Kulcsszó keresés /


Folytatódnak a színházi estek a Villa Szilviában

  • 2022. november 08.

Határtalan jókedv, rengeteg nevetés, finomabbnál finomabb borok, három zseniális előadóművész, egy profi francia borász, egy nyitott és befogadó közönség kellett ahhoz, hogy férfiasan IS tökéletes legyen a Szinházi Estek a Villa Szilviában elnevezésű rendezvénysorozat legutóbbi eseménye, a “A férfi, ha elmúlt 40…, de fejben harminc se…”. A programsorozatnak ezúttal is a gyönyörű, toszkán hangulatú Villa Szilvia, vagy ahogy sokan nevezik ’Buda nappalija’ adott otthont.

olvass tovább

Sétált oroszlánokkal, evezett aligátorok és búvárkodott cápák között – most Etyeken készít különleges borokat

  • 2022. szeptember 08.

Napközben a világ legnagyobb és legzöldebb autógyártójának hazai kommunikációjáért felel, hajnalonként az etyeki dűlőket járja, éjjelente pedig a kőről kőre újjáépülő etyeki présházban és évszázados pincében készít high tech eszközökkel, haladó szellemben, ökológiai gondolkodással, folyamatosan az újítások lehetőségét keresve, ám a hagyományok tiszteletben tartásával olyan borkülönlegességeket, amelyek ma már a franciaországi Champagne-ban is kaphatóak, de eljutottak az Egyesült Államokba vagy épp Lengyelországba is.

olvass tovább

Programajánló : Szent György-hegy matiné

  • 2022. augusztus 19.

A Szent György-hegy hajnalig napközbeni kistestvére idén először kerül megrendezésre szeptember 3-án, a szüreti időszakban. A szervezők célja egy egész napos laza programot nyújtani, amolyan nyitott pincék jelleggel, ahol a résztvevők közelebbről is megismerhetik a hegy vendéglátóit, borászatait. A MATINÉ családiasnak és barátságosnak ígérkezik, 10 helyszínnel, déltől este 8 óráig.

olvass tovább

Varga Pincészet - A jövő felé

A balatoni régióban Badacsony már évszázadok óta a bortermelés kiemelkedő területe, melyet a borvidék jellegzetes kőzete, klímája, és egyedi mikrokörnyezete biztosít. A balatoni régió kiemelkedő borászata, a Varga Pincészet innen indult hódító útjára, ami a mai napig tart.

olvass tovább

A kékfrankost mindenki szereti

  • 2019. április 02.

A kékfrankos hazánk legnépszerűbb és legelterjedtebb kékszőlő-fajtája: országszerte közel 8000 hektáron termesztik, ami kb. 12-13%-át teszi a hazai szőlőskerteknek. A kékfrankosból készült borok a fogyasztókat elsősorban gyümölcsösségükkel és stílusbeli változatosságukkal nyűgözik le: a borászok pedig a fajta megbízhatóságát és sokoldalúságát hangsúlyozzák.

olvass tovább

Teázó szőlőtőkék – ez volna a jövő?

  • 2018. március 28.

Megkétszereződött a bio borászatok száma hazánkban az elmúlt pár évben, a magyar termelők többsége a bor minőségén szeretne javítani az újításokkal. A bio azonban csak az első lépésük a természet felé, sokan már a biodinamikus gazdálkodás iránt is komolyan érdeklődnek. Eszerint a borászat jövője a gépek és vegyszerek kiiktatásában rejlik, helyüket a lovak, gyógynövények és a különböző preparátumok veszik át.

olvass tovább

Vintage ötletek az otthonodba

A vintage őrület elrabolta a romantikus nők szívét. A szó eredetileg a borászatban és a fotográfiában volt használatos. Az 1920 és 1975 közötti öltözködési irányzata pár évvel ezelőtt, a ruhatárunkat célozta meg, de a vintage időszak ettől sokkal régebbi, nemesebb.

olvass tovább

DiVino és Junibor

  • 2017. január 23.

A Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete 2008-ban alakult, eredetileg 40 év alatti borászokat tömörít megívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről minden évben.

olvass tovább