Mazula Krisztina

Kiskorom óta fontos szerepet játszik az életemben a kreativitás és a sport. Az írás mindig jelen volt, mint hobbi, viszont a Stylemagazin az első felület, ahol nyilvánosan publikálom az írásaim, amiket a legtöbbször a saját élményeim, és a körülöttem lévő világ inspirál.

Anyu másik élete

Elmondtam Zoli bácsinak, hogy nagyon aggódom apuért, elmondhatatlanul hiányzik anyu és vissza akarok menni hozzá. Zoli bácsi ekkor azt mondta, hogy anyunak mostantól van egy másik, tőlünk különálló élete, amiben apu mostantól nem szerepel, de engem nagyon szeret, aput is nagyon szereti, de apu és anyu nem lesznek együtt úgy, ahogy eddig voltak.

olvass tovább

„A szenvedély az a híd, amely eljuttat a fájdalomtól a változásig.” – érdekességek Frida Kahlo, az leghíresebb mexikói festőnő életéről

Sokan csak a Salma Hayek főszereplésével készült életrajzi filmből ismerik Frida Kahlo-t, mexikói festőművésznőt, aki különleges stílusával az egész világot meghódította. Ahogy a legtöbb művészt, őt is csak halála után ismerte meg igazán a világ. Kevesen gondolnák, hogy Frida Kahlo magyar felmenőkkel is rendelkezik, és szeretői között volt a magyar származású Muray Miklós is, vagy, hogy utolsó, befejezetlen képe egy Sztálin-portré volt. Ismerd meg velünk Frida Kahlo-t, a világ egyik leghíresebb festőnőjét.

olvass tovább

Minden idők leghíresebb kémnője – érdekességek Mata Hari botrányos életéről

Az első luxus prostituált, egzotikus táncosnő, háborús kém. Egy nő, rengeteg jelzővel, aki egy egyszerű kalaposmester lányából a világ egyik leghíresebb asszonyává vált. Mata Hari csöppet sem átlagos életének végül egy koholt per vetett véget. Cikkünkben most néhány érdekességet osztunk meg veletek a legmegosztóbb második háborús kémnőről.

olvass tovább

Alternatív gyógymódok megfázás ellen

Októberben különösen becsapós az időjárás, hiszen egyik órában még kellemesen süt a nap, a másikban pedig már jócskán leesik a hőmérséklet. Az ilyen szeszélyes időkben a legkönnyebben megbetegedni, amiből sokszor nehezen tudunk végleg kigyógyulni. Ha a gyógyszerekkel szemben a természetes gyógymódokat részesíted előnyben, cikkünkben most megosztunk veled néhány alternatív tippet, hogy legközelebb könnyebben kilábalj a betegeskedésből.

olvass tovább

Apu másik élete

Sokkal vidámabb, a haját is valahogy fiatalosabban hordja, máshogy öltözködik, még az illata is más, mint a régi állandóan komoly Apunak. Végig arról beszél, hogy mennyi mindent csinálunk ma, hogy ebéd előtt kapok egy hatalmas vattacukrot és utána a kedvenc helyeimre is elmegyünk. Olyan gyorsan beszél, hogy a hátsó ülésről csak bámulok és hallgatok. Úgy érzem, nem ismerem ezt az embert. Anyu pedig mindig azt mondja, hogy ne álljak szóba idegenekkel....

olvass tovább

Borkalauz – A borok csoportosítása kezdőknek

Legtöbbször csak azért választjuk az egyszerűbb megoldást, mert kínosnak tartjuk beismerni, hogy látatlanban, egy fantázianév alapján még a fehér bort sem tudjuk megkülönböztetni a vöröstől... Cikkünkben segítünk rendet tenni az alapfogalmak között, így legközelebb magabiztosan választhatsz.

olvass tovább