Kihagyhatatlan őszi Martini recept
Dobd fel az őszi estéket és készítsd el a Sütőtök Martini csodás kombinációját, amelyben a sütőtök krémessége és a vanília édessége találkozik egy pohárban.
olvass továbbDobd fel az őszi estéket és készítsd el a Sütőtök Martini csodás kombinációját, amelyben a sütőtök krémessége és a vanília édessége találkozik egy pohárban.
olvass továbbCsupacsoki! Csodás! Imádom a pitéket, mert olyan szépen lehet őket díszíteni és annyiféleképpen elkészíthetőek.
olvass továbbMár egy ideje nagyon „jóban vagyunk” én és a belső hangom. Persze fogalmam sincs, hogy ez egyfajta megérzés, ami bennem van, esetleg az intuíció hangja, netán isteni sugallat, vagy szimplán az ego unatkozik és dumál hozzám. Ma már tudatosan figyelek rá és tudom, hogy amikor elmegyek egy cukrászda előtt és folyamatosan szövegel hozzám, hogy pl mennyire finom lett ma a franciakrémes, az már simán elnyomom, de mi helyzet, amikor beül mellém az autóba az éppen aktuális randi partnerem és ordítva üvölt hozzám, hogy NE, JAJ, ÚJÚJ, azonnal dobd ki, ez egy pszichopata, meg fog ölni álmodban, kibelez, véged van! Hallgassak rá vajon, vagy csillapítsam le valahogy?
olvass továbbA sajttorta az egyik legnépszerűbb amerikai édesség, hiszen egyszerre édes és savanykás, krémes állagához pedig remekül passzolnak a gyümölcsök. A közeledő eperszezonnak köszönhetően pedig fantasztikus vendégváró sajttorta falatkákat készíthetünk, amelyek mind ízükben, mind megjelenésükben biztosan mindenki kedvenceivé fognak válni.
olvass továbbEgyszerű, könnye desszertet kerestek az ünnepi asztalra? Higgyétek el, ez a pavlova remek választás lesz. Ropogós, habos, légies, gyümölcsös, krémes…. Minden benne van, amit csak kívánhatunk egy ünnepi desszerttől.
olvass továbbMivel volt itthon lemon curd, ezért adott volt egy citromtorta, ami azért jó mert kellemesen fanyar íze van, nem az a gejl édes-krémes. Egyébként is imádom a citromot és az sem utolsó szempont, hogy a lemon curd készen várt. A tészta alapja, anyukám túrótortájának tésztájából lett merítve csak én nem sima liszttel hanem mandulaliszttel készítettem.
olvass továbbŐsszel az időjárásnak köszönhetően gyakran szívesebben maradunk otthon, azonban ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a közös programokról a barátainkkal. Ez az időszak legjobb arra, hogy áthívjuk a szeretteinket, és eltöltsünk egy kellemes délutánt vagy estét beszélgetéssel, amihez természetesen egy kis harapnivaló is dukál. Most egy olyan receptet hoztunk el, ami nagyon gyorsan elkészíthető, így akár váratlan helyzetekben is tökéletes vendégváró lehet.
olvass továbbA kókusztej érett kókuszdióból kivont krémes texturájú folyadék, melyet nem szabad összetéveszteni a kókuszvízzel. A kókusztej jócskán bővelkedik vitaminokban és kálciumban, számos ázsiai fogás alapanyaga kellemes ízének köszönhetően, és kiváló alternatíva azoknak, akik allergiásak vagy csak nem kedvelik az állati eredetű tejet. Lassacskán a szépségipar is felfedezi jelentőségét, hiszen csodás hatással van a hajra és a bőrre egyaránt. Ezeket gyűjtöttük össze az alábbi cikkben.
olvass továbbEz pontosan így van! Nem csak cukrászdában lehet elkészíteni egy mesteri tortát! Ráadásul az egészséges, mindenmentes finomságot még nehezebb elkészíteni. Azonban megnyugtatunk, hogy ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé, ha valami biztosat és igazi cukrász módjára kinéző finomságot szeretnél készíteni! Próbáld ki te is, az eredményben pedig nem fogsz csalódni!
olvass továbbA Starbucks-rajongók legkedveltebb választása a krémes és jeges ital, amelyről most 10 érdekességet osztott meg a kávézólánc.
olvass továbbA Panna Cotta nem véletlenül az egyik legnépszerűbb olasz desszert, hiszen egyszerre gyümölcsös és tejszínesen krémes, arról nem is beszélve, hogy mennyire jól mutat üvegpohárban tálalva. Mindenképpen mellette szóló érv még az is, hogy kifejezetten könnyű elkészíteni, mindössze csak egy kis előrelátásra és türelemre lesz szükségünk, mivel jó pár órát a hűtőben kell állnia.
