Kulcsszó keresés /


A fűszeres

  • 2012. június 27.

Lássuk, mit főzött nekünk az az ember, aki képes volt világhírnévre szert tenni egy olyan országból, ahol napi négy szakácskönyv jelenik meg!

olvass tovább

Napi Üzenet - április 27.

  • 2012. április 27.

A mai nap legalkalmasabb ,hogy megváltoztasd döntéseidet, amelyekről érzed, hogy helytelenek. Ma a Családi táplálékok, főzés,konyhai tevékenységek ,takarítás napja lehet. Napi megerősítés: Mindig Tudom mi a számomra helyes Út, mindig Van Választásom,minden helyzetben.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XVII. / Vasárnap

  • 2012. április 15.

Ilyenkor tavasztájt levarázsolom a konyhaszekrény tetején porosodó klasszikus piknikes kosarunkat és vadul nekiesem a felfrissítésének. Imádok piknikezni! Sütkérezni az első napsugarakban valahol a természetben, nagyokat sétálni, beszippantani a földillatot (rajongok érte) és a friss levegőn elfogyasztani az általam készített, egyedi dizájnolású szendvicseket. Mindenkinek szívből ajánlom, aki még nem szánta rá magát egy ilyen spontán, nem túl nagy erőfeszítést kívánó programra!

olvass tovább

Házi praktika: hajpakolások a konyhából

  • 2012. március 25.

Nem feltétlenül az a hajpakolás a legjobb, amiben a legtöbb kiolvashatatlan nevű összetevőt találod. Már a bolti és professzionális hajápolók megjelenése előtt is ápolták valahogy a hajukat nagyanyáink. Utánajártunk, hogy mivel.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - VI. / Szombat

  • 2012. január 28.

Ahogy már említettem nem vagyok valami nagy szakértője a konyhaművészeteknek, de ha olyan kedvem támad, és csakis akkor, bemerészkedem a konyhába! Nem kell komoly alkotásra gondolni, semmi ilyesmi nem fog következni. Először is előveszem a kedvenc szakácsnőm Nigella Lawson valamelyik gyönyörű könyvét és lázasan keresgélni kezdek. Már a csodás illusztrációktól félig jól lakom!!! Azért kedvelem Nigellát, mert a receptjei egyszerűek, a hozzávalókat a sarki éjjel-nappaliban is be lehet szerezni és tíz percnél több időt nem igényel az elkészítésük! Ma egy végtelenül egyszerű desszertet készítek magamnak, csak a kényeztetés kedvéért, végülis hétvége van!

olvass tovább