Kulcsszó keresés /


Ismeretlen ismerős: Edith Head

  • 2012. március 18.

Edith Head nem mindennapi karriert futott be. Neve nem feltétlenül cseng ismerősen mindenkinek, de ennek ellenére ő volt az, túlzások nélkül, aki egész Hollywoodot öltöztette az ’50-es és ’60-as években. Olyan ikonikus filmek ruháit tervezte, mint a Római vakáció vagy Hitchcock klasszikusa a Madarak.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XII. / Csütörtök

  • 2012. március 08.

Húsz évesen egy nagy cégnél dolgoztam idegen nyelvi levelezőként. A részletekre nem emlékszem, de valamiért épp nagyon el lehettem szomorodva, mert az egyik főnököm egyszercsak leült mellém a büfében és kéretlenül adott egy tanácsot, aminek azóta is mindig nagy hasznát veszem. “Soha ne sértődj meg! – mondta. Aki megsértődik, az elveszítette a játszmát, az visszavonult, azt már legyőzték.” Egek! Hányszor beigazolódott az igaza!

olvass tovább

Félistenek a kifutóról

  • 2012. február 06.

Mindenki ismeri Kate Moss, Gisele Bündchen vagy Heidi Klum nevét, sőt arcot, kampányt, parfümöt tudunk kapcsolni hozzájuk. A következő férfiak ismeretlen ismerősök mind, hiszen, sűrűn látjuk a képeiket, mégse biztos, hogy tudjuk a nevüket, lássuk kik a férfiaknál a kifutók "öreg rókái".

olvass tovább

Vintage at home

  • 2012. január 30.

Divat téren már évek óta hódít ez az irányzat, a vintage darabok egy különleges hangulatot sugallnak, valami régi és nemes hangulatot, egy számunkra ismeretlen korból. Miért is ne lehetne ezt a hangulatot átültetni az otthonunkba?

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - IV. / Szombat

  • 2012. január 14.

Nem vagyok valami nagy konyhatündér. Kifejezetten jól jár mindenki, ha én inkább tisztes távolságot tartok a konyhával. Azonban léteznek kivételes alkalmak, amikor a tűzhely közelébe merészkedem. Amikor nagyon rákészülök a hozzávalókkal, a párom beleegyezik egy hétvégi közös paella elkészítésébe. Ő, mint a spanyol kultúra rajongója, számomra ismeretlen precizitással és szakértelemmel fordul a konyhaművészet felé. Az én feladatom feldarabolni, előkészíteni ezt-azt és a másodpercnyi pontossággal kiszámolt pillanatban a kezébe adni. Kiváló családterápia és gasztronómiai utazás, mindenkinek szívből tudom ajánlani a közös főzés örömét!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - III. / Kedd

  • 2012. január 03.

Azt mondják a kos természetemből adódik, nem tudom így van-e, de imádom a változatosságot. Ha csak tehetem mindig kipróbálok valami újat, legyen szó egy hétköznapi bevásárlásról a közértben – ahol más fajtájú sajtot veszek – vagy egy másik útvonal felfedezéséről a városban, mindig felvillanyoz az újdonság. Szeretek ismeretlen dolgokat kipróbálni, minden apró újdonság kalandot, tapasztalatot, önismeretet hordoz magában. Mindig megtudunk valamit magunkról, arról, hogy mit szeretünk, mire vágyunk, mihez van érzékünk. Arról nem beszélve, hogy a sokféle tapasztalat gazdagítja életünket, meg milyen unalmas lenne mindig ugyanazt csinálni újra és újra és újra amíg meg nem halunk!

olvass tovább

Interjú: Ezer fok, és stenk!!! - A Peet Project Rorschachban…

  • 2011. október 20.

A Peet Projectet nem kell bemutatni azoknak, akik valamennyire is járatosak a hazai smooth jazz világában. Azonban a stlusbéli nagyvilágot érdemes talán tágítani, illetve bepillantást nyerni olyan kulisszák mögé, amelyek itthon még ismeretlenek. Vas Gyula dobossal néhány szót váltottunk arról, hogy miként is kerültek egy kis svájci klubba, ahol láthatóan és hallhatóan szinte csak szakértők és rajongók ültek a nézőtéren, és ahol a tulaj sem rest kifejezni háláját azoknak, akik a szokásosnál is jobban játszanak.

olvass tovább

A mellrák hónapja: csak néhány percnyit szánj az életedre!

  • 2011. október 07.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A betegség ellen küzdő és szerencsésen túlélő hírességek a nyilvánosság elé, és próbálják lelkesíteni sorstársaikat. Magyarországon már 10 éve sétálnak át ismert és ismeretlen hölgyek a Lánchídon, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy pár perces vizsgálattal megmenthető az élet.

olvass tovább

Amerikai rockplakát kiállítás nyílt az Andrássy úton!

  • 2011. szeptember 26.

Valószínűleg kevesen vannak, akiknek ezek a nevek ismeretlenül hangzanak: Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who, The Doors, Cream, Traffic, Creedence Clearwater Revival, Jefferson Airplane, Grateful Dead, The Byrds, Buffalo Springfield . Közvetve ugyan, de őket mutatja be, a KOGART Ház új kiállítása.

olvass tovább

A Vadember nyerte a Titanic fődíját

  • 2011. április 18.

A svéd rendezőpáros, Martin Jern és Emil Larsson Vadember című filmdrámája nyerte el a 18. Titanic Filmfesztivál fődíját - jelentették be szombaton, a fesztivál záró napján a szervezők. A Svédország egy ismeretlen sarkában játszódó Vadember főhőse, a börtönből frissen szabadult Kim (Magnus Skog) bűnöző apja házába tér vissza, de normális életről álmodik.

olvass tovább