Kulcsszó keresés /


Tartós megoldás a száj körüli pattanások ellen

  • 2015. január 10.

Periorális dermatitisz néven ismert a száj körül kiütéseket, vörös pöttyöket, pattanásokat okozó makacs bőrbetegség. A probléma sokakat érint, de csak kevesen találnak rá tartós megoldást. Az átmeneti javulást hozó diéták, szteroidos krémek és smink nélküliség helyett Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusa a probléma gyökerét kutatja és kezeli sikerrel.

olvass tovább

Reggeli tíz perc

  • 2014. november 26.

Nálunk reggelenként az a szokás, hogy anya - vagyis én - pörgök-forgok, mint a ringlispíl, hogy a gyerekek mosakodjanak, öltözzenek, reggelizzenek. Uzsonnát csomagolok, beágyazok, szellőztetek, rendet rakok. A férjem addig elkészül, és elviszi a gyerekeket az iskolába. Amikor beáll a reggeli béke, ez az a pillanat, amikor a családom becsukja maga mögött az ajtót, egy darabig még hallom, ahogy csivitelnek a liftben, aztán beáll a CSEND. Na, akkor van egy kis idő magamra.

olvass tovább

Mitől maradhatunk ma fiatalok?

  • 2014. november 25.

Vajon mi a lassú öregedés titka? Akár krémekkel, akár plasztikával kívánjuk elérni, a legtöbb tudós egyetért abban, hogy a szénhidrát-és kalóriacsökkentett étrend remek opció. Már csak azért is, mert minimum 900 olyan gén aktivitására hathat, ami az öregedésért és a memóriáért felel az agyban.

olvass tovább

Kozmetikumok a bőr szolgálatában

  • 2014. október 01.

Megannyi nő keresi bőre ápolásához a leginkább megfelelő kozmetikumot. A termék használata során elsőre tapasztalható bőrérzet mellett egyre többen odafigyelnek arra is, hogy az adott szépségápolási készítmény tartósan nyújtson jótékony hatást bőrük számára.

olvass tovább

Szépségápolás otthon

  • 2014. szeptember 29.

Az embert ősidők óta foglalkoztatja a test és az arc szépítése, az öregedés jeleinek palástolása, a bőr és a haj ápolása, díszítése. Bizonyítják ezt a több ezer éves barlangrajzok, a különféle ásatások során előkerült festékes tégelyek, illatszeres edények és egyéb értékes leletek. A szépség iránti fogékonyság tehát egyidős az emberiséggel.

olvass tovább

Praktikus nyári frizurák minden alkalomra

  • 2014. május 30.

Végre minden kétséget kizáróan, visszafordíthatatlanul kitört a nyár – a hőmérséklet emelkedésével azonban nem csak a pulcsikat cserélgetjük lenge topokra és a farmerokat falatnyi szoknyákra, de érdemes a mindennapos szépségápolási rutinunkat és hajviseletünket is kicsit újragondolni.

olvass tovább

Karácsonyi szépség: sütőtökös arcpakolás

  • 2013. december 24.

Még az utolsó pillanatban vagyunk karácsony előtt, két ínycsiklandozó fogás elkészítése közben ezzel a pár perces pakolással igazán ragyogóvá varázsolhatod az arcbőrödet! A sütőtök tele van A- és C-vitaminnal, és a benne rejlő enzimek táplálják a bőrödet.

olvass tovább

Az őszi bőrápolás aranyszabályai

  • 2013. november 09.

Az ősz a legtökéletesebb időszak a regenerálódásra, megújulásra az arcápolásban, ilyenkor ugyanis megjelenhetnek az UV sugarak káros következményei, apró ráncok és foltok formájában. Ez az az időszak, mikor ruhatárunk mellett érdemes szépségápolási szokásainkon is változtatnunk. Íme, a legfontosabb tudnivalók, mellyel a hűvösebb évszakban is ragyogó lehet bőrünk és új erőre kaphat!

olvass tovább

AVON az Aréna Corner Irodaházban

  • 2013. július 29.

Az Aréna Corner Irodaház Hungária tornyában nyitott bemutatótermet a világ egyik legnagyobb közvetlen értékesítő vállalatának magyarországi leányvállalata, az Avon Cosmetics Hungary Kft., mely szépségápolási, divat és lakberendezési termékeket forgalmaz, több mint 100 országban.

olvass tovább

Kencefőzés a nyertesekkel

  • 2013. június 15.

Van Óbudán egy csoda hely, Kence Konyha a neve, ahol a fűszernövények mellett kencék és szappanok illatoznak. Ebben nem is volna első hallásra talán semmi különleges, ha nem ott, helyben készülnének ezek a csodaszerek.

olvass tovább