Zöldborsos – aszaltparadicsomos nyersvegán diófasírt
Varga István, nyers - vegán séf elkészített egy könnyed és finom fasírtot. Amely tökéletes választás lehet hétköznapokra, valamint vendégek fogadására is. Lássuk a receptet!
olvass továbbVarga István, nyers - vegán séf elkészített egy könnyed és finom fasírtot. Amely tökéletes választás lehet hétköznapokra, valamint vendégek fogadására is. Lássuk a receptet!
olvass továbbA sajttorta az egyik legnépszerűbb amerikai édesség, hiszen egyszerre édes és savanykás, krémes állagához pedig remekül passzolnak a gyümölcsök. A közeledő eperszezonnak köszönhetően pedig fantasztikus vendégváró sajttorta falatkákat készíthetünk, amelyek mind ízükben, mind megjelenésükben biztosan mindenki kedvenceivé fognak válni.
olvass továbbEgy bögre forró kakaó vagy meleg tea mellé mindig jó lehet egy finom süti vagy keksz, különösen akkor, ha házi készítésű, hiszen illata már a sütés során belengi az egész lakást, ráadásul bármelyik délután vagy este könnyedén, pár hozzávalóból elkészíthetjük. Most éppen egy ilyen receptet hoztunk, amely a csokirajongók nagy kedvence lesz, hiszen tejcsokit, fehércsokit és étcsokit is tartalmaz.
olvass továbbHa receptes könyvet kellene írni autó témában és azokat az alapanyagokat kezdeném felsorolni, ami biztosan kell ahhoz, hogy sikeres modell jöjjön létre, így kezdeném: Végy egy emelt hasmagasságú autót, amely se nem túl nagy, se nem túl kicsi. Legyen plug-in, mert az már kellőképpen zöld és enélkül 2020-ban sokkal nehezebb bármit tálalni. Hát így kezdődik az Xceed plug-in története.
olvass továbbAz ősz megérkeztével, a ködös, esős napok során nincs is jobb lélekmelengető, mint egy forró, gyümölcsös pite, egy nagy csésze, gőzölgő forrócsoki vagy egy ízletes leves. Most összegyűjtöttünk 5 fantasztikus receptet, melyek tökéletesen illeszkednek az évszak hangulatához, messzire űzik a depressziót és garantáltan átmelegítik testünket és lelkünket.
olvass továbbKoháriné Szabó Évával beszélgettünk, anyuka, feleség, tanár és gasztroblogger. Van egy gyönyörű, 13 éves kamasz lánya és egy nagyon huncut, 3 éves kisfia. Picit több, mint négy éve határozta el, hogy kell egy hely, ahol összegyűjti a receptjeit, amivel segíteni tudja a sorstársait és egyszer az egészet majd a lányára tudja hagyni. Ez a hely lett a Gluténmentes Íz-lik, ahol minden kenyérnek története van, minden sokadik, jól sikerült zsemlének együtt örülnek, a kérdésekre válaszokat kapnak és egy igazi nagy közösséget, szinte már családot alkotnak.
olvass továbbA legtöbben szeretjük azt hinni, hogy a szerelem mindössze egy magával ragadó, varázslatos érzés, amit nem tudunk sem irányítani sem befolyásolni. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy hogyan lehet másokat pszichológiai eszközökkel, de mondjuk inkább szebben úgy, hogy egy kis rásegítéssel a nekünk tetsző irányba terelgetni. A következő módszerek valószínűleg a segítségedre lesznek abban, hogy elérd, hogy a kiszemelted észre vegyen téged.
olvass továbbEz a frissítő, igazán nyári, gyümölcsös, és nem utolsó sorban nagyon esztétikus édesség mindössze 20 perc alatt elkészíthető, és garantáljuk, hogy mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját!
olvass továbbA jó idő beköszöntével a kávéfüggők egy jegeskávéra nem tudnak nemet mondani. Ha megkívánjuk, miért ne ihatnánk a lehető legegészségesebb formában? A Revo coffee protein jegeskávé receptje könnyen és gyorsan elkészíthető és tökéletes feltöltődést garantál.
