Kulcsszó keresés /


Budapesten is elindul a nagy sikerű COIN Democratic Wear projekt

  • 2010. szeptember 30.

Október 1-jével Magyarországon is elindítja a Coin üzletlánc a nagy sikerű Democratic Wear projektet. Itthon Sarah Stevenson által tervezett limitált szériás dzseki lesz az első termék. Az Olaszországban hatalmas sikert aratott projektben a világ minden tájáról származó fiatal divattervezők vesznek részt.

olvass tovább

A KREA Kortárs Művészeti Iskola bemutatja: Féléves vizsgamunkák kiállítása

  • 2010. szeptember 28.

A KREA Kortárs Művészeti Iskola 2010. október elsején nyitja meg az idei tanév első kiállítását, amely a Design Hét eseménysorozatához kapcsolódik. A tárlaton a 2009/2010-es tanév II. félévét lezáró vizsgákra készült alkotásokból válogattunk, és az iskola összes szakja képviseli magát; a stylistok, divattervezők, fotósok, lakberendezők, enteriőrtervezők és a tervezőgrafikusok.

olvass tovább

New York Fashion Week - beharangozó

  • 2010. szeptember 07.

Ha szeptember, akkor ismét érkeznek a jövő évi tavasz/nyári ready to wear, franciás ízlésű olvasóinknak prêt-à-porter bemutatók. A négy nagy (New York, London, Milánó, Párizs) közül elsőként ismét New York mutatkozik be. A divat "Super Bowl-jának" is nevezett tengerentúli esemény idén is kimagasló minőségűnek ígérkezik, 2011 tavasz/nyári kollekcióval, Ázsia, Dél-Amerika, Európa, és persze az Egyesült Államok legjobb divattervezőivel.

olvass tovább

Michael Kors - 2010 őszi kollekció

  • 2010. augusztus 16.

Az 51 éves amerikai divattervező immáron több mint 20 éve a pályán van, s ez idő alatt a legnevesebb tengerentúli tervezők sorába lépett, és maradt is hosszú ideje. 2010 őszi kollekció sem hoz csalódást a nevére, egyszerűen csodálatos, meleg, harmonikus, egyedi.

olvass tovább

Bemutatkozik: Alexander Wang

  • 2010. augusztus 13.

Alexander Wang a legfiatalabb amerikai tervező korosztályhoz tartozik a maga 26 évével. Ahogyan neve is mutatja, kettős identitásának köszönhetően (kínai - amerikai szülők) inspiráció, ihlete így munkái több, de legalábbis két forrásból mindenképp merít. Alexander Wang következik.

olvass tovább

Bemutatkozik: Umit Benan

  • 2010. augusztus 03.

Umit Benan, mint szinte minden divattervező, érdekes személyiség. Török származású, de igazi világpolgár. Harminc éves koráig élt már Törökországban, Svájcban, Nagy-Britanniában, az USA-ban és Németországban is. Benan európai és ázsiai gyökereire büszke, inspirációt innen meríti.

olvass tovább

CSEEVA- Minimál és letisztultság

  • 2010. június 07.

Cseh Évi, a hazai divattervezők legújabb generációjának egyik üde színfoltja idén nyáron új minikollekcióval jelentkezik. A tavalyi sorbet színek után 2010-es tavaszi/nyári kollekcióját jóval letisztultabb szín- és formavilág jellemzi.

olvass tovább

Fashion Awards Hungary 2010

  • 2010. május 28.

Az idén hetedik alkalommal megrendezett Fashion Awards Hungary, méltó elismerése volt a hazai divatélet kiemelkedő szereplőinek. A szakmai zsűri díjazta, többek között az elmúlt év legjobbnak ítélt modelljét, divattervezőjét, fotósát is.

olvass tovább

 Jean-Paul Gaultier elhagyja a Hermés-t

  • 2010. május 27.

A wwd.com értesülései szerinte Jean-Paul Gaultier elhagyja a Hermes-t. Az 1837-ben Thierry Hermes által alapított cég kreatív osztályát hét éven keresztül vezette a világhírű francia divattervező. Helyére a nem kevésbé tehetséges Christophe Lemaire érkezik.

olvass tovább