Kulcsszó keresés /


Boxutca-áthajtásos büntetés tette tönkre Kiss Norbert versenyét

  • 2019. szeptember 01.

Egy indokolatlanul szigorú büntetés miatt minden pontszerző esélye elszállt Kiss Norbertnek a kamion-Eb nyári szünet utáni első versenynapján. A német Tankpool24 csapat kétszeres Európa-bajnok magyar versenyzője összetettben a negyedik helyről várta a folytatást, de a legrosszabbra mégsem számított.

olvass tovább

Bárcsak meg tudnátok még dorgálni

Mint minden gyerek, kislányként én is imádtam az iskola szünetet. Főleg a nyári szünetet. Alig vártam az utolsó napot, amikor felírhattuk a táblára az Ó betűt, és végre kiabálhattuk, hogy VAKÁCIÓÓÓ. Majd kiugrottam a bőrömből, mert tudtam, hogy másnap már mehetek is hozzátok. Oda, ahol csak szeretetet kaptam. A Nagypapa, és Nagymama szeretetét.

olvass tovább

Hasznos tippek nyári tábor előtt

  • 2015. június 14.

A nyári szünet megszervezése a szülők számára nem feltétlenül játék és szórakozás. A hosszúra nyúlt pihenés közben gondoskodni kell a gyermekek felügyeletéről. Ki és mikor tud vigyázni rájuk? Hogyan osszák be a szabadságukat? Mennyire mozgósíthatók a nagyszülők? Egyszerű megoldásnak tűnik egy-két táborba is befizetni a gyereket, de vajon el lehet már engedni egyedül egy hétre? El tudja majd magát látni? Mi lesz, ha nem tetszik neki, és haza akar jönni?

olvass tovább

A nyári szünet gondjai

  • 2014. július 08.

Közel három hónap az iskolai tanítási szünet, és gyakran az óvodák is bezárnak felújítás, nagytakarítás vagy egyéb technikai okok miatt egy hónapra is, akár. Nem kis terhet ró ez a családokra, mindig nagy kérdés, hogy a szabadságolások hogyan alakulnak, ki mikor tudja a munkából kivonni magát. Nem várható el a munkáltatótól, hogy a gyerekes dolgozónak kedvezzen, bár a jóléti társadalomban ez természetes lehet, mint akár gyerekbarát munkahelyek létrehozása is. Amíg nem így van, a konfliktusok beárnyékolják a nyári hétköznapokat.

olvass tovább

Nyaralunk a nagyinál, vidéken

  • 2014. június 27.

Előbb-utóbb minden szülőnek hozzá kell szoknia a gondolathoz, hogy gyermekének nélküle is boldogulnia kell a világban. Erre pedig kitűnő gyakorlóterep a nyaralás nagyszülőknél, nagynéniknél/bácsiknál, keresztszülőknél. Arról nem is beszélve, hogy nekünk is szükségünk van néhány gyerekmentes napra, amikor csakis párunkkal és önmagunkkal foglalkozhatunk.

olvass tovább

Vigyázz, kész, gyerekparty!

  • 2014. június 26.

Unatkozik a gyermeked a nyári szünetben? Nincs okod keseregni! Jobbnál jobb programokkal dobhatod fel a vakációját. Légy kreatív és ezúton rendezz neki Te egy kerti mulatságot!

olvass tovább

Mini fürdőruha trend

  • 2014. június 02.

Júniusban élvezhetjük a nap melegét, bizonyára már túl vagyunk az első fagyizáson is, kezdődik a nyári szünet, és ha szerencsénk van tervezgetjük a nyaralást a családdal. A nyár a színekről, a szabadságról, a kikapcsolódásról és a gyerekeknek leginkább a pancsolásról szól, igyekezzünk hát minden percét kihasználni, és ne feledkezzünk meg a gyerkőcöknek sem beszerezni a megfelelő kellékeket, így leginkább a fürdőruhát! Íme az idei évből néhány szuper menő kollekció!

olvass tovább

Iskolai szünetben szépülnek a fiatalok

  • 2014. május 27.

A nyári szünet már nem csak a felhőtlen szórakozásról és az isteni semmittevésről szól. A kellőképpen motivált gyerekek a bizonyítványosztás után átülnek a fogorvos székébe, hogy időben elkezdjék a fogtökéletesítő kezeléseket. Miért áldozzák fel a nyár legszebb perceit? Utánajártunk.

olvass tovább

Nyári nyelvtáborok körképe

  • 2014. április 25.

Bár még úgy érezhetjük, hogy rengeteg idő van a nyári szünetig, az idő gyorsan telik, akik pedig táborba szeretnék adni gyereküket, már most intézkedniük kell. Számos helyen már elkezdődött a jelentkezési időszak, a népszerű nyári iskolák pedig hamar betelnek. Új sorozatunkban a kínálatot igyekszünk feltérképezni, kezdésként a nyelvi tematikájú ifjúsági- és gyerektáborokat vettük górcső alá.

olvass tovább