Kulcsszó keresés /


A gasztronómia védőszentjei beköltöznek a Gellértbe

  • 2016. november 05.

Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg az ország legizgalmasabb Márton napi programsorozatán a Danubius Hotel Gellért november 10-13. között. Mások mellett a cseh sörök, a szakácsok, pincérek, az érlelt sajtok és a szőlőművesek védőszentjeinek mítosza lengi majd be a patinás szállodaépület összes termeit, ahol izgalmas étkekkel, nedűkkel és programokkal várják a vendégeket.

olvass tovább

A világ első focimeccsének igaz története

  • 2014. augusztus 16.

Sokan nem tudják, de egy angliai kisvárosban valamikor az 1800-as évek végén 90 perc leforgása alatt sok dolog megváltozott, amiket napjainkban már evidensnek tekintünk. Történész berkekben máig folynak még viták az ügyben arról, hogy a Westendshire vagy a Southcastle tűzoltói csaptak-e össze a northminsteri pincérek csapatával, de hogy a világ bő másfél óra elteltével nem volt többé már ugyanaz, abban mindenki egyetért!

olvass tovább

Gyermekbarát éttermek vs lenéző pincérek

  • 2013. július 02.

Úgy 15- 20 évvel ezelőtt még nem létezett olyan, hogy gyerekbarát étterem, mégis a legtöbb helyen szívesen fogadták a vendéglátósok a családosokat is, örültek ha betértek. A gyerekek kulturáltan tudtak viselkedni és viszonylag csendben megvacsorázhatott a család, anélkül hogy kinézték volna őket, vagy fogták volna a fejüket a felszolgálók.

olvass tovább