Kulcsszó keresés /


Segal Viktor: Ízek és formák

  • 2011. szeptember 14.

Segal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik legfontosabb képviselője. Első szakácskönyve, a Színek és ízek hatalmas szakmai és közönségsikert aratott, bebizonyítva azt, hogy a fúziós konyhaművészet iránt itthon is szép számmal akadnak érdeklődők.

olvass tovább

A mediterrán étrend térvesztése

  • 2011. július 26.

A mediterrán konyha jó hírnevéhez nem méltó az a változás, amely a déli étkezési szokásokban tapasztalható. Egy felmérés szerint a mediterrán országok lakói fogyasztják a legtöbb zsíros ételt.

olvass tovább

Megint a dán Noma a világ legjobb étterme

  • 2011. április 19.

Ismét a gasztronómia Olümposzán a koppenhágai Noma étterem: a René Redzepi séf vezette helyet másodszor találta a világ legjobbjának konyhák világának 800 nemzetközi szakértője. A mérvadó Restaurant Magazine című folyóirat hétfőn hirdette ki a szavazás eredményét.

olvass tovább

Milyen a jó konyha?

  • 2011. január 07.

Meglepő, de a hálószoba mellett a konyhában töltjük el szinte a legtöbb időt. De, ellentétben az előbbivel, itt többnyire nem alszunk (és khm...), hanem az ételt készítjük, esetleg étkezünk is. Ezért aztán nem teljesen mindegy, milyen az elrendezése, a berendezése, vagyis milyen környezetben tevékenykedünk.

olvass tovább

Nem csak Wiener Schnitzl

  • 2009. november 05.

A magyar konyhához ezer szállal kötődő osztrák gasztronómiáról keveset tudunk, pedig lenne mit. És nem csak a közös gyökerek, de a remek ízek miatt is.

olvass tovább

Terminátor - Megváltás

  • 2009. június 19.

Nos. Azért nem szeretjük a folytatásokat, mert rendszerint elrontják az előző részek által teremtett hangulatot. A kivétel persze nem a Terminátor lett. Egy film, aminek ha nem lett volna két (a harmadikat szándékosan kihagyom) olyan elődje, amilyen, akkor bizony még jó is lenne. Így viszont olyan, mint PC gyártás után konyhai turmixgépeket árulni az Ecserin.

olvass tovább

Rum és salsa

  • 2008. október 06.

Puerto Rico kellemes keveréke a spanyol és amerikai kultúrának. Sok száz évnyi spanyol uralom meghagyta nyomát az építészeten, a konyhán, a zenén - az utóbbi időszak amerikai fennhatósága pedig magával hozta a fejlődést, és a jólétet...

olvass tovább

Whirlpool Zöld konyha koncepciója

  • 2008. július 23.

Whirlpool bemutatta a „zöld konyhát", avagy így képzeli el a jövőt a cég.  A koncepció igen egyszerű. A víz és a hő 60%-át újrahasznosításával más készülékeket és funkciókat lehet meghajtani.

olvass tovább