Kulcsszó keresés /


Amit nem kellett volna látnom

  • 2013. augusztus 04.

Érzéseinket nem szabad szégyellni akkor sem, ha méltatlanra pazaroltuk. Már pedig én ezt tettem veled, kedvesem: méltatlanul pazaroltam rád azt a pár fakó hónapot, amiből ma az idő kimosta a színeket.

olvass tovább

Halálos közúti gázolás

  • 2013. július 28.

Haragudtam rá. De igazából csak arra voltam mérges, hogy milyen rettenetesen elhibáztuk ezt az egészet. Abban az időben, amikor ez történt, nagyon fájt a hiánya. Nehezen szoktam meg, hogy nincs velem. Az első hónap az borzalom volt, olyannyira, hogy ki se keltem az ágyból. Persze az idő telik, és a kezdetben fájdalmasan vánszorgó percek után gyógyírt kapunk minden bajunkra. Még a vigasztalhatatlanokra is.

olvass tovább

Maffiózó démonok

  • 2013. július 24.

Olvastam egy könyvet - bár ne tettem volna - bele volt írva az életem. Ott volt benne töviről hegyire az egész megátalkodott kis lét, a maga görcsös szörnyeivel, veled és mindenemmel, ami sötét árnyékot ejtett – egyszer – pucér, kis lelkemen.

olvass tovább

Sütemény mellé szerelmi bánat

  • 2013. július 21.

No, egy kicsit most figyelj ide rám. Tudsz velem szembe nézni? Várj, rendelek egy erős feketét. Igen, értem, hogy csak laktózmentes tejjel szereted. És kérek mellé macaront is. Arról most azt mondják, nagy divat. Bevallom neked, én nem szeretem, mert túl tömény, de hát, ha egyszer a trend ezt diktálja. Tudom, hogy te is ezt eszed.

olvass tovább

Régi idők meséje

  • 2013. július 18.

Itt vagyok, itt élek, ide gyökereztem a sárba, nézem ezt a sok mindenkit körülöttem és igazán sehova se tartozom. Már úgy értem, hogy nincsen köztük igazi helyem. Azt se tudom megmondani neked, valójában miért vagyok itt. Nem értem én ezt, nem érzem a lényegét. Csak jövök-megyek, járok az emberek között, te, de még csak azt se mondhatom, hogy nem vagyok ezen a helyen tökéletesen vidám. De valahogy mégsem erre van a nekem megvetett puhaágyas otthon.

olvass tovább

Forró november

  • 2013. július 15.

Emlékezem. Minden egyes gondolat, ami ezzel a kissé fennkölt szóval kezdődik, olyan teátrális. Mintha egy púderezett, nagy tragika kiállna a világ színpadára és emelkedett hanggal, erős gesztusokkal ezt a szót sújtaná le a közönség elé: emlékezem. Bravúros gyakorlat ez, emlékezni, a régiekre gondolni, akiket nem feledünk el sohasem.

olvass tovább

Körömlakkot venni háború idején

  • 2013. július 14.

Sokat töprengtem azon, mi volt a baj, hogy melyik résznél romlott el az egész. És valami nagyon döbbenetes dologra jöttem rá: tudod, ha teljesen őszinte akarok lenni önmagamhoz, akkor igazán sohasem voltam boldog vele. És tudod, miért nem? Mert ő nem szeretett. Az a finom kötelék, ami két embert egy láthatatlan fonállal olyan nagyon szorosra összeköt, hiányzott a kettőnk dolgából. Egész egyszerűen csak hiánycikk volt, mint a boltban a körömlakklemosó a nagy háborúk idején.

olvass tovább

Azon a héten

  • 2013. július 12.

Annyira hiányoztál azon a héten, bárcsak el tudnám mondani neked. Odakint szürke volt a lefagyott hó, a gyerekek hóangyalát cipőtalpak csúfították, az utcán kevesen jártak. Az öreg szomszédnéni megkérdezte, hogy vagyok. Én csak nevetni tudtam ezen a számomra röhejes kérdésen. Persze azt feleltem, remekül, és mennyit dolgozom, csak ezért piros ennyire a szemem.

olvass tovább

Sosevolt szerelem a luxuskocsiban

  • 2013. július 10.

Mindig azzal a nagy autójával jött elém. Engem pedig állandóan egy megmagyarázhatatlan érzés fogott el. Nem vagyok én miniszter, kérlek. De még csak miniszterné sem. Miért is kellene nekem olyan autóba ülnöm, ahol az ülés masszírozza a hátamat?

olvass tovább

A másik szemében

  • 2013. július 07.

Tudod, én nem hiszek a szerelemben. Látom az embereket, látom az emberek egymással való dolgát, utána a vállam fölött hátrabiccentek a múltnak, szomorúan tanulmányozom az elmúlt időt, és azt kell, mondjam neked, nem hiszek már többé a szerelemben.

olvass tovább