VE Lunkokhod 2 Chrono

  • 2014. március 14.

A litván székhelyű óragyártó újabb modellel bővítette a tavaly nagy sikerrel debütált Lunokhod 2 órakollekcióját. A meglévő multifunkciós és automata órák mellé megérkezett a stopperes verzió is. A tekintélyt parancsoló 49 mm átmérőjű és 17 mm vastagságú óratokba 1/20 másodperc pontosságú szerkezet került, 300 méterig vízálló, az indexeket tritium gázzal töltött csövek helyettesítik, melyek 15 évig garantálják a tökéletes láthatóságot.

olvass tovább

Ékszerek tavaszra Michael Kors-tól

  • 2014. március 13.

MK, szinte lehetetlen, hogy ez a logó ne jöjjön velünk szembe az utcán bármely eltöltött 10 perc alatt. Igen a sokáig nélkülözött divattervező most lépett be a dollármilliárdosok táborába és sikert sikerre halmoz kollekcióival. De nem volt ez mindig így, amibe most nem is szeretnék belemenni.

olvass tovább

Motor órába öntve!

  • 2014. február 26.

A MotoGp egyik vezető csapata, a Yamaha Factory Racing és a holland óragyártó, a TW STEEL együttműködéséből született meg a YZR-M1 kódjelű motor óra verziója, melyet a világbajnok duó Valentino Rossi és Jorge Lorenzo fémjelez.

olvass tovább

Bering - A sarkvidék szimfóniája

  • 2014. február 26.

A dán design sosem fukarkodott a különleges ötletekkel! A "klinikai" finomságú és tisztaságú formatervezés szinte már mindenhol megjelenik és igen nagy piaci rést töltött be a mai túldimenzionált világunkban, ahol mindenki többet akar mutatni - pedig nem kellene!

olvass tovább

La Mer – Inspirációk órában!

  • 2014. február 22.

Mindig van új a nap alatt – tartja a mondás, bár manapság egyre inkább csak egymást klónozzák a különböző divatmárkák, mégis néha akad valaki, aki tényleg újat akar és nem elsősorban a pénz, hanem inkább az önmegvalósítás motiválja. Martine Ilana fiatal amerikai tervező megalkotta a La Mer márkát , de nála nemcsak az előbb említett okok, hanem a kényszer is közrejátszott, hiszen megunva saját ékszerdoboza szürkeségét, valami újra és egyszerűre vágyott, ami stílusos mégis eredeti.

olvass tovább

Órakollekció és új anyagok a Story by Kranz&Ziegler-től

  • 2014. február 21.

A német illetőségű Thomas Sabo nagyot robbantott a „minőségi” gyűjtögetős charm-okkal, amire évekkel később a Pandora replikázott, de már egy teljesen új koncepcióval és ezt gondolta tovább a – minő meglepetés – szintén dán Kranz&Ziegler Story néven. Ékszerből sosem elég, tartja a mondás és ez valóban így van. Misem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy röpke 2 év alatt a legnagyobb európai piacokon, Németországban és Angliában ma már „must have” kiegészítőként tartják számon a K&Z kreációit.

olvass tovább

Mint minden évben

  • 2014. február 18.

Mint minden évben, a Pantone színtechnológiai vállalat idén is kiválasztotta az év színét, amely szerintük meg fogja határozni a kifutók világát és irányadó lesz a design összes területén. A 2014-es év választottja pedig nem más, mint a ragyogó orchidea.

olvass tovább

Miért Rose Gold?

  • 2014. február 17.

Kérdezik sokan. Igen számomra is meglepő, hogy ismét reneszánszát éli ez a több száz éve létező anyag/szín. Az orosz birodalomban vörös aranyként nevezett ötvözet színe – ragaszkodunk a szín elnevezéshez, bár az esetek többségében nem igazán az arany eme ötvözetéről van szó– tavaly robbant be ismét a legnagyobb divatmárkáknak köszönhetően és azóta is töretlenül tart uralkodása a kiegészítők terén.

olvass tovább