Kulcsszó keresés /


Budapestre érkezik az eredeti Macskák musical

  • 2016. július 22.

Budapestre érkezik világturnéja során az eredeti legendás angol Macskák musical, amelyet Trevor Nunn rendezett, és amely 30 évig a londoni West End, a New York-i Broadway és sok más város legsikeresebb musical produkciója volt, Cameron Macintosh és Andrew Lloyd Webber produkciós cége a Really Useful Group produkciójában. A mostani produkció plusz meglepetést is tartogat a Macskák rajongóinak, ugyanis két új meseszép dalt írt a zeneszerző, Andrew Lloyd Webber.

olvass tovább

Amerikai álom – avagy 3 hónap New York-ban 2. rész

Úgy tűnik, teljesen fölöslegesen reménykedtünk benne, hogy egy nagyon hosszú és fárasztó nap után, ha időben ágyba keveredünk, akkor átverhetjük a szervezetünket, és majd csak reggel, kipihenten kell majd felébrednünk. Itteni idő szerint 3:47-kor ébredtem fel, ami egészen logikus a 6 óra időeltolódás és annak fényében, hogy otthon a lustább reggeleken 9 és 10 között szoktam kimászni az ágyból. Persze sikerült még pár félórát alvásra csak alig hasonlító szenvedéssel tölteni, de kezdtem megérteni, miért is okoz olyan sok embernek problémát a jetlag.

olvass tovább

A legszebb éttermek, lélegzetelállító kilátással

  • 2016. július 03.

Habár sokszor a turisták elől eldugott, hangulatos éttermek nyújtják a legnagyobb kulináris élvezeteket, a következő hat étterem teraszáról nyíló kilátás minden pénzt megér. Tartsatok velünk New Yorkból Párizson és Moszkván át egészen Rómáig!

olvass tovább

Amerikai álom – avagy 3 hónap New York-ban (1.rész)

Sosem tartoztam a tengerentúl nagy rajongói közé. Ez alatt azt értem, hogy sosem hordtam amerikai zászlós pólókat vagy kendőket, nem álmodoztam L.A. –ről, nem reméltem, hogy valaha is Vegasban fogok meggazdagodni vagy, hogy sikeres hollywood-i színésznő leszek, és nem rajongtam amerikai együttesekért vagy színészekért sem.

olvass tovább

Az a szerelem, amikor valaki más boldogsága fontosabb, mint a sajátod - Lány a film noirból

Lana Del Rey, azaz a film noir lány, akitől a címbeli idézet származik, 1985. június 21-én született New Yorkban. Az énekesnő, aki arról híres, hogy nem szívesen mutatkozik nyilvános rendezvényeken, ma ünnepli tehát a 31. születésnapját. A különleges képi-és hangvilággal bíró videoklipjei, az őt körülvevő misztikum egy pillanat alatt ikont varázsolt belőle, és be kell vallanunk, mi is rajongunk ezért a megmagyarázhatatlan jelenségért. Elisabeth Woolridge Grant az eredeti neve, és a jól felépített mende-mondával ellentétben sosem volt hajléktalan, egy nagyon is tehetős, new yorki családba született, de a Lana mítoszhoz ez is hozzátartozik. Most az ő stílusalbumába lapoztunk bele:

olvass tovább

Mindig is Carrie Bradshaw akartam lenni

Mindig más karakterrel azonosultam a Szex és New York-ból. Volt úgy, hogy Charlotte bájos, szende naivitása volt rám hatással, aki olyan édesen kikerekedő ártatlan szemekkel magyarázta, hogy miért gazember minden férfi. Aztán voltam a folyton túlreagáló, és görcsölő Miranda, aki soha nem hitte el magáról, hogy elég jó nő. És betakaróztam Samantha szabad szájú nőiességével, aki mint szexi puma, mindig gondolkodás nélkül elvette, ami kellett neki.

olvass tovább