Kulcsszó keresés /


7 titok Kleopátráról

  • 2016. július 06.

Kleopátra, a mai napig a történelem legcsábítóbb és -titokzatosabb királynőjeként él a szívünkben. A gyönyörű nő élete, mindig is témát szolgáltatott a kíváncsiskodóknak. Összegyűjtöttünk 7 tényt, melyek betekintést engednek, milyen ember is volt valójában Egyiptom királynője.

olvass tovább

Amit eddig nem tudtál Richard Gere-ről

  • 2016. június 27.

Richard Gere, Robert Redfordhoz hasonlóan, valószínűleg még hetvenévesen is szívdöglesztő lesz, és a Micsoda nő! megkapó Edwardjaként fog a női szívekben élni. Most elárulunk róla néhány izgalmas infót, amit eddig talán nem tudtál róla.

olvass tovább

Dalok, amelyeket másképp hallgatsz ezután

  • 2016. május 26.

Mindenkinek megvannak a kedvenc számai, melyekhez élete fontos momentumai kötődnek. De vajon ugyanannyira szeretnénk őket akkor is, ha kiderülne róluk, hogy valójában régebbi zenék koppintásaiból, vagy más énekesek által lepasszolt szerzeményekről van szó? Vagy, hogy nem is arról szólnak a legnagyobb slágerek, ahogy eddig gondoltuk? Íme, 35 érdekesség, amelyet eddig biztosan nem tudtál a zenékkel kapcsolatban!

olvass tovább

Filmek, melyekből irányítani tanulhatunk

  • 2016. május 24.

Ki gondolná, mennyi mindent tanulhatunk, miközben remekül szórakozunk? Nos, (majdnem) minden filmnek megvan a maga tanulsága, melyet érdemes fejben tartani. Egyes alkotások például arra nyújtanak lehetőséget, hogy vezetői képességeket sajátítsunk el, a csapatépítéstől kezdve egészen a személyek közötti kommunikációig. A most felsorolt filmek olyan vezetői készségeket és értékeket közvetítenek, melyeket bármikor kamatoztathatunk a munka, és az élet minden területén.

olvass tovább

Érdekességek a banánról

  • 2016. május 24.

A banán az egyik legközkedveltebb gyümölcs, de finom íze mellett számos egyéb pozitív tulajdonsággal is rendelkezik. Tápanyagokban gazdag, ez valószínűleg senkinek sem újdonság. De azt tudtad például, hogy a banán fogyasztása boldogabbá tehet, hogy ki találta fel a banán splitet, vagy, hogy a banán illata csökkenti az éhségérzetet? Olvass tovább, ha kíváncsi vagy ehhez hasonló érdekességekre!

olvass tovább

10 film, melyekből történelmet tanulhatunk

  • 2016. május 21.

Az idő fejvesztve rohan, s a világ változik. Napról napra, kívül-belül. Amit ma még biztosan tudunk, azt holnapra megcáfolják. Elég csak egy pillanat, és máris minden megváltozhat körülöttünk. Ahhoz, hogy ehhez alkalmazkodni tudjunk, folyamatosan a jelenben kell élnünk. Emiatt olykor túlságosan is lekötnek aktuális életünk történései. Pedig néha meg kell állni egy kis időre. Csak úgy, elmélkedni a múlton. Olyan érdekes és értékes dolgokon, melyek később is a hasznunkra válhatnak.

olvass tovább

13 érdekes tény a ZEN-ről

  • 2016. április 29.

A zen a buddhizmus egyik legnépszerűbb ága. Sokan testi-szellemi gyakorlatnak tartják, míg mások vallásnak, sőt, filozófiai rendszernek tekintik. Gyakorlatai és tanai segítenek elérni a megvilágosodást. Manapság egyre elterjedtebb, így hát sok zen közösség létezik Észak-Amerikában és Európában is. Érdemes megtudni róla néhány érdekes információt.

olvass tovább

Minden, amit tudni akartál Valentinről

  • 2016. február 14.

Szent Bálint, avagy Valentin alakját számos legenda övezi. Ki is volt ő pontosan? Létező személyről van szó? Egy emberről beszélünk, vagy több keresztény mártírról van szó? Tudtad, hogy nem csak a szerelmesek védőszentje?

olvass tovább