Kulcsszó keresés /


Te mit remélsz?

Ha hazáig követsz egy lovat, akkor meglátod, hogy a szülei is lovak voltak. Igazán jó halászlevet a halászcsárdában kapsz, igazán rossz szendvicset pedig az utasellátó lepukkant büféjében. Megporóbálkozhatsz egy hangzatos elnevezésű steakkel a középszerű kisvendéglőben, de nagy valószínűséggel arcra fogsz esni. Én legalábbis a legtöbbször így jártam. Azt rendeld inkább egy Steakhaus-ban.

olvass tovább

Nem az a lényeg mi van a fa alatt…

…hanem, hogy kik állják körbe. Van az úgy, hogy unod már karácsonykor ugyanazokat a fogásokat, ugyanazokat a storykat, a csípős szájú nagynéni megjegyzéseit, azt amikor az egész konyha tiszta prézli volt a rántott halfilétől, azokat a nagy tányér hegyeket a halászlé után, amiket te hordtál be a konyhába a tesóval. Nem is beszélve az elégetett piskóta illatának terjengéséről a nappaliban. Gyors szellőztetés, mert „Nemsokára jönnek a vendégek„ hangzik el. Hogy gondolsz rá kellemes a karácsony vagy felejtsük el karácsony?

olvass tovább

Anyu főz: halászlé, ne féljünk tőle

  • 2015. december 21.

Vannak olyan ételek, amelyeknek elkészítésétől nagyon sokan tartanak, mondván, hogy az nagyon bonyolult. Ilyen a halászlé is, amely a legtöbb családban legfeljebb karácsonykor kerül az asztalra, pedig akár az év bármelyik szakában fogyaszthatnánk.

olvass tovább

A kerti bogrács és a paprikás krumpli esete

  • 2014. július 21.

A házi kovászos uborkáról még nem is esett szó. Nem vagyok kifejezetten a magyaros konyha híve - azt hiszem ezzel nem árulok el semmi újat. Nem vonz se a pörkölt, se a halászlé, egy jó paprikás krumplinak viszont képtelen vagyok ellenállni, főleg, ha bográcsban készül. A Balaton déli partjának szívében van az én második otthonom. Fonyódon tudom minden kerti tevékenység iránti szeretetem kiélni, és hát a bográcsban főzés az igencsak kinti tevékenység. Azt szeretem benne, hogyha elég ideig fő benne az étel, igazából nem lehet elrontani - persze az arányok azért itt is fontosak.

olvass tovább