Kulcsszó keresés /


A New York fényei

  • 2011. június 28.

„Veseasztalnál” kritikusok döntöttek színészek, rendezők sorsáról, ott ütöttek tanyát az operett világ, az író és filmszakma fenegyerekei. Itt hangzott el először a „Főúr, fizetek!” kifejezés, és volt pincére, aki különös érzékkel szúrta ki a tehetséges művészt- s neki hitelt is adott. Éveken át csak dúcok, állványok támogatásával tudott talpon maradni, de túlélte. A New York palota idén 117 éves.

olvass tovább

Mestergyilkos: mesterien ugyanaz

  • 2011. április 07.

Jason Statham típusú színészekre szokták mondani: karakterszínész. Azért csak a hasonlókra, mert a ravaszt meghúzni nem kell Hollywood-ig menni, elég mondjuk maximum Fort Knox-ig. Statham viszont volt olyan kitartó (a hadsereg pedig szerencsés), hogy megragadjon a filmvásznon, és évente legalább egy üdítően felejthető ökörséghez adja a nevét.

olvass tovább

Robin Hood

  • 2010. április 07.

A legújabb Robin Hood projektnek igen nehéz örökséggel kell megküzdenie, hiszen Kevin Reynolds, 1991-es filmjét olyan színészek jellemzik, mint Christian Slater, Kevin Costner, Morgen Freeman vagy Alan Rickman.

olvass tovább

Amikor a lányok elkezdtek farmert hordani

  • 2009. február 17.

A 30-as években Hollywood a Vadnyugatot ünnepelte és olyan filmszínészek kezdtek sikeres karriert, mint Gary Cooper, Douglas Fairbanks és John Wayne – ettől kezdve világszerte népszerűvé vált a western stílus és ez a népszerűség a mai napig tart.

olvass tovább