Kulcsszó keresés /


Szerelem vagy kapaszkodás

Vannak emberek, akik kapcsolatból kapcsolatba ugrálnak. A hősszerelmesek, akik mindig nagyon mélyen szerelmesek (de most tényleg, ő más!), szenvednek, aztán vége, jön a mély zuhanás. Majd egy újabb se veled, se nélküled áldozattal, ugyanabban a szenvedős szerelemben élik ki perverziójukat. Vagyis a függést, a kapaszkodást, a "szerelmes vagyok a szerelembe" játékot. Na de kérem! Ez most teljesen más lesz! Vagy mégsem?

olvass tovább

Benne maradni nem jó, kilépni nincs bátorságunk – a se veled, se nélküled kapcsolatok lélektana

A se veled, se nélküled kapcsolatokban soha nem tudjuk hányadán állunk a másikkal, és nem mondjuk ki a játék nevét. Legalizálnánk, felvállalnánk kötelékünket, és kézen fogva hajolnánk meg a világ előtt, tessék, itt vagyunk, ezek vagyunk, de tudjuk, nem siettethetünk semmit, mert olyan régen várunk a nagybetűs Kapcsolatra, megérdemeljük a jót.

olvass tovább

Hiányzol, de nem várok tovább rád

  • 2019. november 06.

Már nem tudok tovább várni rád. Millió és egy alkalommal próbáltam mentségeket felhozni arra, hogy miért tartunk itt. Valahányszor ki akartalak zárni az életemből, mindig nyitva hagytam az ajtót neked résnyire, hátra a cipőd orrával mégis megpróbálsz újra belépni. És majd minden más lesz...

olvass tovább

Ha egy se veled, se nélküled kapcsolat nem enged továbblépni

Én nem hiszek a se veled, se nélküled kapcsolatokban. Ezekben a széthulló, majd ideiglenesen újra összekapaszkodó liezonokban nincs érzelmi biztonság, mert nem azt kapom, amit szeretnék és nem úgy tisztelnek, ahogyan az jó lenne. Mégis beszippant, körülfonja a testem, rabolja a hitemet, az időmet, és az önbecsülésemet, és egyre kényelmetlenebbül érzem magam ebben a szeretetlen kötelékben, mert hol fojtogat és a torkomat szorítja, hol pedig édes-mézes, pillanatnyi boldogságot hozó nedűjében fürdet.

olvass tovább

Top10: kedvencünk, Zayn Malik

  • 2019. január 12.

Az egykori One Direction fiú a tinibanda indulása óta igazi férfi lett, ráadásul azt kell mondanunk, hogy nem is akármilyen. A sztár se veled-se nélküled kapcsolatban él Gigi Hadiddal, bár ha lehet hinni a pletykáknak, az idei évet már külön kezdték el. Valószínűleg nekünk is kifejezetten nehezünkre esne búcsút mondani a születésnapos énekesnek!

olvass tovább

Csak szexre kellek

  • 2018. március 15.

Mit tegyél, ha fülig belezúgtál életed szerelmébe, akiről kiderül, hogy rosszfiú, és csak arra kellesz neki? Hogyan vess véget egy szívet tépő, se veled-se nélküled kapcsolatnak anélkül, hogy összeroppanj? Van még remény, hogy megszelídítheted? A Síró Lány fiktív leveléből és a válaszból talán te is ihletet meríthetsz, ha éppen ebben a cipőben jársz. Hiszen bárkivel megtörténhet.

olvass tovább

Se veled, se nélküled

Átkozottul nem azért jöttem ide, hogy hibáztassalak, elítéljelek, és a fejedhez vágjam mennyire nem vagy tökéletes. Nem terveztelek bántani, soha. Nem terveztem feladni sem, sőt idejönni se terveztem.

olvass tovább

Szerelembilincs

Mostanra igazi szabaduló művész lettél. Ki tudja, hányadik alkalom már, hogy lefejted magadról a láthatatlan szerelembilincset, most is ott a nyoma rajtad, a húsodba ette magát, mintha így jelölne meg önmagának, valahányszor börtönőröd rád pattintja azt. Sajgón fáj a bőröd, de tudod, elmúlik, mindig minden elmúlik.

olvass tovább

Vivien Leigh 7 legjobb filmje

  • 2015. november 05.

Pontosan 102 éve született Vivien Leigh, kétszeres Oscar-díjas angol színésznő. Az Elfújta a szél és A vágy villamosa a világhírig repítették, de a színpadon is megcsillogtatta tehetségét. Főleg tündöklő szépsége volt legnagyobb tragédiája, valamint bipoláris depressziója és Laurence Olivierrel való se veled-se nélküled kapcsolata, ami egész életét végigkísérte. Születésének évfordulója alkalmából 7 legjobb filmjével emlékezünk a csodálatos színésznőre. Isten nyugosztalja!

olvass tovább

A tönkölybúza jótékony hatásai - Recepttel

  • 2014. november 29.

Sokan állnak se veled-se nélküled kapcsolatban a tönkölybúzával. A rágósnak látszó, nagy búzaszemek elsőre nem is tűnnek igazán salátába való ínyencségnek. Pedig mennyivel egészségesebb és finomabb, mint elsőre gondolnánk! Meg egyébként is: karácsony előtt nem árt kicsit vigyázni a vonalainkra.

olvass tovább