Kulcsszó keresés /


Közel-Kelet nőként, egyedül

Az utóbbi években több közel-keleti és észak-afrikai országban is volt szerencsém megfordulni, legutóbb idén februárban az Egyesült Arab Emirátusokban lógtam néhány barátommal, majd Jordániában, Egyiptomban és Ománban csatangoltam, ezekben az országokban már egyedül. Ezek mellett az utóbbi években még Marokkóba és Törökországba is sikerült eljutnom a régióban, illetve jó pár évvel ezelőtt Tunéziában voltunk még a családommal.

olvass tovább

7 album borító, ami egészen máshogy néz ki a Közel-Keleten, mint a világ többi részén

  • 2017. június 21.

A Közel-Keleten élő nők megjelenésére meglehetősen szigorú szabályok vonatkoznak, a normák teljesen mások, mint az általunk megszokottak, és nagyon úgy tűnik, hogy ez akkor sincsen másként, amikor albumok borítóján szerepelő hölgyekről van szó. Európai és Amerikai szupersztárok egyaránt cenzúrázva lettek albumuk borítóján, ugyanis nem feleltek meg az elvárásoknak. A következő képek egyszerre meghökkentőek, és érdekesek, tökéletesen visszaadva a kulturális különbségeket.

olvass tovább

A Nike bemutatja a sport hidzsábot

  • 2017. március 11.

A Nike mottója: „Ha van tested, sportoló vagy.” Ezt a koncepciót szem előtt tartva alkotta meg a sportmárka a forradalmi Nike Pro hidzsábot, amely a Nike innovációs technológiáit ötvözi a sportolói igényekkel. A kollekció a jövő év elejétől lesz elérhető a közel-keleti piacon, fekete, sötétszürke és obszidián színekben.

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük a karfiolt

  • 2016. február 26.

Az egyik legnépszerűbb zöldségünk, számtalan elkészítési lehetőségét ismerjük és nem utolsósorban nagyon fontos egészségügyi hatása van, ami miatt érdemes minél többet fogyasztanunk belőle. Bár Közel-Keletről származik, de nálunk is nagyon népszerűvé vált, csak úgy, mint az egész világon. Nem is véletlenül, hiszen nagyon sokoldalúan felhasználható zöldségről van szó és ráadásul fantasztikus hatásokkal rendelkezik az egészségünk megőrzésének szempontjából.

olvass tovább

Közel-keleti filmek, amiket látnod kell

  • 2014. június 25.

A közel-keleti filmek egyre népszerűbbek, és holott már jó ideje készülnek remek alkotások ebben a térségben, először csak 2012-ben nyert először Oscar-díjat Asghar Farhadi iráni alkotása, a Nader és Simin - Egy elválás története. Összegyűjtöttük azokat a közel-keleti filmeket, melyeket mindenképp érdemes megnéznie mindenkinek.

olvass tovább

A vizipipa - és ami mögötte van

  • 2011. február 18.

Az első vízipipákat kókuszdió héjából készítették Indiában. Természetesen azóta sokat változott és különösen népszerűvé vált a Közel-Keleten. Az arab világban szinte elképzelhetetlen nélküle az élet. A Nargile a XVII századi Törökországban volt, akkoriba szigorú szabályok alakultak ki használatával kapcsolatban.

olvass tovább