Kulcsszó keresés /


A Másnaposok sztárja kapta a legtöbb netes Oscar díjat

  • 2011. május 04.

Zach Galifianakis, a Másnaposok és a Terhes társaság című filmekből ismert színész kapta a legtöbb "netes Oscart", azaz a Webby-díjat - jelentették be kedden New Yorkban. A Nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos Akadémia 1994 óta évente szavaz az internet legjobbjairól.

olvass tovább

Jeti Szibériában

  • 2011. március 24.

A legfrissebb hírek szerint egy jeti kutatóintézet megnyitását tervezik az orosz végtelenben, Szibériában. Az orosz "tudósok" annak ellenére kitartanak ötletük mellett, hogy a moszkvai tudományos akadémia azt bizony igen nyomatékosan ellenzi. Még hogy csak a britek tudnak kreatívan gondolkodni. De mi köze az egészhez Drakulához?

olvass tovább

Az ego, és ami mögötte van

  • 2011. március 14.

Széphegyi Zsolt jógaoktatóval beszélgettem hitvallásról, lelki krízisről és a lelki béke eléréséről. Mi is az a jóga? Tízből nyolc magazin egészségrovata biztos, hogy már foglalkozott a kérdéssel. A jóga nem egyszerűen sport, vagy vallás. Ennél sokkal több: tudomány. Története több ezer évre, egészen Indiáig nyúlik vissza. Nem is gondolnánk mennyi küzdelem árán lesz valaki guru - még ha Széphegyi Zsolt nem is vallja annak magát. A nevét még kevesen ismerik, mégis sokan tartoznak hálával neki.

olvass tovább

Egri borok bemutatója az MTA-ban

  • 2011. március 03.

Ahogy az már évek óta bevett szokás, idén is beköltöztek egy napra az egri borok a Magyar Tudományos Akadémia épületébe (Budapest, Roosevelt tér). 2011. február 26-án 28 egri borászatnak a borait kóstolhatták meg azok a vendégek, akik ide ellátogattak.

olvass tovább

Utazás a haj körül

  • 2010. december 28.

Amikor az üzletben az új hajápolási termékek között válogatunk, nem is jut eszünkbe, hány szakember munkája van egy-egy újdonság megjelenése mögött. Mert a haj nemcsak a divat része, a vonzerő egyik meghatározója, hanem a tudomány fontos területe is.

olvass tovább

Az indiánok gyógyító tudománya2

  • 2010. november 29.

Levegő, föld,víz és tűz. Ennek a négy elemnek az erejét használták fel az indián gyógyítók az egészség megőrzése érdekében. Ősrégi módszerüket Ön is sikerrel alkalmazhatja!

olvass tovább

Repo Men - avagy tartozol magadnak ennyivel...

  • 2010. október 01.

...hogy megnézed. A Repo Men egy minden ízében burleszk és egyszerre morbid film, egy burleszk és morbid végkifejletbe tartó jövőről, ahogy mi látjuk, ahogy talán egyszer lesz. Vagy lehetne? A kérdés nyitott, mi döntjük, hová fejlődik az orvostudomány, játszunk-e Istent, vagy a sorssal sportos űzve futunk versenyt, a jobb és hosszabb élet reményében. A film persze nem keresi a választ ezekre a komoly kérdésekre (valójában nem keres semmire sem). Inkább csak megmutatja az egyik végletet.

olvass tovább

(A) Nő a baj

  • 2010. május 27.

Ismét bebizonyosodott a külvárosi kocsmák és kabarék állandó örökzöld témája, a férfi minden gondja és baja: a Nő. No persze, a női oldalról azonnal tehetik hozzá, hogy ez fordítva is igaz, de ők nem tudják érvelésüket megtámasztani száraz és objektív tudományos érvekkel...

olvass tovább

Jelentős áttörés a problémás bőrön tesztelve

  • 2009. szeptember 15.

Fiataloknak, akiket a bőrproblémák leginkább érintenek... Az utóbbi időben a tudományos kutatások az egyre elterjedtebb, felnőtt korban megjelenő akne problémákra koncentráltak, melynek eredetéről még hiányosak az információk. Azonban nem szabad megfeledkeznünk, hogy leginkább a tinédzserek érintettek ettől az állapottól.

olvass tovább