Kulcsszó keresés /


David Lynch dizájnernek állt

  • 2012. június 15.

A Mulholland Drive, a Twin Peaks, a Dűne rendezője sokak számára igazi zseni, a sötét, baljós hangulat, a rémálmok vizuális megjelenítésének nagymestere. Lynch mostanában annyira nem aktív, kreativitását egy párizsi nightclub tervezésében élte ki.

olvass tovább

19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál: a nyertesek

  • 2012. április 23.

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíját évről évre egy háromtagú nemzetközi zsűri ítéli oda, amelyet idén Stefan Laudyn, a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Kocsis Ágnes filmrendező és Muhi András producer alkották. A díjat idén Ruben Östlund PLAY című filmje kapta!

olvass tovább

Profi fotós, vagy drogdíler? - Isten városa

  • 2012. április 07.

Brutális film. Nekem egyetlen egy hasonló élményem volt, a Vilsmaier-féle Sztálingrád, ahol a rendező belerúg az ember hasába rögtön az elején, azután ugrál a gyomrán, és amikor azt hisszük, végre levegőt kaphatunk, akkor csupán annyi történik, hogy felugrik, mielőtt újra belénk talpal páros lábbal.

olvass tovább

Mozi: Diótörő 3D

  • 2011. december 01.

Közelednek az ünnepek, így a mozik kínálatából sem maradhat ki a Diótörő, amit a rendező a legmodernebb digitális technológiával adaptált vászonra.

olvass tovább

Mozi: világpremieren mutatták be Jankovics Marcell filmjét

  • 2011. november 30.

Sikert aratott Jankovics Marcell Az ember tragédiája című egészestés rajzfilmjének világpremierje, amelyet az Anilogue animációs filmfesztivál keretében tartottak az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A több mint húsz évig készült produkció rendezője elmondta: most már csak azt szeretné elérni, hogy ne csak számítógépen, hanem filmszalagon is elkészüljön a munka.

olvass tovább

Magyar thriller a mozikban: A vizsga

  • 2011. október 19.

A mozik már vetítik Bergendy Péter A vizsga című alkotását, így bárki leellenőrizheti, hogy a film átmegy-e a vizsgán. Az Állítsátok meg Terézanyut rendezője egy klasszikus drámai helyzetet vett górcső alá: 1957 karácsonyán az államvédelem tisztjeinek vizsgát kell tenniük, hogy bizonyítsák az új rezsimhez fűződő hűségüket.

olvass tovább

Egy nyári éj mosolya

  • 2011. szeptember 23.

A Centrál Színház október 14-én bemutatja Stephen Sondheim örökzöld musicaljét, az Egy nyári éj mosolyát. Az előadás - Magyarországon szinte egyedülálló módon - a West Enden és a Broadway-n is nagy sikerrel játszott produkció replikaváltozata, rendezője pedig nem más, mint a világhírű Trevor Nunn.

olvass tovább