olvass továbbA sajttorta töretlen népszerűségnek örvend hosszú évek óta, azonban érdemes minden alkalommal újabb és újabb változatait kipróbálni. Ezúttal egy sóskaramellás verziót hoztunk el, amely egyszerre édes, egyszerre sós, kellemes, nem túl tömény desszert.
olvass továbbA dupla csokis cookie egy olyan édesség, amit bármikor, rövid idő alatt elkészíthetünk, akár forrón, akár kihűlve pár nappal később is bátran fogyaszthatunk. Remek ötlet lehet, ha szeretnénk valamilyen finomságot készíteni a családnak, de nem szeretnénk hosszú órákat a konyhában tölteni.
olvass továbbA ropogós csirkeszárnyakért valószínűleg mindenki odavan, aki némi szimpátiát érez az amerikai konyha iránt, illetve azok, akik szeretik a grillsütőn készült ételeket.
olvass továbbAmikor valaki diétára, vagy egyszerűen csak egészségesebb életmódra adja a fejét, akkor nagy valószínűséggel fog jó pár dolgot hiányolni a korábbi étrendjéből. Különösen nehéz lehet elszakadni a bevált reggelizési szokásainktól, és amennyiben tudatosabban szeretnénk táplálkozni, sajnos mindenképpen búcsút kell mondanunk a cukorral teli gabonapelyheknek. Azonban erre is van megoldás, könnyedén készíthetünk pár hozzávalóból tápláló és egészséges fahéjas zabmüzlit.
olvass továbbA különleges porrá zúzott japán zöld tea jó pár éve örvend töretlen népszerűségnek örvend, és bizony nem csak a latténkat varázsolhatjuk mennyei finommá vele, hanem például ennek a csodás crepe cake-nek a megbolondításához is használhatjuk. Így könnyedén készíthetünk egy olyan desszertet, ami biztosan népszerű lesz, ráadásul azért sem kell aggódnunk, hogy esetleg túlságosan átlagos vagy unalmas lenne.
olvass továbbVarga Istvánt a Nyers Séfet kérdeztük a nyers vegán konyha rejtelmeiről és sikerült pár gluténmentes receptet is megismernünk.
olvass továbbTermészetesen létezik, és minden bizonnyal nem. Hiszen az éremnek két oldala van, de ha megértjük, hogy ez a két oldal, egyazon érmén létezik, közelebb kerülhetünk az igazsághoz. A kérdés valójában az, mire állsz készen? Mert csak azt kaphatod, amit Te főztél.. ami van odabent, az kerül terítékre.
olvass továbbVégre beköszöntött a grillszezon, ezért egy olyan étel ötletét hoztuk el mára, ami tökéletes lehet kerti grillrácson elkészítve, viszont ha ennek híján vagyunk, vagy esetleg rosszra fordulna az idő, sütőben készítve is ugyanolyan tökéletes a végeredményt kapunk.
olvass továbbA tavasszal együtt megérkezett a spárga szezon is, amelyből akár a zöldet, akár a fehéret preferáljuk, rengeteg ízletes ételt készíthetünk. Most a fehér spárga krémleves receptjét hoztuk el, amelyet céklachips-szel érdemes tálalni, hogy még izgalmasabb ízélményben legyen részünk.
olvass továbbEz a recept leginkább azoknak ajánlott, akik szeretik a hagyományos magyar konyhát, azonban nem bánják, ha van benne egy kis csavar. Ennek az ételnek a kulcsa a tejszín, amiből ugyan nem kell sokat felhasználnunk, mégis teljesen megváltoztatja az egyszerű paprikás csirkéről alkotott eddigi képünket.
olvass továbbHa szeretnénk felidézni a tavaszt, a nyarat, a kellemes időt és a felhőtlen mindennapokat, akkor jó ötlet lehet egy olyan receptet választani, amihez epret kell használnunk, hiszen ennek köszönhetően könnyedén a hamarosan érkező évszakokban érezhetjük magunkat. Bár az eperszezon sajnos még várat magára, nyugodtan használhatunk fagyasztott epret, vagy konzervet is az eperhab elkészítéséhez, tavasszal pedig ismét elővehetjük a receptet, melynek köszönhetően egy egészen ínycsiklandó süteményt fogunk készíteni.
olvass tovább