagadhoz, naponta minimum százszor.

olvass tovább