Kulcsszó keresés /


A sajt, ami még Salvador Dalít is megihlette

  • 2018. június 04.

A sajt napját június 4-én ünnepeljük, ez a nap 2018-ban a sajtok királynőjéről, a camembert-ről szól. Ez az a sajtfajta amely összetett ízeivel, különleges textúrájával még Salvador Dalit is megihlette, és amelyet a francia elnökök nyomán kereszteltek el, manapság pedig a szendvicsek elengedhetetlen összetevője. Ínyenc sajtológia és az eperszezon tiszteletére egy epres szendvics recept nem csak camembert rajongóknak!

olvass tovább

In memoriam Salvador Dali

  • 2014. május 11.

Salvador Dali a 20. század egyik legtitokzatosabb és legmegosztóbb művésze, a szürrealizmus legismertebb képviselője. Csillapíthatatlan tudásszomj, lankadatlan kíváncsiság és kiapadhatatlan kreativitás jellemezte a modern művészet egyik legsajátosabb személyiségét. Már fiatalon elérte, hogy ismerjék – sőt, elismerjék! Tudatosan építette imázsát, tudta, ha lángészként viselkedik, azzá is válik. A zseniális művész a mai napon lenne pontosan 110. éves.

olvass tovább

Salvador Dali Black Sun Sport

  • 2009. július 07.

Kiránduljon, strandoljon és ússzon annyit, amennyi csak belefér szabadidejébe. Egy kellemes piknik a szabadban vagy pár nap búvárkodás a Vörös-tengeren, a tökéletes illat a forró estékre, talán néhány hónapra lecsillapíthatja nyughatatlanságát.

olvass tovább