Kulcsszó keresés /


Mini almás tarte tatin

  • 2014. október 02.

Folyós karamell, fahéja párolt alma, omlós vajas tészta: ez a francia almás tarte tatin, azaz fordított torta. Sem ízeiben, sem küllemében nem marad el a mini verziója, legfeljebb kisebb lesz a cukor sokk. Sokszor készítek francia fordított tortát, sok ízben kipróbáltam már, most pedig a formájával kísérleteztem. Így is, úgy is telitalálat, biztosan állíthatom.

olvass tovább

Fehérboros almatorta

  • 2014. szeptember 25.

Ez a desszert lehetne akár a karácsonyi asztal éke is, hiszen abszolút a tél ízeit hozza: fahéj, szegfűszeg, párolt alma, forralt bor tobzódik benne. Nem akarom siettetni az idő múlását, szerintem az őszhöz is remekül passzol, ráadásul ez a darab születésnapra készült, úgyhogy az ünnepi jelleg adott volt.

olvass tovább

Csupa csoki torta

  • 2014. szeptember 18.

Múlt hét óta elég barátságtalan az időjárás. Sokkal jobban szeretem a szűrt napsütéses, sárga avarban sétálós őszt. Azért remélem, ilyenben is lesz részünk, de addig is a hűvösebb napokon sokat segít egy langyos csokitorta. Elég gyorsan készen van, és annyira tökéletesen tömény, hogy semmi mást nem kívánunk hozzá, maximum egy kevés tejszínhabot.

olvass tovább

Meggyes krémes sajttorta

  • 2014. szeptember 11.

Alig kell sütni, alig kell vele pepecselni, és mégis olyan isteni torta kerekedik ki belőle, hogy azonnal el is fogyott. Nem volt recept, csak pár hozzávaló, és rögtön megszületett a koncepció. Bátran ajánlom azoknak, akik biztosra szeretnének menni, mégsem konyhai virtuózok - ezzel ugyanis nem lehet hibázni.

olvass tovább

Pavlova torta

  • 2014. augusztus 21.

Kevés ilyen előkelő hangzású sütemény van, melynek névadója ráadásul egy törékeny balerina, Anna Pavlova volt. A torta származása körül elég sok vitás kérdés van, ezzel most senkit sem untatnék, legyen elég annyi, hogy a Pavlova-torta Ausztrália, de még inkább Új-Zéland nemzeti desszertje - és tulajdonképpen egy hatalmas habcsók, minden földi jóval megpakolva. Amilyen egyszerűnek hangzik, olyan kényes elkészíteni, hogy az alap kívül kemény, belül viszont puha, krémes maradjon. Ez a recept az eredeti, bárhol megtekinthető változat, semmit sem változtattam rajta.

olvass tovább

Mi szem-szájnak ingere

  • 2014. július 15.

Vagyis nemcsak szép, finom is ez a málnás csokimousse torta. Csupa kiváló alapanyag van benne: vajas piskóta lapok, rengeteg gyümölcs és persze sok-sok csoki. Nem lepek meg senkit vele, ha elárulom: születésnapra készült ez az édesség, méghozzá három komoly férfiember ünneplésére.

olvass tovább

Tarte tatin barackkal

  • 2014. július 08.

Tarte tatin, azaz fordított torta - ez most barackos, de rendszerint almával szoktam készíteni. Francia, és talán ez a kedvencem a gallok édességei közül. Az enyhén sós, omlós-vajas tészta és a karamellizált gyümölcsök együttese verhetetlen íz-élmény, és látványnak sem utolsó.

olvass tovább

Isten éltessen Lindsay Lohan!

  • 2014. július 02.

Lindsay Lohan igazán feltűnő jelenség. Egykor ünnepelt tinisztár volt, manapság pedig hol filmjeivel, hol botrányaival hívja fel magára a sajtó figyelmét - de biztos, hogy képtelenség szó nélkül elmenni mellette! És hogy szemléltessük, mennyire repül az idő, eláruljuk: a megosztó színésznő éppen ma már 28 gyertyát fújhat el születésnapi tortáján.

olvass tovább

Cseresznyés-tejszínes torta kezdőknek

  • 2014. június 23.

Olyanoknak is ajánlom, akik sosem sütnek, és félnek a bonyolult dolgoktól, de már unják a kész piskóta lapra halmozott por pudingot és por zselét. Most hirtelen bevillantak a régi gyerekzsúrok, ahol az utóbbi műanyag édesség volt mindig a sztár. Mióta rendszeresen sütök, - ez alatt az utóbbi tíz évet értem - általában készítettem tortát a saját születésnapomra. Idén spontán voltam, és abból alkottam, ami a hűtőben volt, de azt hiszem egyik tortámat sem szerettem még ennyire. Rusztikus, friss, nem túl édes, ami még fontos: egyáltalán nem bonyolult, mégis megállná a helyét küllemre is akármelyik cukrászdában.

olvass tovább

Szülinapi málnás-mascarponés brownie

  • 2014. június 09.

Jött egy spontán, szűk körű születésnapi ünnepség gondolata, amivel az egyik legkedvesebb barátnőmet szerettem volna meglepni. Kellett valami, amire rá lehet tenni a gyertyákat, és megfelel a "csupacsoki" jelzőnek is. De miért kellene mindig tortában gondolkodni? Úgy döntöttem, a jól bevált brownie-t kicsit felturbózom, így nem csak küllemre, de ízre is elég elegáns és kecsegtető lett a végeredmény.

olvass tovább