Kulcsszó keresés /


Beszélgetés Mujahid Zolival

  • 2015. február 09.

Mujahid Zolival, A Dal című műsor kapcsán ültünk be egy kávéra még csütörtökön, hogy meséljen a szerzeményéről, és arról, hogy mi is történt vele az elmúlt időszakban. A szombati fellépés előtt meglehetősen szoros napirendje volt, az interjúról is a tv-be sietett. Érezhető volt rajta az izgalom, a feszültség, de leginkább az, hogy ő most bizonyítani szeretne. Mindenkinek.

olvass tovább

Mit számít az, ki mit gondol?

Eszti fel-alá slajferolt a konyhában. A fatalpú papucsa úgy kopogott a kóbormacska színű kövön, hogy a fejemet verte. Hiába mondtam neki, hagyja abba, csak jött ment, mint egy bolond, és mondta a magáét. Lefőtt közben a kávé a rossz kotyogóson, megcsapott az illata. Még mindig apám régi kávéfőzőjéből bírtam a legjobban meginni, hiába volt otthon az az újfajta gépem, amit mindenki büszkén vesz meg.

olvass tovább

A csábítás művészete

  • 2015. január 27.

A csábítás témakörével foglalkozik a New York Művész Páholy következő estje. Február 9-én 19 órától kiderül, vajon mi alapján választunk párt. Valóban izgalmas, ami elérhetetlen? Mitől vonzó egy nő, és mit keresünk egy férfiban? Dienes Angéla Csábításra születtünk című, a Libri Kiadónál megjelent vadonatúj kötete kapcsán, a szerelmesek ünnepe előtt néhány nappal a tudomány, az irodalom, a pszichológia és a művészet szemszögéből vizsgáljuk a csábítást és önmagunkat a Világ Legszebb Kávéházában.

olvass tovább

Karácsonyi tobozmanók

  • 2014. december 13.

Megkezdődött a karácsonyi őrület. Az üzletekben, kávézókban látható karácsonyi dekorációk látványa bennünket sem hagy hidegen. Úgyhogy ezennel ünnepélyesen bejelentjük, hogy mostantól megint karácsonyi lázban fogunk égni mi is, és bár igyekszünk más témákkal is foglalkozni, biztos, hogy gyakran előbukkan majd a kedvenc ünnepünk.

olvass tovább

Az Ecclestone lány másik élete

  • 2014. november 28.

A Forma 1 mogul leánya, Tamara Ecclestone egészen intim környezetben mutatta meg az anyaság szépségeit. Reggeli kávézás közben, a saját otthonukban lévő étkezőasztalnál készítették róla a legújabb fotósorozatot, miközben épp kisbabáját, Sophiát táplálja. A korábbi partykirálynő egészen másmilyen életet él, ám a nyilvánosságot ezúttal sem zárja ki abból. Tekintsétek meg képgalériánkat!

olvass tovább

Izland természeti csodái

  • 2014. november 18.

Három az egyben, de jobb, mint az instant kávé. Mi az? Nos, három izlandi csoda: sarki fények, a Tejút és egy kitörő vulkán ugyanabban a fotósorozatban. A három meghökkentő jelenséget képeket Maciej Winiarczyk skót fényképész örökítette meg október 21-én Izlandon, mi pedig most megmutatjuk, milyen gyönyörűek!

olvass tovább

Ne válj el miattam!

Gyula ma korán kelt és én utáltam korán ébredni férfi miatt. Nem főztem neki reggeli kávét, ő még nem értette a hidegségem, hogy miért nem törődöm vele úgy, ahogyan a nők vele általában törődni szoktak. Voltaképpen inkább körülrajongják.

olvass tovább

Elindult a szezon A New York Művész Páholyban

  • 2014. szeptember 18.

Juhász Anna szervezésében kezdetét vette a szezon a pesti irodalmi élet központjában, a New York Caféban. A fiatal irodalmár az idei ősztől a Hadik Kávéházon kívül a Centrál Kávéházban is szervez kulturális programokat, melyekről magazinunk rendszeresen tudósítani fogja kedves olvasóit. Éljen a kultúra!

olvass tovább

Bolba Éva és a JAZZterlánc

Bolba Éva énekesnővel egy csillaghegyi cukrászdában találkoztam. Lehengerlő energiával és vidámsággal masírozott az asztalom felé, és az első pillanattól kezdve elképesztően kedves és közvetlen volt. Éva a Bolba Éva és JAZZterlánc zenekar tagja, ami rendhagyó módon gyerekeknek játszik jazz zenét. Az együttes megalakulásáról, munkájáról és Éva magánéletéről is beszélgettünk a reggeli kávénk mellett.

olvass tovább

Kerti játékok nyárra

  • 2014. június 18.

A technikavezérelte mindennapjainkban, valljuk be, a kertbe, udvarban vagy ne talán a kerítésen túlra imádkozni a gyerekeket nem éppen egyszerű. Azért ne adjuk fel, mert most, hogy itt a jó idő, a családdal, rokonokkal, szomszédokkal sokkal több időt tölthetünk olyan játékokkal, amelyek még minket is lázba tudnak hozni.

olvass tovább