Kulcsszó keresés /


Hip-hop fronton erősít a SOUND

  • 2019. március 12.

Sorjáznak a fellépők Európa legmenőbb vízparti fesztiváljára, a legújabb listán ott van Sean Paul, KSHMR, Desiigner vagy Denzel Curry. A Balaton Sound szervezői közben folytatják a tavaly létrehozott, tudatos és biztonságos fesztiválozásra buzdító Safety First kampányt, melyhez önkéntesek jelentkezését várják.

olvass tovább

Egzotikus vacsora tipp: indiai kuszkusztál

  • 2017. november 29.

A legtöbben télen kifejezetten szeretnek fűszeresebb, egzotikus ételeket fogyasztani, ezért ezúttal egy indiai receptet hoztunk. Ajánljuk mindenkinek, aki szeretne kicsit különlegesebb ízeket is kipróbálni, mielőtt belevág a szokásos karácsonyi ételek elkészítésébe.

olvass tovább

Zöld curry rákkal

  • 2015. június 09.

A héten nézegettem a Thaiföldi nyaralásunk képeit, és elfogott a vágy egy csodálatos, csípős, pikáns zöld curry iránt. Szereztem egész jó áron garnélarákfarkat is. Nyerset, a szürkét, mert előfőzöttből finom rákot nem lehet készíteni ugyanis biztos, hogy szétfőzi az ember. A rákfarok pedig úgy jó, ha még roppan, kissé opálos halvány rózsaszínű.

olvass tovább

Anyu főz: halcurry

  • 2015. január 15.

Mi magunk is sokszor írtunk már arról, hogy mennyire fontos rendszeresen halat fogyasztani. Ráadásul az nem is elég, ha mi magunk megbarátkozunk a halakkal, megtanuljuk változatosan elkészíteni őket, hanem az is a mi feladatunk, hogy a gyerekeinkkel megszerettessük ezt a fontos étket.

olvass tovább

Mai mosoly: csirkés jalfrezi

  • 2013. november 13.

Erről a receptről egy volt kolléganőmtől hallottam, aki afrikai barátja révén ilyen érdekes curryket hozott be az irodába. A jalfrezi egyfajta curry, mely paradicsomból, paprikából, hagymából és különféle zöldségekből, vagy húsokból készül. Fűszeres, csípős és érdekes elsősorban azért, mert a paprika miatt olyan kellemesen édes-savanyú lesz. A receptben nem a hagyományos chilit, hanem zöld chilit használtam, így az étel nem annyira csípős. A helyiek erre mondanák, hogy amolyan turista csípős. Angliában az egyik legnépszerűbb indiai étel, természetesen a tikka masala után.

olvass tovább