Kulcsszó keresés /


A Lush megint fontos ügy mellett kampányol: a digitális jogok támogatása mellé állt.

  • 2016. november 29.

A kormányok világszerte próbálják ellenőrzésük alatt tartani az állampolgárokat, ilyenkor a tiltakozási hullámok, választások, sőt még az iskolai vizsgák idején is gyakran arra utasítják az internetszolgáltatókat, hogy korlátozzák az internetelérést, főleg a közösségi médiához való hozzáférést. Ezzel a kihagyással sérültek az emberi jogok. Az Access Now nevű, a digitális jogokért küzdő szervezet csak 2016-ban több mint 50 internet-lekapcsolást dokumentált.

olvass tovább

Az elektronikai eszközök nélküli gyermekkor csodái

Szomorú igazság, de el sem tudjuk képzelni az életünket technológia nélkül. Félünk, ha okostelefonunk nincs a kezünkben; szóvá tesszük, ha egy kávézóban nincs WiFi, és az esti tévénézés nélkül nem tudunk álomba szenderülni. Niki Boon - főállású édesanya, másodállásban fotóművész – négy gyerkőcének technológiamentes életét dokumentálja a család új-zélandi farmján.

olvass tovább

Feketén-fehéren: Hangulatos római hétköznapok

Van egy svájci utazó lány, nevezetesen Mirjam Herms, aki blogján és Instagram oldalán dokumentálja izgalmas kalandjait a világ körül. Nemrégiben Olaszországban töltött egy hetet hűséges partnerével, Beagle kutyájával, és ott átélt élményeiből fekete-fehér, virtuális fotóalbumot készített. Vigyázat, a képek súlyos, kalandvágy utáni sóvárgás betegséget okozhatnak!

olvass tovább

5 stílustrükk, amit Olivia Palermotól tanultunk

  • 2016. június 22.

Olivia Palermo egy ócska hollywoodi sorozat színésznőjéből lett stílusikon, egyben Johannes Huebl, német modell felesége. Ma már milliók irigylik mindig tökéletes megjelenését, és lesik a paparazzik által jól dokumentált, minden mozzanatát – nem véletlen.

olvass tovább

Rudimental jön az EFOTT-ra

  • 2016. június 02.

Zomboy után jön a következő külföldi név az EFOTT 2016-os palettájáról! A Rudimental érkezik a Velencei-tó partjára, így jóvoltából olyan slágerekre tombolhat a közönség, mint a Waiting All Night és a Feel The Love. A brit kollektíva a legnagyobb hazai kedvencek mellett lép majd az egyetemisták fesztiváljának nagyszínpadára.

olvass tovább

A történelem híres őrültjei

  • 2016. április 14.

A történelem során az őrültek megítélése és életkörülményei mindig szörnyűek voltak, függetlenül attól, hogy a társadalom nagyobb szegmensére, vagy csak önmagukra tartották veszélyesnek a mentálisan visszamaradott betegeket az emberek. Kivételek mégis akadtak, ez pedig sokszor a történelem menetére is kihatott.

olvass tovább

Amerika 10 titokzatos vidéke

  • 2016. április 09.

Amerikában igencsak megszaporodtak manapság a hihetetlen történések és az UFO észlelések. A monumentális hegyek, a kies sivatagok és a sötét erdők minden ember fantáziáját megmozgatják – akár hisznek a rejtélyes jelenségekben és a csodákban, akár nem. Most rövid kirándulásra hívunk, melynek során bejárjuk a kontinens 10 legmisztikusabb vidékét – hogy a végén saját maga dönthesse el mindenki, hisz-e a legendákban.

olvass tovább

New York, a világ közepe

A város, amely soha nem alszik. Így szerepel a köztudatban New York. És valóban az a fajta lüktető életérzés, ami az embert átjárja, amikor látogatást tesz ezen a csodálatos helyen, az semmihez sem fogható. A város, amit mindenki ismer. Ha máshonnan nem, hát a Szex és New York Carrie Bradshawjának és barátnőinek köszönhetően, már mindannyian betekintést nyerhettünk ennek a monumentális metropolisznak a világába.

olvass tovább