Kulcsszó keresés /


Mit mutat a hasi ultrahang?

  • 2014. szeptember 09.

Az ultrahang segítségével a belső szervek állapotáról kaphatunk képet. Fájdalommentes és gyors eszköz az epehólyag, vese és hasnyálmirigy panaszok kivizsgálására is.

olvass tovább

A hátfájdalom kontrollálása

  • 2014. július 20.

A hátunk szüntelen munkában van reggelitől egészen a lefekvésig. Az alábbiakban a Harmónia Gyógyászati Centrum szakértői, Benke Rita természetgyógyász- reflexológus és Rakovits Viktor masszőr- csontkovács segítségével olvasóinknak adunk néhány hasznos tanácsot a hátfájás végleges megszüntetése érdekében.

olvass tovább

Nem mindegy, mennyire, hol és mióta fáj!

  • 2014. július 17.

Mennyire fáj a hát? A fájdalmat mikortól kell komolyan venni? Meg lehet előzni? Teszi fel a kérdést a hátfájásos panaszokkal küzdő emberek többsége. A fájdalom fokozatait nem lehet osztályozni, kategorizálni, mivel minden embernek más és más a fájdalomküszöbe. Minden fájdalmat komolyan kell venni!

olvass tovább

A leggyakoribb testi baj a világon

  • 2014. július 10.

A gerincfájdalom a civilizált társadalmakban élők nagyon nagy részét érinti. Nemzetközi felmérések szerint a tizennyolc év felettiek 80- 90 százaléka élete valamely szakaszában legalább egyszer szembesül olyan, egy hétig tartó hát- vagy derékfájdalommal, mely mindennapi életét jelentősen akadályozza. A valamilyen betegség következtében kiesett munkanapok közül minden hatodik a hátfájdalomnak tulajdonítható, ami leggyakrabban előjel nélkül következik be.

olvass tovább

Ismerd fel a lekpehimlőt!

  • 2014. május 30.

Lepkehimlő. Ártalmatlan? Veszélyes? Piros arcú bölcsisekkel, óvisokkal, iskolásokkal találkozom mostanság gyakran. És nem azért piros az arcuk, mert futottak. Egy jóindulatú vírus a közös bennük. A köznyelv pillangóvírusnak nevezi. A betegséget pedig lepkehimlőnek. Erről mesélek most.

olvass tovább

Fókuszban a hát és gerincfájdalom

  • 2014. május 29.

A gerincfájdalom a civilizált társadalmakban élők nagyon nagy részét érinti. Nemzetközi felmérések szerint a tizennyolc év felettiek 80- 90 százaléka élete valamely szakaszában legalább egyszer szembesül olyan, egy hétig tartó hát- vagy derékfájdalommal, mely mindennapi életét jelentősen akadályozza. A valamilyen betegség következtében kiesett munkanapok közül minden hatodik a hátfájdalomnak tulajdonítható, ami leggyakrabban előjel nélkül következik be. A mozgásszervi megbetegedések - így a gerincfájdalom is - sajnos Magyarországon a munka- és keresőképtelenség egyik leggyakoribb okát jelentik. Tudatos életmóddal, minél korábban elkezdett prevencióval elejét lehetne venni a gerincbántalmaknak, ehhez első körben testtartásunkon kell javítani - meg kell tanulnunk helyesen járni, ülni, feküdni - és rendszeres testmozgással megőrizni a csontok, ízületek rugalmasságát.

olvass tovább

Húgyúti fertőzések gyermekkorban

  • 2014. április 28.

A húgyúti fertőzések a 2. helyen álló bakteriális gyulladások gyermekkorban. Az első helyen a légúti bajok szerepelnek. Az orvoshoz forduló lázas csemeték 7-10%-a ebbe a betegség csoportba tartozik. A nem megfelelően kezelt esetekben súlyos szövődmények, mint pl. vesehegesedés, magas vérnyomás, krónikus veseelégtelenség alakulhat ki.

olvass tovább

Én az életet választom

  • 2014. április 10.

Nem tudom nektek elmondani, hogy milyen érzés egy olyasvalaki mellett feküdni a kórházban, aki nem tud aludni a fájdalomtól. Nem tudom leírni, pedig birtokában vagyok a szavaknak. Testközelből látni a valóságos szenvedést, premier plánból figyelni az élet valódi arcát rettenetes.

olvass tovább

Gyermekkori szájbántalmak

  • 2013. november 26.

Nyálcsorgás, nyűgösség, sok sírás a fájdalom miatt. Így jelenhet meg az élet első herpesz vírus fertőzése. Az utóbbi hetekben megszaporodtak az ezen tünetekkel rendelkező gyermekek a rendelőkben. Szeretném tisztába tenni ezt a betegséget, ami nem más, mint az aftás szájgyulladás.

olvass tovább