Kulcsszó keresés /


Hétvégi vendégváró: zöldborsós májpástétom tekercs

  • 2017. december 02.

Amikor vendégeket várunk, akkor általában azokat a recepteket preferáljuk, amiket egyszerű elkészíteni, szépen lehet tálalni, illetve a vendégeink kedvükre „csipegethetnek” belőle annyit, amennyi jól esik. Ilyenkor remek ötlet lehet pástétomokat készíteni, amelyeket pirítóssal biztosan nagyon népszerű lesz.

olvass tovább

Mentás zöldborsókrém

  • 2016. december 03.

Zöldborsóleves, zöldborsófőzelék, párolt zöldborsó, nagyjából ezeket az ételeket fogyasztjuk leggyakrabban a zöldborsóból. Pedig finom krém, pástétom is készíthető belőle, kiváló vendégkínáló is egyben. A mentától kap egy üde, friss, zsenge ízt, de a chilli tüzessé teszi és illik a téli ételekhez.

olvass tovább

Tojáspástétom kapribogyós mártással

  • 2015. május 27.

Valaki önszántából nem fogyaszt tojást és tojás tartalmú ételeket, valaki étel allergia miatt, de egy biztos, a finom ízek tojás nélkül is az asztalra varázsolhatóak, például ezzel a pástétom-recepttel.

olvass tovább

Csicseriborsó krém

  • 2014. november 02.

A csicseriborsó nagyon ideális növényi fehérjeforrás, tartalmazza a szükséges esszenciális aminosavakat a szervezet számára. Fogyaszthatjuk pástétomként, de készíthetünk belőle akár főételeket is.

olvass tovább

Hogy legyen mit kenni a húsvéti kalácsra

  • 2014. április 20.

A mi családunk húsvétkor inkább a laza, ráérős étkezéseket preferálja, és ilyenkor több a hidegkonyhai étel is. Hogy ne csak főtt tojást együnk sonkával a végtelenségig, bevezettem még egy fogást választékbővítésnek, ami passzol a kalácshoz is. Ez a nyúlmáj pástétom minden ízében belesimul a húsvéti menüsorba, ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

olvass tovább

Cukkinis tökmagkrém

  • 2013. augusztus 26.

Örök dilemma, hogy mit kenjünk a kenyerünkre, ha valami egészségesebb, táplálóbb krémet, pástétomot szeretnénk fogyasztani a hagyományos margarin, felvágott, májkrém helyett.

olvass tovább