Kulcsszó keresés /


Egy pszichiáter tanácsai a boldog élethez

  • 2021. április 04.

Dr. Max Pemberton elismert pszichiáter, aki már hosszú évek óta dolgozik a szakmájában, így tudhat egyet s mást az emberi viselkedésről és arról, hogy mik azok a lépések, amiket meg kell tennünk, ha javítani szeretnénk mentális egészségünkön.

olvass tovább

Dolgok, amikre senki nem tanít meg minket

Anya, apa vagy a nagyszülők. A néni a közértben, a szomszéd vagy a postás. A tanárok, a nagy bölcsek , az igazi költők. Ki az aki tudja mi a boldogság mind közül? Ki tanítja meg nekünk, hogyan kell boldognak lenni? Az a nagy helyzet, hogy senki nem tudja pontosan. A boldogság mindenki számára egészen mást jelent, így nem mondhatjuk meg senkinek, hogy mitől lehet igazán boldog.

olvass tovább

Néha, te is lehetsz egy kicsit önző

Biztos téged is úgy neveltek gyerekként a szüleid, hogy nem szabad irigynek, és önzőnek lenned. Ez mind szép, és jó, és természetesen így a helyes. De! Van, hogy az élet úgy hozza, olyan helyzeteket generál, amikor igenis picit magadba kell nézned, bekeményítened, és egy kicsit nem másra figyelni, hanem saját magadra. Magaddal törődni. Boldognak lenni.

olvass tovább

Boldognak lenni

Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy eszeveszetten szajkózod, „Én annyira, de annyira boldog vagyok!” – és miután senki sem lát téged, magadba roskadsz… Ez nem boldogság. És az sem, ha folyamatosan álcát öltesz magadra csupán azért, hogy minél jobb színben tűnj fel mások előtt. Tudom, sokszor okoztak neked fájdalmat, és nehezen léptél tovább. De megtetted… mert szeretnél igazán boldog lenni.

olvass tovább

A boldogság felé 10 lépésben

  • 2020. február 21.

A boldogság az a színes szárnyú pillangó, amit a legtöbb ember kerget. De vajon hiába? Mégis hogyan legyünk a nap minden percében boldogok? Erre a legegyszerűbb a válasz talán: sehogy. Nem létezik olyan ember, aki megállás nélkül boldog, hiszen az érzelmeink azért komplexebbek ennél. Tökéletes boldogság nem létezik, erre nem tudjuk a megoldást, arra viszont igen, hogy hogy csempészhetsz a mindennapjaidba egy kicsivel több örömöt.

olvass tovább

Egy boldog ember nem bánt

Egy napon majd megtanulod, hogy milyen igazán boldognak lenni. Azon a napon rájössz, hogy nem feladatod tolerálni magad körül azokat az embereket, akik nem tesznek hozzá ahhoz a fülig érő mosolyodhoz, amivel minden reggeledet kezdened kéne.

olvass tovább

Napi Üzenet - 2014. szeptember 16.

  • 2014. szeptember 16.

A mai napon emlékeztesd magad, hogy boldognak lenni a legfontosabb dolog a világon. Ma menj moziba, szórakozz, szervezz összejöveteleket, kapcsolatokat, beszélgess. Napi megerősítés: ma az Örömöt és a boldogságot, vidámságot választom.

olvass tovább

Napi Üzenet - 2014. április 16.

  • 2014. április 16.

A mai napon pihenj, engedd magad BOLDOGNAK lenni. Ma rendezd az érzelmi ügyeidet, ápold a Lelkedet. Napi megerősítés: a boldogság a feladatom és én ezt választom, minden körülmények között.

olvass tovább