olvass továbbA sütemények divatja is változik. Régen senki nem eresztette volna el a jó kis tömény csokitortát, a Dobost, meg a Rákóczi-túróst, a franciakrémesről nem is beszélve. Persze ezeket ma is imádjuk, de azért a modern kor divatja mindenkihez elért.
olvass továbbEgy bőséges gulyásleves, a csirkepörkölt, a krémes sütemények, és az ünnepek mellett senki sem számolgatja a kalóriákat. Ha növesztesz egy kis úszógumit, majd elrejted néhány túlméretezett pulóver és kabát alatt, a kutya sem veszi észre. Így is hozzá lehet állni a dologhoz, meg úgy is, hogy egészséges, jókedvű, és magabiztos akarsz maradni az év második felében is, és semmiképp sem fél napokat eltölteni az edzőteremben és éheztetni magad a tavasz beköszöntével.
olvass továbbA smoothie egy krémes állagú, gyümölcsből és/vagy zöldségből készített, édes vagy sós ital, amely éppúgy kiváló vitaminforrás télen, mint nyáron. A turmixoktól elsősorban abban különbözik, hogy kizárólag növényi összetevőkből áll, hígítása nem tejjel vagy joghurttal történik, hanem vízzel, de remek smoothie készíthető gabona és magitalok hozzáadásával is. Mi imádjuk, rengeteg verziót el bírunk belőle képzelni, de most a 6 kedvenc receptünket mutatjuk meg nektek.
olvass továbbAmióta világ a világ, és ember az ember, azóta létezik a bűn is, mint olyan. Valahogy, ilyenkor a kései tavasz hamvas pezsgését érzékelvén, mintha újra divatba jönne bűnbe esni. A csábítás szele, lágyan cirógatja az arcunkat, úton-útfélen színes, szagos, már-már giccsesen szirupos nyalánkságokba botlunk, a kirakatokban kacéran kínálják fel magukat a tejszínhabos púderszínű krémkelyhek, a csészényi forró csokoládék és a cuki kis édességek.
olvass továbbAlig kell sütni, alig kell vele pepecselni, és mégis olyan isteni torta kerekedik ki belőle, hogy azonnal el is fogyott. Nem volt recept, csak pár hozzávaló, és rögtön megszületett a koncepció. Bátran ajánlom azoknak, akik biztosra szeretnének menni, mégsem konyhai virtuózok - ezzel ugyanis nem lehet hibázni.
olvass továbbÜltem itt a Fonyódi házunk teraszán és megcsapott az ősz illata. Ahogy fúj a szél, ahogy süt a nap, így augusztus végén már egész más. Nincs ezen mit keseregni, nekem például az ősz a kedvenc évszakom. Ez a hangulat ihlette ezt a tényleg pofon egyszerű desszertet, aminek a színei engem nagyon emlékeztet a majd lehulló avar színeire.
olvass továbbKevés ilyen előkelő hangzású sütemény van, melynek névadója ráadásul egy törékeny balerina, Anna Pavlova volt. A torta származása körül elég sok vitás kérdés van, ezzel most senkit sem untatnék, legyen elég annyi, hogy a Pavlova-torta Ausztrália, de még inkább Új-Zéland nemzeti desszertje - és tulajdonképpen egy hatalmas habcsók, minden földi jóval megpakolva. Amilyen egyszerűnek hangzik, olyan kényes elkészíteni, hogy az alap kívül kemény, belül viszont puha, krémes maradjon. Ez a recept az eredeti, bárhol megtekinthető változat, semmit sem változtattam rajta.
olvass továbbAz amerikai sajttorták többsége leginkább egy túrótortához hasonlít ízében, állagában - persze mégis más. Krémesebb, pikánsabb, és könnyedén variálható - lehet csokis, karamellás, pisztáciás. A most bemutatott torta gyümölcsös, gyakorlatilag egy lekvárt kell készíteni, ami együtt sül majd a sütivel.
olvass továbbUborkaözön: leves, krém, mártogató! Épp a képeket postprocessingeltem miközben egy gimis osztálytársam Manka rám írt: “Figyi, nem akarnál jéghideg uborkakrémlevest posztolni??” és épp annak a receptjét írtam, no meg egy nagyon gyors és diétához is méltán izgalmas uborkakrémes frissítő szendvicskrémet, vagy mártogatót – ahogy tetszik.
olvass tovább