Kulcsszó keresés /


Az ősz kedvence - Szilvás pite recept

Az őszi szezon a konyhában a pitékről szól, hiszen kinek ne esne jól egy szelet forró pite egy bögre tea társaságában a zord időben? Most egy olyan receptet hoztunk el, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni, viszont garantáljuk, hogy az egész család imádni fogja.

olvass tovább

Aszalt szilvás - csicseriborsós marharagu

  • 2017. december 04.

Egy alapvetően klasszikusnak számító ételt is megbolondíthatunk, ha egy-egy különlegesebb összetevőt csempészünk bele. Ezúttal ez az alapanyag az aszalt szilva, ami egy marharaguba kerül. Ezen felül pedig a csicseriborsó és a bulgur gondoskodnak arról, hogy ne csak finom, hanem egészséges is legyen az, amit eszünk.

olvass tovább

Szilvás galette recept ( vegán)

Ez egy igazi őszi szupergyors és szuperfinom vendégváró sütemény! A tésztát 5 perc alatt össze tudod dobni, a belső töltelék pedig a gyümölcsök esztétikus felvágása és elhelyezése nélkül is megvan további 5 percen belül.

olvass tovább

Szilvás pite, ahogy nagyanyánk csinálta

  • 2016. augusztus 27.

Miért szeretjük a szilvát? A szilva a bélrendszer kéményseprője, az emésztés segítője, a székrekedés népi ellenszere, úgy frissen, mint aszalva. Magas a B-vitamin tartalma miatt képes nyugtatni az idegrendszert, tanulásnál segíti a koncentráltságot és karban tartja a memóriát. Csökkenti a vérnyomást, kiváló vértisztító, így jól hat a reumás és köszvényes bántalmakra. Magas kálium tartalma normalizálja a szívritmust, beállítja a vér lúg-egyensúlyát. A piacon édes, magvaválót vásárolj, ezeknek kisebb a savtartalma.

olvass tovább

5 ok, amiért idén ősszel a szilva lesz a kedvenc gyümölcsöd

  • 2015. szeptember 24.

Sokan nem tudják, hogy a tucatnyi színben, méretben és formában előforduló szilvának rengeteg jótékony hatása van. Sok más gyümölccsel ellentétben nem tartalmaz telített zsírokat, ám kiváló C- és A-vitaminforrás, és szuper hatása van a szemre, a bőrre, valamint véd a rák szövődményeitől is.

olvass tovább

Vörösboros-aszalt szilvás sertésragu

  • 2014. október 07.

Imádom azokat a fogásokat, ahol az édes és a sós keveredik. Ez a mostani anyukám jól bevált receptje, egyszerre testes és gyümölcsös. Az aszalt szilvát szinte minden főételbe el tudom képzelni, akár köretként, akár töltelékként. Most a hússal együtt sült, így teljesen magába szívta a törzsanyagokat, amitől hihetetlen íze lett. Ebben a receptben az is jó, hogy nagyon egyszerű és viszonylag gyorsan megvan, de egyáltalán nem szokványos.

olvass tovább

Szilvakrémes-pisztáciás pohárkrém

  • 2014. augusztus 28.

Ültem itt a Fonyódi házunk teraszán és megcsapott az ősz illata. Ahogy fúj a szél, ahogy süt a nap, így augusztus végén már egész más. Nincs ezen mit keseregni, nekem például az ősz a kedvenc évszakom. Ez a hangulat ihlette ezt a tényleg pofon egyszerű desszertet, aminek a színei engem nagyon emlékeztet a majd lehulló avar színeire.

olvass tovább

Aszalt szilvával töltött csirkemell

  • 2014. augusztus 18.

Dübörög a szilva tematika a receptekben, akkor pedig nem hagyhatom ki a legkedvesebb fogásomat, az aszalt szilvával töltött csirkét. Sokan nem szeretik a gyümölcsöt a hús közelében, én imádom az ellentétes ízeket, és habár leginkább karácsonykor szoktam készíteni, nyáron is isteni. Kezdő szakácsoknak is ajánlom, mert gyors, látványos, és nagyon egyszerű.

olvass tovább

Jéghideg szilvakrémleves

  • 2014. augusztus 15.

Kánikulák jönnek-mennek, két front között biztos pont lehet egy hűsítő leves. Lehet, hogy sokat ismétlem magam, de főzzetek, süssetek mindig idény zöldségekből és gyümölcsökből. Pénztárca barát, könnyen beszerezhető és össze sem hasonlítható a friss alapanyag a konzerv vagy mirelit társaival. Egy sor meggyes receptet közöltem, most a szilván a sor - lévén minden nagyobb bolt, piac tele van vele.

olvass tovább

2014: a körte éve

  • 2014. április 25.

Több mint 400 féle párlat közül válogathatnak majd a résztvevők a május 15-18. közötti belvárosi, Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol idén a körte évét ünnepeljük. 2014-ben is folytatódik a fesztivál tematikus sorozata, amelyben a szilva, a barack, valamint a meggy után ezúttal a körte kerül a főszerepbe. A gyümölcsök királynője által ihletett édességek és ételek mellett a körtés pálinkakülönlegességek kapják a legnagyobb hangsúlyt, köztük a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkája, amelyet először itt kóstolhat meg a közönség.

olvass tovább