Kulcsszó keresés /


Itt vannak Veszprém megye legjobb borai

  • 2011. június 27.

Kiválasztották Veszprém megye legkiválóbb minőségű borait: a megye négy történelmi borvidékéről érkezett hegyközségi szakemberek huszonhárom bortermelő harminchat versenybe nevezett bora közül összesen tizennégyet találtak méltónak végső zsűrizésre, közülük pedig háromnak ítélték oda a Veszprém Vármegye Bora elismerést.

olvass tovább

A kevesebb néha több: egyszerűsödik a Grammy

  • 2011. április 07.

Harminceggyel kevesebb Grammy-díjat adnak át jövőre: a zeneipar legrangosabb elismerésének kategóriáit az áttekinthetőség és a verseny fokozása kedvéért szűkítették 109-ről 78-ra. A díjakról döntő Recording Academy szerdán jelentette be, hogy átszervezte a poptól a hiphopon át a lemezfelvételekig valamennyi zenei műfajt lefedő túlburjánzott kategóriákat.

olvass tovább

A Strasbourgi Ütőegyüttes koncertje

  • 2010. október 08.

A 20. század második felének nyugat-európai művészi zenéje bizonnyal másként alakult volna az 1962-ben alapított Strasbourgi Ütőegyüttes nélkül. Valamennyi koncertjüket a hidegfejű racionalitás és az elképesztő energiákat felszabadító ösztönös muzikalitás feszültsége teszi felejthetetlenné, immár harmincnyolc éve. Gyökereik a háború utáni avantgárd világába vezetnek, s progresszív zenei világképük azóta sem változott. Több mint 250 mű született a számukra, az együttes tagjai 400 különböző hangszeren játszanak, s ütőhangszerparkjuk több ezer darabot számlál.

olvass tovább

Bemutatkozik: Umit Benan

  • 2010. augusztus 03.

Umit Benan, mint szinte minden divattervező, érdekes személyiség. Török származású, de igazi világpolgár. Harminc éves koráig élt már Törökországban, Svájcban, Nagy-Britanniában, az USA-ban és Németországban is. Benan európai és ázsiai gyökereire büszke, inspirációt innen meríti.

olvass tovább

Cannes vs. Velence

  • 2010. május 13.

A cannes-i filmfesztivált a múlt század harmincas éveiben hívták életre, mivel az 1932-ben alapított Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon egyre inkább német és olasz dominancia érvényesült. Cannes és Velence szembenállása a háború után is érzékelhető volt, míg végül sikerült megegyezniük egymással.

olvass tovább

Motorola Aura Diamond

  • 2009. október 28.

A harmincnégy gyémánttal díszített, kerek kijelzős, slides kialakítású limitált kiadású telefon a 90 gyémánttal "tuningolt" Diamondiqe kistestvére, de ne legyen senkinek tévképzete, az Aura Diamond sem lesz tucattermék...

olvass tovább

Schiesser története

  • 2009. január 13.

A több mint százharminc éves cég a német textilipar egyik legtekintélyesebb vállalata. Túlélt két világháborút, gazdasági világválságot, s a mai napig meghatározó a textiliparban, azonbelül pedig a fehérnemű piacon.

olvass tovább

Őrült divatvilág

  • 2007. december 28.

Egy csillogó iparág sötét kulisszatitkai Mi a divat? Mi számít divatosnak? Ki dönti el, mi a menő és mi a ciki? Miért hordunk az egyik évben zöldet, a másikban kéket? Miért van az, hogy |ez| a fekete rongy 600 ezer forintot ér, |az| a másik csak harmincat?

olvass tovább