Kulcsszó keresés /


7 tipp a tökéletes esszéíráshoz

  • 2015. május 29.

Jöhet vizsga, beadandó, érettségi vagy bármilyen felvételi – az esszéírás végigkíséri a fél életünket. Sokszor nagy dolgok múlhatnak rajta, ezért nem árt profi esszéíróvá képezni magunkat akkor is, ha a sors nem áldott meg cicerói képességekkel. Most adunk néhány tippet, mire is kell odafigyelned, hogy igazán ütős esszét kanyaríthass!

olvass tovább

Házasok a világ körül

  • 2015. május 14.

Egy finn-norvég házaspár, Samuel és Hildegunn kalandjai akkor kezdődtek, amikor összetalálkoztak egy Hawaii esküvőn. Sorsuk megpecsételődött: hamarosan eljegyezték egymást Párizsban, majd nem sokkal később már a saját esküvőjüket tartották Normandiában. Ekkor döntötték el, hogy másképp is lehet élni: a gyönyörű pár azóta nem nyugszik, inkább bejárják együtt az egész világot.

olvass tovább

Szerelemmel a betegség ellen

  • 2015. március 18.

Imádom a munkám, mert általa olyan érdekes emberekkel és sorsokkal hoz össze az élet, ami keveseknek adatik meg. Ezúttal egy olyan párral volt alkalmam találkozni, akik boldogságban és szerelemben, közösen hoztak létre egy sikeres vállalkozást, melynek hátterében egy súlyos betegség állt.

olvass tovább

TOMS gyerekcipő kollekció

  • 2015. március 09.

2006-ban az amerikai világutazó, Blake Mycoskie gyerekekkel barátkozott egy argentínai faluban, amikor azzal a problémával szembesült, hogy a gyerekeknek nincsenek cipőik, melyek megvédhetnék a lábaikat. Szívén viselte a gyerekek sorsát, így megalapította a TOMS vállalatot, ami a One for One eszme alapján, minden egyes cipő vásárlásakor egy pár új cipővel támogatja a rászoruló gyereket. A TOMS 2015 tavaszi gyerek kollekciója idán először kapható Magyarországon! Hamarosan az üzletekben!

olvass tovább

Márai Sándor Amerikája

  • 2015. február 17.

"A napnyugati civilizáció Leonardo da Vinci műhelyében kezdődött. Lehet, hogy a General Motors műhelyében ér véget." A Kassán, Budán, Itáliában és Amerikában egyaránt otthont kereső és otthont teremtő író életét, élet-helyszíneit bemutató bédekker sorozat negyedik, amerikai emigráns éveket ismertető kötete kapcsán a Hadik Irodalmi Szalon ismét Márai estet tart. Február 18-án a Kávéházban képben, felolvasásban és beszélgetésben is megelevenedik a XX. század egyik legkülönlegesebb sorsú magyar írója.

olvass tovább

Napi Üzenet - 2015. február 13.

  • 2015. február 13.

A mai napon ismerd fel a szépséget a gyermekekben, lásd meg bennük a csodát, szeresd őket nagyon. Ma sorselemzés, karmatisztítás, a test ápolása. Napi megerősítés: a múltat felszabadítom, a jelenem megélem és tudom, hogy a jövőm ragyogó lesz.

olvass tovább

10 hollywoodi sikersztori, amikről hallanod kell

  • 2015. január 27.

A sztárok élete bizony nem mindig csak siker és csillogás – illetve nem mindig volt az! A legtöbb celeb elképesztő nyomorból küzdötte fel magát a csúcsra. És persze még nagyobb meló ott is maradni… Nincstelenség, nehéz gyerekkor? Nem tabu! Ismerjünk most meg 10 nehéz sorsot, ami kedvenceinkkel történt!

olvass tovább

29 lélegzetelállító fotó emberi pillanatokról

  • 2015. január 23.

Megdöbbentő, szívszorító és elgondolkodtató képeket gyűjtöttünk össze, melyek a legkülönfélébb emberi sorsokat mutatják be nekünk. A képeket készítő fotósok a világ számos helyén járva hihetetlen, megrázó, érdekes, és olykor igazán felemelő pillanatokat örökítettek meg. Különösebb magyarázat nélkül, meghökkentő fotók szerte a nagyvilágból.

olvass tovább