Kulcsszó keresés /


Nők és a foci EB

A legtöbb férfi szereti a vagány, kissé fiús lányokat, akik viccesek, lazák és ritkán nyavalyognak. Nincs is jobb alkalom a mostaninál, hogy megmutasd a benned rejlő vadóc nőcit. Ha csak nem tartozol azon kis százalék közé, akinek a férje vagy barátja ki nem állhatja a focit, bizonyára észrevetted, hogy gondolatai nagy részét a futball, esetenként más sportok teszik ki. Hányszor mondtál le kedvenc TV műsorodról egy szerinte sorsdöntő meccs érdekében? És ami még rosszabb, hányszor puffogtál napokig a téged ért veszteséget gyászolva? Itt az ideje más szemszögből szemlélni a dolgokat!

olvass tovább

Csak egy kislány vagyok a nagyvilágban, aki próbál találni valakit, akit szerethet

  • 2016. június 01.

A cím idézet Marilyn Monroetól, aki napra pontosan kilencven évvel ezelőtt született. Legendás, és utánozhatatlan ikon volt, kimondhatatlan erejű szexszimbólum. Az ő mítosza örök érvényű, bár sorsa szívfacsaró, de sosem merül el a feledés homályába. A színésznő születésének évfordulója alkalmából végiglapozzuk életének néhány fontosabb momentumát... és a fotóművészet egyik legismertebb, és talán az egyik legmegrendítőbb fotósorozatával zárjuk a születésnapi albumunkat, amelyet a Vogue felkérésére készítettek Monroeról a színésznő halála előtt három héttel.

olvass tovább

Ideje van a hadakozásnak, és ideje a békességnek

Hiába fordítod le a közös életünk szépen bekeretezett fotóját, nem segít majd. Mennyire gyűlölöd, ha bizonytalanságba taszítalak. A kiszámíthatóságot szereted, és az ösztönösen érkező, megerősítő, pozitív visszacsatolást, hogy a szerelmünk töretlenül tartja magát azon a dobogós helyen, nekünk soha nem jár le az időnk, mi nem hidegülünk el, és nem jutunk holmi gondatlan, nemtörődöm, kapcsolatgyilkos lókötők sorsára. Kérlek, ne fordítsd le a képet, hanem nézd.

olvass tovább

A történelem tisztázatlan és különleges halálesetei

  • 2016. április 30.

A Sors nem csak az átlagemberekkel, de a legnagyobb uralkodókkal, politikusokkal, vagy bármilyen más területen sikert elérő géniuszokkal sem kegyes, s amit megadott életükben, gyakran megtagadta halálukban. Az alábbi összeállításban azon történelmi hírességek közül válogattunk, akik halálának körülményei vagy máig tisztázatlanok, vagy rejtélyes, misztikus, esetleg különös, netán szörnyű körülmények között haltak meg.

olvass tovább

Válás három gyerekkel

Tapasztalatból mondhatom, hogy a válás akkor sem kellemes dolog, ha csak egymás kezét engedjük el, ha pedig három gyerek sorsára is befolyással van a döntés, meglehetősen megnehezíti az ügy barátságos kimenetelét. Az pedig csak fokozza a nehézségeket, ha nem csupán arról van szó, hogy nem kívánunk tovább együtt élni a másikkal, hanem a jövőképben már itt és most, szerepel egy harmadik fél is.

olvass tovább

Érzelmi kiszolgáltatottságban

Mindannyian kerültünk már méltatlan helyzetbe, méltóságunkon aluli kapcsolatba, mert ahogy az már szinte mindenkinél előfordult: ha ránk talál a szerelem, nem mérlegelünk. Ritkán vagyunk képesek annak látni a másikat, aki. Ha rendkívül tudatosak, éberek vagyunk, s a sors is rajtunk tartja az egyik szemét, esetleg sokszor megégettük már magunkat, és óvatossá váltunk, kikerülhetünk néhány nemkívánatos helyzetet, de persze garancia semmire sincs.

olvass tovább

Érzéketlenné válunk

Az élet arról is szól, hogy felnőtté válunk, és megtanulunk felelősséget vállalni magunkért, az életünkért. Megtanuljuk kezelni veszteségeinket, sikereinket és irányban tartani sorsunkat. Azt is tudjuk egy idő után, hogy érzelmi életünk fent és lentje teljesen normális, hogy olykor el kell engedni barátokat, szerelmeket, helyeket, kapcsolatokat. Hogy az élet változás, s mi ha akarjuk, ha nem, vele változunk.

olvass tovább

Gondolatok az örökbefogadásról

  • 2016. február 24.

Vannak sorsok, melyek egymásra találása nem a fogantatással kezdődik. Két felnőtt kapcsolatának gyümölcse a gyermek, azonban nem mindenkinek adatik meg különböző okokból a gyermekáldás.

olvass tovább

Amikor követed a sorsod

Úgy hiszem a sors minden embert vezetni szeretne, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint figyelni a jelekre és követni őket. Ha elhagyjuk a felesleges, szenvedést okozó köröket, amelyeket mi magunk hozunk létre, s nem teszünk mást, csak a nekünk kijelölt úton haladunk, az életünk jóra fordul. Azt vesszük észre, hogy a dolgok könnyen mennek, sikereket érünk el és minden sejtünkben érezzük: megtaláltuk helyünket a világban!

olvass tovább