Kulcsszó keresés /


Mediterrán paradicsomleves

  • 2014. október 21.

Sokakat kísérthet az iskolai menzáról jól ismert agyon cukrozott, olajos paradicsomleves jobb esetben betűtésztával, rosszabb esetben rizzsel. Ami igazán meglepő, hogy ezt az édes verziót is el lehet fantasztikusan finomra és igényesre készíteni, ha nosztalgiázni szeretnék, szívesen fogyasztom. Az én ízvilágomhoz viszont a fűszeres, mediterrán verziója áll közelebb. Ez a leves testes, és egy pohár bor kíséretében egy remek vacsora kezdete. Tálaláskor bármivel meg lehet bolondítani, reszelt parmezánnal, mozzarella golyókkal, kis krutonokkal - ki, mivel szereti.

olvass tovább

Fügesaláta mézzel és feta sajttal

  • 2014. szeptember 23.

Imádom a salátákat, sok embertől viszont azt hallom, unalmasnak találják, ezért keveset fogyasztják. Pedig ha többet variálnánk a hozzávalókat, és persze az ízeket (ne féljünk például a sós és az édes párosításától), akkor biztosan többeknek lenne a kedvence. Volt rá példa, hogy ezt az ízes fügesalátát reggelire beletettem a bagettembe, ebédre hús mellé ettem, vacsorára pedig magában. És nem untam meg.

olvass tovább

Evidens - a valóra vált álom

  • 2014. június 29.

A művész barátnőm invitált ide egy baráti-családi vacsorára, és a kedves barátnőm köztudottan nagy hedonista hírében áll, nem mellesleg borlovag is. Meg kell, mondjam, manapság egyre ritkábban fordulok meg olyan étteremben, ahol az első szembetűnő dolog az a kifogástalanul kedves és precíz kiszolgálás.

olvass tovább

Mindent bele pizza

  • 2014. június 26.

A gyorsétterem otthon harmadik része következik, a hamburger és a tortilla után ideje volt elővenni a legalapabb rendelős ételt: a pizzát. Nincs még egy ennyire népszerű és egyszerű fogás, én az elmúlt két hétben azt hiszem minden második nap elkészítettem. A feltétet mindenki úgy variálhatja, ahogy neki tetszik, lehet húsos vagy zöldséges verzió, és nem csak buliban, de egy kettesben eltöltött vacsorán is megállja a helyét.

olvass tovább

Kerti térburkolatok megválasztása I. rész

  • 2014. április 26.

Otthonunk kertje sokunknak áll nagyon közel a szívéhez. Ki az, aki nem szereti élvezni a nap legelső sugarait, majd a melegebb idő érkeztével a családdal, barátokkal eltölteni egy kellemes grill vacsorával egybekötött estét a kertben vagy a teraszon? Lényeges, hogy kellő figyelmet fordítsunk arra, hogy az esztétikumot összehangoljuk a használhatósággal - és persze a biztonsággal.

olvass tovább

Tenyérnyi tortácskák

  • 2014. április 16.

Ez lehetne a cupcake kicsit sarkított magyarra fordítása. Nem összetévesztendő a muffinnal, ami egy kevert tészta, csokival, gyümölccsel megszórva. A cupcake teljesen úgy készül, mint egy torta: piskóta felvert, valami töltelék, és a végén burkolás, ettől lesz a tésztája puha és nedves. Ráadásul a szemnek is kedves a látványa. Egy elegáns vacsorán, de gyerekzsúron is megállja a helyét desszertként, attól függ, mennyire visszük túlzásba a díszítést.

olvass tovább

Egy konty minden alkalomra

  • 2014. március 16.

Munkába, bulira, vacsorához, hétvégi ebédhez, elegánsan vagy sportosan, a konty mindig jó választás. Praktikus, egyszerű, könnyen variálható és komolyabb előmunkálatokat sem igényel. A hajfánk úgy egy évig menő is volt, de most már ideje elhagyni, helyette használjuk a kreativitásunkat. Íme egy gyors és könnyű módszer a holnapi frizurádhoz.

olvass tovább

Ételt adunk az éhezőknek

  • 2014. február 07.

A KIOSK csapata és az étterem üzleti partnereik önkéntes munkatársai 300 ember számára főztek, és szolgáltak fel kétfogásos meleg vacsorát az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai Éjjeli Menedékhelyének mindkét telephelyén.

olvass tovább