Kulcsszó keresés /


Hozd el nekem őket Kedves Jézus!

Tudom, hogy még egy kicsit korán van ehhez, vagy talán annyira nem is. Nálam hivatalosan már novembertől megkezdődik a karácsonyvárás, ezért vasárnap este fel is díszítem a lakást. Először csak egy kis égősorral, aztán apránként jöhet a többi (senki ne mondja, hogy megszállott vagyok). Amit kívántam erre az évre az már valóra is vált, ezért csak ez a néhány dolog maradt. Nem is olyan sok minden a nagyhoz képest. Jól vigyázz, hogy mit kívánsz, mert valóra válik - legyen ez a jelszó!

olvass tovább

Hétvége a design jegyében!

  • 2015. október 03.

Utolsó napjaihoz érkezett a Design Hét, ahol vasárnapig még változatos programokon keresztül merülhetünk el a design témakörében. Aki inspirálódásra vágyik, vagy éppen az otthonát szeretné megújítani, a hétvégén még megteheti! Most a mi 3 kedvenc programunkat ajánljuk nektek.

olvass tovább

Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

  • 2015. augusztus 08.

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

olvass tovább

Korán megtanultam, milyen az emberi zsarnokság

Az ebédhez készülődtünk, nagyanyám már behozta az ecetes salátát a rántott csirke mellé. Mindig ez volt az ebéd vasárnap: rántott hús meg fejes saláta krumplival. Mama nem úgy készítette a krumplit, mint ahogy nálatok csinálták, nem rakott bele se vajat, se tejet, hanem olajjal törte, és én ezért rettenet módon hálás voltam. Azt a ragadós pépet később se bírtam megszokni.

olvass tovább

Az én anyám

Kiskorunk óta minden év május első vasárnapján megünnepeljük az édesanyákat. Először csak azért, mert apa azt mondja, nem is igazán értjük. Ahogy növünk, csak azért, mert teljesítjük az elvárásokat, megfelelünk a kötelességnek. Majd eljön egy pont, amikor rájövünk, miért tesszük. Nos, azt hiszem, én már rájöttem.

olvass tovább

Március 15-i programok

  • 2015. március 15.

Idén ugyan vasárnapra esik március 15-e, és még ha nem is lehet hosszú hétvégézni, az 1848-as forradalomra való megemlékezésnek számtalan formáját kínálják a szervezők országszerte.

olvass tovább

Több ezren vettek részt az idei VinCE Budapesten

  • 2015. március 12.

Idén közel 7 000 vendég volt kíváncsi a VinCE Budapest Wine Show programjaira. A péntektől vasárnapig tartó borkiállításra több száz nemzetközi borértő, köztük neves szaktekintélyek és számos Master of Wine, kereskedő is Budapestre látogatott. A mesterkurzusok előadói és különleges borai a világ minden pontjáról érkeztek, de a vendégek között is voltak, akik távoli országokból utaztak ide a rendezvényre.

olvass tovább

Oscar-kisokos - avagy minden, amit tudnod kell a vasárnapi filmgáláról

  • 2015. február 19.

Régóta nem vártam ennyire Oscar-gálát. Az ok igen egyszerű: közel öt éve nem volt olyan szoros verseny, mint az idei, hiszen az elmúlt esztendőkben már a díjátadó előtti hetekben biztosan tudhattuk mely film készítői fogják ellepni a pódiumot az est utolsó szobrocskájának átadásánál. Noha az idei verseny is csak két résztvevős, a kisebb díjak rengeteg meglepetéssel kecsegtetnek.

olvass tovább

Madonna megint villantott

  • 2015. február 11.

Február 8-án, vasárnap került megrendezésre az 57. Grammy-díjátadó gála, ahol a zeneipar színe-java képviseltette magát. Kicsit nagyobb volumenű esemény, mint nálunk a Story gála, abban azonban megegyezik a két esemény, hogy a középkorú női hírességek gyakran elvetik a sulykot, és magukból bohócot csinálva jelennek meg egy-egy ruhakölteményben. Idén Madonna lőtt mellé nagyon csúnyán.

olvass tovább