Kulcsszó keresés /


7 felesleges magatartásforma, amivel csak magad mérgezed

  • 2019. február 27.

Ha belekerülünk a negativitás spiráljába, sokszor észre se vesszük, hogy úgy viselkedünk, mintha ki sem akarnánk kavarodni belőle. Egyszerűen elfogadjuk, hogy most nem jó, hogy a mérgező gondolatoknak létjogosultságuk van a fejünkben és felesleges erőfeszítést tennünk azért, hogy kiűzzük őket onnan. Pedig lehet ezt máshogy is.Van pár dolog, ami ismerős lesz neked, ha te is azt érzed néha, hogy mintha a saját boldogságod útjába furakodnál.

olvass tovább

Gondolatok, amikkel a saját szerelmi életed útjába állsz

  • 2018. szeptember 21.

Sokszor anélkül szabotáljuk magunk és a kapcsolataink, hogy ezt észrevennénk. Gyakran nyugtatjuk magunkat azzal, hogy nem velünk van a baj, hanem nagyjából mindenki mással, azonban vannak olyan tényezők, melyek folyamatos hajtogatása esetén elgondolkozhatunk azon, hogy talán mégis néha mi magunk csapjuk be az ajtót a saját boldogságunk orra előtt.

olvass tovább

Mentális off

  • 2018. szeptember 10.

Kivagyunk mentálisan. Igazából nem is tud máshogy lenni, mert már minden eljut hozzánk, az is, amit nem akarunk. Teljesen felesleges szerintem azon nyafogni, hogy szar a világ, meg felgyorsult, meg mocsok. A Világ olyan, amilyen. Az a dolga, hogy bármilyen lehessen és próbálhatjuk megállítani, lelassítani, lázadni ellene, le fogja tojni, és haladni, pörögni fog tovább. Megállítani nem lehet, mert kifutja a köreit, a diktált tempóját és sem az infó nem lesz kevesebb, mint ahogy a minket belőle ért ingerek sem. Lehet lázadozni, parázni, magyarázni, de valójában a kínjainkat semmi ilyen kifelé tolt megoldás nem fogja csökkenteni. Azt, hogy ki vagyunk offolva mentálisan. 

olvass tovább

Férfiszempont: Pozitívnak lenni

  • 2018. augusztus 10.

Az élet telis tele van kihívásokkal. Sokszor történnek velünk rossz, sőt van, hogy borzasztó dolgok, de mindig próbáljuk meg más szemszögből megközelíteni ezeket a dolgokat.

olvass tovább

Hol van az érzés?

  • 2018. július 15.

Felébredsz, az órára pillantva látod, hajnal van még. Fel kellene kelned, de ehelyett csak arra gondolsz, hogy megint egy „még egy” nap. Nem tudod, hogy akarod-e, csak azt, hogy muszáj. A szemeid még lehunyva, de máris érzed, ahogyan dübörögni kezdenek a gondolatok a fejedben és az érzések a szívedben. Az érzések, melyek nyughatatlanul, újra és újra előtörnek.

olvass tovább

Férfiszempont: Gondolatok a féltékenységről

Az emberi elme egyik legnagyobb ellensége a féltékenység, bár azt is írhatnám nyugodt szívvel, hogy önmagad és a párkapcsolatod egyik legnagyobb ellensége a féltékenység érzése, melyet roppant találóan zöldszemű szörnynek neveznek, jelezvén az elpusztíthatatlannak tűnő hatalmát.

olvass tovább