Kulcsszó keresés /


Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIV. / Szombat

  • 2012. március 24.

Amikor az ember szerelmes, minden benne megszólaló finom érzést és belső gazdagságot a másiknak tulajdonít. Úgy gondolja, hogy a másiknak köszönheti azt a mennyei állapotot, földöntúli boldogságot ami a szerelem állapotában őt körülveszi. Ha jobban belegondolunk, minden érzés, amit megélünk a miénk, az energia, a felemelkedett lelkiállapotot is bennünk van és nem a másikban. Nehéz elfogadni, de ez a szépség, ragyogás, univerziális energia mi magunk vagyunk, a másik csak tükröt mutat.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIV. / Péntek

  • 2012. március 23.

Az egyik leghatékonyabb munkavégzési módszert a páromtól tanultam. Végtelenül egyszerű a trükkje, az ember leírja egy papírra a teendői listáját, felállítja a lehető legidőgazdaságosabb sorrendet és szépen sorban végrehajtja a feladatokat. Próbálja ki mindenki bátran a módszert! Meg fog lepődni, hogy mennyire hatékony és gyors, hosszútávon pedig rendkívül eredményes stratégia.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIV. / Csütörtök

  • 2012. március 22.

Van, aki rögtön bosszút áll az őt ért sérelmekért, van, aki némán tűr és a dolgok jobbra fordulásában bízva inkább tovább megy. Meggyőződésem szerint mindennek oka van, még akkor is, ha ez a röpke emberi lét nem is mindig ad elég időt az ok-okozat megismeréséhez. A bosszúállással az ember csupán a saját rossz karmáját hozza létre. Nem azt mondom, hogy áldozattá kell válnunk, hanem, hogy nyugodtan gondoljuk át az eseményeket és ahelyett, hogy negatív érzéseknek adnánk teret magunkban, inkább köszönjük meg a tanítást és tegyünk azért, hogy az élet könnyedén lehetőség találjon a kárpótlásunkra.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIV. / Szerda

  • 2012. március 21.

Sokáig gondoltam úgy, hogy az életben a dolgok feketék vagy fehérek. Aztán az ezzel járó sok szenvedés rámutatott arra, hogy ez messze nincs így. Még ma is ragaszkodom bizonyos dolgok fekete vagy fehér voltához, de már nyitva hagyom annak lehetőséget, hogy belássam tévedtem… Leginkább az emberi kapcsolatok terén van ez így, hiszen olyan sokféle képpen élnek együtt emberek, örömből vagy kényszerűségből, jobb híján vagy más okokból, a variációk száma szinte végtelen. Ez is újabb bizonyíték arra, hogy az élet valójában inkább színes és mintás egyszerre.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIV. / Kedd

  • 2012. március 20.

Csodálattal tekintek azokra az emberekre, ismerőseimre, akik útra keltek a nagyvilágba vagy belevágtak olyan helyzetekbe, amelyekhez nekem nem lett volna bátorságom, esetleg új életet kezdtek ismeretlen feltételek mellett. Az élet kivétel nélkül őket igazolta. A bátorságuk, a hitük vagy egyszerűen csak az élet iránti szenvedélyes rajongásuk által keveredtek olyan kalandokba, szereztek olyan tapasztalatokat amelyek az én olvasatomban a teljesség, a valódi gazdagság megélésének lehetőségével ajándékozták meg őket. A mai napig inspirál ezeknek az embereknek a jelenléte, az életszemlélete, a nyitottsága és szerencsésnek érzem magam, hogy ismerhetem őket.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIV. / Hétfő

  • 2012. március 19.

Nincs könnyebb dolog az ítélkezésnél. Könnyű másokat félinformációk, saját elképzelések, felszínes benyomások alapján, esetleg irigységből “bűnözőnek”, kurvának, rossz anyának, drogosnak, munkamániásnak vagy éppen lúzernek (stb.) titulálni. Mivel kivétel nélkül mindenki a legjobb tudása szerint hoz döntéseket a saját életében, aminek a következményeit maga viseli, ezért a legjobb úgy csinálni a dolgainkat, ahogy mi magunk jónak látjuk. Úgyis mindig jön valaki, aki okosabbnak hiszi magát, akinek nincs jobb dolga, mint kéretlen tanácsokat osztogatni és megmondani a “tuti-t”, azt hiszem velük jobb ha nem foglalkozik az ember.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIII. / Vasárnap

  • 2012. március 18.

Imádom az állatokat! Mivel a társasházi élet a cicatartásnak kedvez leginkább, két kandúrral (Picasso és Matisse) osztozunk a lakás használati jogát illetően. Néha úgy érzem, mi csak megtűrt albérlők vagyunk, a kandúrok tökéletes főnöksége alatt. Akinek van kutyája vagy macskája pontosan tudja mennyi örömöt és kalandot jelent a társaságuk. Nincs náluk őszintébb, szeretetteljesebb, bájosabb teremtmény, velük minden perc boldogsággal és élettel teli!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIII. / Szombat

  • 2012. március 17.

Rajongok Woody Allen-ért! Egyszerűen magával ragad és szórakoztat, ahogy a filmjei jelentős részében szexi férfinek titulálja magát, s míg mi jól szórakozunk a történetein, tulajdonképpen még hiszünk is neki. Ez az intelligencia, humor és önbizalom hármasából fakad s talán ennek is köszönhető, hogy 76 évesen még felkérték egy dzsigoló szerepére!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIII. / Péntek

  • 2012. március 16.

Volt, hogy ott álltam egy őrült helyzetben és tudtam, hogy olyan döntést hozok, aminek következtében szinte biztosan sérülni fogok érzelmileg. Figyelmeztettek barátok, ismerősök, a családom, hogy ne tegyem meg amire készülök, de én annak tudatában, hogy a végén biztos szenvedés vár rám, mégis belevágtam. Őszintén szólva nem bántam meg ezeket a döntéseimet. Fürödtem bennük, amíg csak bírtam, aztán viseltem a következményeket… Az én életem, az én döntésem - mondtam, akárhogy is, de gazdagabb lettem tőle, legalábbis tapaszatalat szempontjából, az ön– és emberismeretről nem is beszélve. Azt hiszem, hogy aki “nem vállal kockázatot” a kapcsolataiban talán nem is él igazán, de ezt mindenki döntse el saját felelősségére.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIII. / Csütörtök

  • 2012. március 15.

Vannak emberek, akik ujjal mutogatnak másokra, óriásinak tüntetik fel azok botlásait, s önmaguk hibátlanságát szívesen prezentálják ellenpólusként. Nos, szerintem a tökéletesség messze nem így néz ki. Azt tapasztaltam, hogy aki dolgozik, az bizony hibázik, és aki nem csinál semmit, azzal valóban semmi említésre méltó nem történik. S bár semmi esetre sem szeretnék ítélkezni senki fölött, úgy gondolom, hogy a létező legnagyobb “bűn” a Földön megadatott röpke évtizedeket nem kihasználni, hanem ülni tétlenül és csak beszélni dolgokról, másokat kritizálni, azt emlegetni mennyi terv van a fejünkben s egyet sem megvalósítani közülük.

olvass tovább