Kulcsszó keresés /


A mediterrán étrend térvesztése

  • 2011. július 26.

A mediterrán konyha jó hírnevéhez nem méltó az a változás, amely a déli étkezési szokásokban tapasztalható. Egy felmérés szerint a mediterrán országok lakói fogyasztják a legtöbb zsíros ételt.

olvass tovább

Cseh Tamás Archívumot hoz létre az OSZK

  • 2011. január 14.

A 2009-ben elhunyt Cseh Tamás dalainak keletkezés-történetéhez kapcsolódó tárgyi emlékekből, írásos, képi, film- és hangdokumentumokból álló archívum gyűjtésébe kezdett az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK). A digitalizált anyag alkalmas lesz akár akadémiai színvonalú kutatásra, bizonyos részei pedig publikálásra is.

olvass tovább

7 tipp a korai öregedés ellen

  • 2010. május 07.

Bármennyire is szeretnénk, az öregedést nem lehet elkerülni. Ennek ellenére vannak olyan módszerek, amivel késleltethetjük. Ilyenek például, ha vigyázunk a bőrünkre, vagy ha egészségesen étkezünk. Minden csak rajtad múlik. A legtöbb nő sok hibát vét, annak ellenére, hogy nem tudnak róla. Többek között kihagynak étkezéseket, egészségtelen ételeket esznek, nem alszanak eleget és nem isznak elég vizet. Ha te is szoktál ilyeneket csinálni, gondold át a következő szabályokat annak érdekében, hogy tovább maradhass fiatal.

olvass tovább

A levendula hazája

  • 2009. március 10.

Levendula és Provence- két egymástól elválaszthatatlan fogalom. Következésképpen nehéz elképzelni Franciaországot eme területét azok nélkül a geometrikusan elhelyezkedő virágfoltok nélkül, melyek a maguk kékjével és violaszínével becsíkozzák a domboldalakat és fennsíkokat.

olvass tovább

Reggelizzünk egy jót, ha fogyni szeretnénk!

  • 2008. szeptember 03.

Sose hagyjuk ki napirendünkből a legfontosabb étkezést, a reggelit. A fogyókúra nem egyenlő az alapvető étkezés elhagyásával. Ha tehetjük, fogyasszunk energiában gazdag ételeket reggel, legyen szó szilárd, vagy tej alapú fogyókúrás italporról

olvass tovább

Portugál konyha - a legkisebb latin nép is szereti a hasát

  • 2008. május 11.

Portugália a hangulatos kisvendéglők, a tenger gyümölcsei, és nem utolsósorban a napi sokszori étkezés országa. A világszerte közismert olasz, spanyol, vagy francia konyha mellett viszonylag kevesebb figyelem jut a luzitán gasztronómiára, pedig a legkisebb latin nép is szereti a hasát

olvass tovább

Divat nagy játékai - a perfekt Perfecto

  • 2007. november 27.

Ha a rockzene,akkor bőrdzseki-és ha bőrdzseki,akkor Perfecto! A hírneves sztárok körében ugyanis ma már a három végérvényesen összefonódik, noha e ruhadarab keletkezése nem annyira a zene,-mint inkább a filmtörténethez kapcsolódik.

olvass tovább