Kulcsszó keresés /


A neszeszered 7 nélkülözhetetlen kelléke, ha nyaralni indulsz

  • 2016. június 26.

Van, aki imád pakolni, és van, aki számára a csomagolás okozta stressz képes megkeseríteni egy egész nyaralást. Szeretjük vagy sem, ha utazásra adjuk a fejünket, kénytelenek leszünk túlesni a dolgon, és bár legtöbbször arra törekszünk, hogy minél kisebb méretűre redukáljuk a poggyászunk méretét, vannak olyan dolgok, amiket nem érdemes kihagyni, főleg ha az egészségünket és szépségünket szolgálják.

olvass tovább

A kezdő kertészek 10 leggyakoribb hibája II. rész

  • 2016. május 29.

A kertészkedés sok tanulást és ismeretgyűjtést igényel, ennek ellenére kellemes kikapcsolódást jelenthet, remek stressz űző, így megéri a befektetett időt és energiát. Remek program lehet kicsiknek és nagyoknak: gyermekeinkkel könnyebben szerettethetjük meg a különböző gyümölcs- és zöldségféléket, valamint kiváló képességfejlesztő is egyben. Bár először bonyolult feladatnak tűnhet, kellő utánajárással és ismeretszerzéssel egy kellemes új hobbyt találhatunk, ha belevágunk a kertészkedésbe.

olvass tovább

4 tipp, hogy megnyugodj, amikor pánikrohamod van

Egyre több embert érint részlegesen vagy hosszú távon a szorongás, ezen belül is a pánikroham. Sokan nem veszik komolyan és azt gondolják a pánikbetegségben szenvedő ember, csak túloz és csak az elméjében létezik az a bizonyos félelem. Igen, valóban pszichés eredetű zavarról van szó, de ha vesszük a fáradtságot, hogy jobban megértsük ezt a témát, akkor tudhatnánk, hogy az elme nagyon sok dologra képes hatni, főleg stressz hatására. Itt van néhány tipp, arra az esetre, ha egy társad segítségre szorulna vagy ha a te életedet nehezítik ezek a visszatérő rohamok.

olvass tovább

Legyen stílusos otthonunk 2016-ban is!

  • 2016. január 24.

Felgyorsult világunk stresszes mindennapjainak tökéletes ellenszere lehet a megnyugtató otthon. A Pantone ezt figyelembe véve hirdette meg idei trendszíneit, amelyek pszichológiailag kielégítik a nyugalom és biztonság utáni vágyunkat. A meleg, ölelő rózsa kvarc és a hűvösebb, higgadt Serenity, azaz halványkék a rend és békesség harmóniáját teremtik meg, felhasználási lehetőségeiknek a szakértő szerint pedig csak a képzelet szabhat határt.

olvass tovább

Lefekvés előtt

  • 2015. december 20.

A rohanó hétköznapok stresszét és idegeskedését sokszor még ágyba bújáskor sem vagyunk képesek elengedni, rányomva ezzel a bélyeget az egész éjszakára, melynek eredményeképpen másnap csak még fáradtabban és feszültebben ébredünk. Most ahhoz adunk néhány tippet, hogy mit csinálj lefekvés előtt, a pihentető alvás érdekében.

olvass tovább

Nyakunkon a karácsony!

  • 2015. december 10.

Ismét elrepült egy év, nyakunkon az ünnepek. Érdemes időben elkezdeni a készülődést, az ajándékok beszerzését, hogy a karácsony ne váljon stresszes rémálommá. Alig két hét van hátra, így eláruljuk mik azok a teendők, amelyeket érdemes már most elvégezni.

olvass tovább

Hasznos tippek a pihentető alváshoz

  • 2015. december 07.

Akármilyen rohanós vagy stresszes egy napunk, sokszor a kimerültség ellenére sem megy könnyen este az elalvás. Ennek egyrészt lehet az az oka, hogy még mindig pörög az agyunk a nap eseményein, nem tudunk kikapcsolni, másrészt pedig az, hogy fizikailag nem fárasztottuk ki eléggé a testünket. Az alábbi 6 módszer viszont sokat segíthet, hogy hamarabb sikerüljön álomba merülni!

olvass tovább

Gyermekkori hasfájás vizsgálata ultrahanggal

  • 2015. november 15.

Kisebb gyermekeknél, serdülőknél is gyakori panasz a hasfájás. A szülő számára sokszor nehéz eldönteni, hogy a holnapi matek dolgozat, vagy komolyabb stressz, iskolai konfliktus, esetleg valamilyen egészségügyi probléma áll-e a tünetek hátterében. Az okok feltárásában az ultrahangos vizsgálat is segíthet.

olvass tovább