Kulcsszó keresés /


A rejtett depresszió 9 jele

Alapvető különbség van a szomorú és a klinikailag depressziós személy között. Az előbbi olyan, mint a napfogyatkozás, az utóbbi mint az örök éjszaka. A depresszió napjainkban egy olyan betegség, amely sok embert érint részlegesen vagy teljesen. Az elérési statiszták szerint az arányok elég nagyok ahhoz, hogy a depressziós emberek elnyomják az érzésüket, szégyelljék vagy hogy úgy érezzék egyedül vannak ebben a kirekesztett állapotban.

olvass tovább

20 apróság, amivel jobbá teheted a világot

Sajnos gyakran támadhat az az érzésünk, hogy egy szörnyű világban élünk. A csapból is az folyik, hogy naponta hányan halnak meg, mennyi háború zajlik folyamatosan, emberek szenvednek fizikai vagy szóbeli bántalmazás miatt. Persze ilyenkor elkaphat az érzés, hogy mindez távol van tőlünk, körülöttünk nincsen semmi baj, és egyszerűbb folytatni a kedvenc sorozatunk aktuális részét, miközben a pizzánkat várjuk, ezzel is kizárva a sok negatív dolgot, ami nap, mint nap körülölel minket.

olvass tovább

Ezért értik félre a mély érzésű nőket

  • 2019. augusztus 14.

Mert az esetek nagy részében félreértik őket. Nem tudják hova tenni a rengeteg érzelmet, ami belőlük áramlik, nem akarják elfogadni, hogy túlgondolnak és túlszeretnek. Nem tudják megérteni, ami a lelkükben zajlik.

olvass tovább

Kedvenc sorozatkaraktereink, akitől a valóságban kifutnánk a világból

A sorozatokért nem feltétlenül csak az izgalmas cselekmény, de sokszor az érdekes karaktereket miatt rajongunk, és ha több évadon keresztül követjük a cselekményt, az az érzésünk támadhat, mintha a barátaink vagy családtagjaink életét követnénk. Sok esetben találkozunk olyan karakteres, különc, vagy szórakoztató karakterekkel, akikről ódákat tudunk zengeni, viszont ha a a valóságban kellene ezeket az embereket elviselni, elképzelhető, hogy koránt sem lennénk ilyen lelkesek.

olvass tovább

Szeretni és szeretve lenni

Az első és legfontosabb kérdés az az, hogy mégis mi maga a szeretet, miben és hogyan nyilvánul meg az életünk során. Ha mégis felülkerekedünk ezen és képesek vagyunk megfogalmazni a legszebb emberi érzésünket, akkor jön a következő gondolat, miszerint Te tudsz-e szeretni? Ha igen, akkor mégis hogyan?

olvass tovább

Testbeszéd hibák, melyekről jobb lenne leszokni

A kommunikációs készségünk és az érzéseink kifejezése egyike azon képességeinknek, melyek elkülönítenek minket, a többi élőlénytől. Csak mert képesek vagyunk kommunikálni egymással, nem jelenti azt, hogy helyesen is csináljuk. A testünk nem mindig közvetíti helyesen az érzésünket és emiatt sokszor félreérthető jelzéseket küldünk a környezetünknek. Tudtad, hogy az agyunk sokkal gyorsabban veszi a nonverbális jeleket, mint a verbálisakat?

olvass tovább

Szerintem a házasság…

A házasságkötés egy olyan eseménye az életünknek, amelyet nem lehet elsietni, és amelyet nem érdemes halogatni, ha rátaláltunk az igazira, és viszonzást nyert az érzésünk. A házasság őszinte szerelmet, alázatot, türelmet, szenvedélyt, kitartást, tiszteletet, elfogadást, erőt igényel.

olvass tovább

Miért küzdenek a mély személyiségű nők a kapcsolatok világában?

Ha mélyebb érzésű nő vagy, észrevehetted, hogy a kapcsolataid nehézkesebben működnek. Minél mélyebb személyiség vagy, annál nehezebb megtalálni azt az embert, aki beléd szeret, vagy aki téged is hosszú távon képes lekötni. Nem számít, hogy mennyi időt szánsz az emberekre, egy idő után azt veszed észre, hogy a dolgok valamiért nem működnek. Csak randevúkra korlátozódsz, vagy rövidtávú kapcsolatokra, mert egyszerűen nincs olyan erős férfi, aki képes kezelni és megérteni a mélységeidet. Íme néhány ok, hogy miért van ez így:

olvass tovább

Szívkarambol

Kevés dolog fáj annyira, mint csalódni a szerelemben. A legkegyetlenebb érzés, amikor attól kapunk tőrt a szívünkbe, akiben megbíztunk, akiben hittünk, akivel szinte egyek voltunk, aki számára minden tettünk és érzésünk nyitott könyv volt.

olvass tovább