Kulcsszó keresés /


Hogy legyen mit kenni a húsvéti kalácsra

  • 2014. április 20.

A mi családunk húsvétkor inkább a laza, ráérős étkezéseket preferálja, és ilyenkor több a hidegkonyhai étel is. Hogy ne csak főtt tojást együnk sonkával a végtelenségig, bevezettem még egy fogást választékbővítésnek, ami passzol a kalácshoz is. Ez a nyúlmáj pástétom minden ízében belesimul a húsvéti menüsorba, ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

olvass tovább

Ingyenkonyha ezerrel?

  • 2014. március 25.

Kis hazánkban meglehetősen sűrűn veszek részt sajtájokon. Ezeken az eseményeken átlagon felüli az egy négyzetméterre eső öltönyös urak száma, ami felettébb felkelti érdeklődésemet (ruházatilag). Megfigyeléseimmel ezidáig csupán magamat, továbbá szűkebb környezetemet fárasztottam, de a legutóbbi ilyen esemény végleg betette nálam a kaput, nincs mit tenni, ki kell írjam magamból.

olvass tovább

Napi üzenet - 2014. március 4.

  • 2014. március 04.

A mai napon fejezz be az elkezdett, be nem fejezett dolgaid, teret adsz az újnak. Ma testápolás, konyhai tennivalók, várárlás napja van. Napi megerősítés: nyitott és befogadó vagyok egy örömteli, tartalmas életre.

olvass tovább

Kreol konyha - Jambalaya

  • 2014. március 03.

A jambalaya olyan amerikai-spanyol-francia étel, mely félig rizottó, félig paella. A spanyol bevándorlók készítették először, de mivel csak drága volt a sáfrány, így azt paradicsommal helyettesítették. New Orleansban lett aztán ebből a jambalaya, ahol francia és karibi befolyásra kerültek bele kreol fűszerek, a cayenne bors, koriander, oregano, fokhagyma, chili, stb. Hasonlóan a paellához ez sem kötött recept, hozzáadni halat, rákot, bármilyen zöldséget. Ami fontos, az a fűszerezés, illetve, a füstölt kolbász! Fűszeres, kicsit csípős és nagyon finom. Íme a recept:

olvass tovább

Dolce Vita II.

  • 2014. február 21.

Mindenki számára egyértelmű kell, hogy legyen, a cukorfogyasztás káros, veszélyes az egészségre nézve. Romolo, természetgyógyász a múlt század elején így említette a cukrot, hogy a három fehér méreg csoportjába tartozik és a zacskókra nyugodtan rátehetnék a halálfejét. Nem azonnal, hanem lassan, de biztosan pusztítanak. A három fehér méreg: fehér cukor, fehér liszt, konyhasó! Azt mondta " most indult el az emberiség egészségének hanyatlása" és milyen igaza volt.

olvass tovább

Minden, ami te voltál

  • 2013. december 23.

Aranyvasárnapon anyám kint sütött a konyhában, de mert én nem ehettem cukrot, ezért ki se mentem, pedig imádtam a reszelt citromhéj illatát, és úgy is láttam, hogy kint se voltam, hogy tűnik el a sárga héj a forró-édes mázban. Az orvosok megmondták: nem ehetek édest. Még jó, hogy nem vagy itt, velem, most nem tudnám megcsókolni az ujjadat se.

olvass tovább

Nelliz konyhája: fügés falatok

  • 2013. november 27.

Ha vásárolni megyek a fűszeresemhez, legalább 3 féle sajtot veszek. Ma többek között egy brie-re esett a választásom, ez volt az alapja a vacsoránknak. Fügével, és baracklekvárral készítettem el.

olvass tovább

Ó, a nagyi libamáj-ételei!

  • 2013. augusztus 28.

Bizonyára mindannyian emlékszünk azokra a hétvégi délelőttökre, amikor a nagyi a konyhában sürgött-forgott, és közben kedvenc ételeinket készítette el nekünk. Ha becsukjuk a szemünket, a mai napig fel tudjuk idézni a libamájból készült, ízletes ételek illatát. Itt az idő, hogy újra megkóstoljuk ezeket, például szeptember 6-8. között, a budapesti Erzsébet téren.

olvass tovább

Japán robotok az oroszlánok lábainál

  • 2013. augusztus 02.

A jövő elkezdődött. A Lánchíd pesti hídfőjénél legalábbis biztosan. Robotok szállták meg a Széchenyi teret ugyanis, és elhoztak nekünk egy fantasztikusan új és merész japán konyhát egyenesen Tokióból. Vigyázat, nem csak az ízérzékeinkre lesznek hatással!

olvass tovább