Kulcsszó keresés /


Utazás a haj körül

  • 2010. december 28.

Amikor az üzletben az új hajápolási termékek között válogatunk, nem is jut eszünkbe, hány szakember munkája van egy-egy újdonság megjelenése mögött. Mert a haj nemcsak a divat része, a vonzerő egyik meghatározója, hanem a tudomány fontos területe is.

olvass tovább

Az indiánok gyógyító tudománya2

  • 2010. november 29.

Levegő, föld,víz és tűz. Ennek a négy elemnek az erejét használták fel az indián gyógyítók az egészség megőrzése érdekében. Ősrégi módszerüket Ön is sikerrel alkalmazhatja!

olvass tovább

Repo Men - avagy tartozol magadnak ennyivel...

  • 2010. október 01.

...hogy megnézed. A Repo Men egy minden ízében burleszk és egyszerre morbid film, egy burleszk és morbid végkifejletbe tartó jövőről, ahogy mi látjuk, ahogy talán egyszer lesz. Vagy lehetne? A kérdés nyitott, mi döntjük, hová fejlődik az orvostudomány, játszunk-e Istent, vagy a sorssal sportos űzve futunk versenyt, a jobb és hosszabb élet reményében. A film persze nem keresi a választ ezekre a komoly kérdésekre (valójában nem keres semmire sem). Inkább csak megmutatja az egyik végletet.

olvass tovább

(A) Nő a baj

  • 2010. május 27.

Ismét bebizonyosodott a külvárosi kocsmák és kabarék állandó örökzöld témája, a férfi minden gondja és baja: a Nő. No persze, a női oldalról azonnal tehetik hozzá, hogy ez fordítva is igaz, de ők nem tudják érvelésüket megtámasztani száraz és objektív tudományos érvekkel...

olvass tovább

Jelentős áttörés a problémás bőrön tesztelve

  • 2009. szeptember 15.

Fiataloknak, akiket a bőrproblémák leginkább érintenek... Az utóbbi időben a tudományos kutatások az egyre elterjedtebb, felnőtt korban megjelenő akne problémákra koncentráltak, melynek eredetéről még hiányosak az információk. Azonban nem szabad megfeledkeznünk, hogy leginkább a tinédzserek érintettek ettől az állapottól.

olvass tovább

„Íz, csín, tűz”

  • 2009. július 30.

Az írott magyar nyelv a kezdetektől a nagy megújulásig - gyűjteményes kiállítás nyílik októberben az Országos Széchényi Könyvtárban. A reprezentatív kiállítás a magyar nyelvű írásbeliség történetének első félszáz évét mutatja be tudományos igénnyel, eredetiben felvonultatva a magyar nyelv legbecsesebb írott emlékeit.

olvass tovább

Pasipótló párna

  • 2009. március 01.

Az orvostudomány már rengetegszer kísérletezett hasonlóval. Pszichológus és tanár hallgatók rémálmai közt jelennek csak meg a "szőranya" és "drótanya" fogalmak, most azonban itt a pasipótló párna bújós típusú nőknek.

olvass tovább

Az indiánok gyógyító tudománya

  • 2008. augusztus 29.

Levegő, föld, víz és tűz. Ennek a négy elemnek az erejét használták fel az indián gyógyítók az egészség megőrzése érdekében. Ősrégi módszerüket Ön is sikerrel alkalmazhatja!

olvass tovább

A periódusos rendszer gyűrűi

  • 2008. május 26.

Hány elemét ismeri a periódusos rendszernek? Ha érdekli a tudomány, van egy vicces módja annak, hogy felfrissítse a memóriáját (vagy az önt körülvevőkét) legalább 3 elem tekintetében.

olvass tovább