Kulcsszó keresés /


Hódító 70-es évek

  • 2016. november 28.

Platform cipők, combközépig érő csizmák, báránybőr kabátok és hippi stílus. Ezek azok az alapdarabok, melyek ma sem hiányozhatnak a ruhásszekrényből, de több mint négy évtizeddel ezelőtt már megelőztek minket a divat nagyágyúi. Képgalériánkban bemutatjuk az akkori legütősebb trendeket. Éljenek a 70-es évek!

olvass tovább

A '70 évek fürdőszobái 3 kontinensen

  • 2015. július 16.

A hetvenes évek mozgalmas volt: A NASA megépítette az űrrepülőgépet, feltalálták a mikrocsipet, a Pink Floyd kiadta a The Dark Side of the Moon című albumot, az Annie Hall Oscar díjat kapott, és először izgulhattuk Luke Skywalker miatt. A világ nagyot fordult, de vajon mindeközben mit csináltak az emberek a világ különböző pontjain, amikor fáradtan hazaértek és a fürdőbe vonultak egy kis felfrissülésért?

olvass tovább

Ördögök, hippik, angyalok

  • 2013. április 09.

Hol vannak már azok a szabadelvű hetvenes évek, amikor a fiatalok fittyet hányva a világra felpattantak a vasparipára és úgy hitték meghalni sem fognak soha. Nos, ez az életérzés örök, s ha a hippik már ma nem is léteznek, megboldogult szellemeik itt élnek bennünk.

olvass tovább

Retro Glam Beyonce-val

  • 2011. június 16.

A szuperszexis énekesnő nagyot domborít a Daze&Confused magazin új számában, a hetvenes évekbeli nehézbombázó szerepe remekül áll Beyonce-nak.

olvass tovább

Billy Idol után szabadon, itt a punkrock-sikk!

  • 2011. március 30.

A hetvenes évek meghatározó szubkultúrája autentikus formájában már csak nyomokban lelhető fel néhány aluljáróban, nyári fesztiválokon és szabadtéri szórakozóhelyen. A punkok nyomot hagytak maguk után, zeneileg és ideológiailag is, mi viszont most a divattörténetre gyakorolt szerepét vizsgáljuk. A high-fashion-kollekciók esetében a tervezők eljutottak oda, hogy nem először és gyaníthatóan nem is utoljára kölcsönvették a lázadók megjelenésére jellemző stílusjegyeket. A Balmain idei produkciója teljes egészében a punkrockra épít, de a Burberry-nél is szegecsekkel bolondította meg a tervező az eddigi klasszikus, szofisztikált külsőt.

olvass tovább

Meztelen Combok- Miniszoknya kontra Forró nadrág?

  • 2009. február 18.

Hajdanán nagyobb felháborodást keltett Mary Quant találmánya, a miniszoknya, mint a Beatles. A felzúdulásból aztán világdivat lett. A miniszoknyát a hetvenes években mindenki hordta Magyarországon is, korra és súlyra való tekintet nélkül.

olvass tovább

Grindhouse - avagy mire jók a rossz filmek?

  • 2007. december 18.

Quentin Tarantino és Robert Rodrigez mesteri kettős filmalkotása (Halálbiztos és Terrorbolygó) sokunknak okozott komoly rekeszizomlázat. Azt azonban már kevesebbet tudják, hogy a hatvanas-hetvenes években ilyen filmeket valóban készítettek - és ezek nem vígjátékoknak voltak szánva.

olvass tovább