Kulcsszó keresés /


A világ legbizarrabb tortái

  • 2014. november 13.

Gondoltad volna, hogy minden, amit az alábbi képgalériánkban látsz, az torta? Pedig valóban annak készültek. Méghozzá a 2007 óta minden évben megrendezésre kerülő The Threadcakes nevű tortaversenyen. A fő alapszabály az, hogy a versenyművek minden egyes részének ehetőnek kell lennie a vázon kívül.

olvass tovább

Anyu receptje: Ricottatorta gyümölcsökkel

  • 2014. november 09.

A ricottát, mint oly sok minden finomságot a gasztronómiában, Olaszországnak köszönhetjük. Az elnevezés szó szerinti fordítása: „még egyszer megfőzni”. Olasz sajt, mely bennünket inkább túróra emlékeztet, bár tulajdonképpen a túró is a sajt egy fajtája.

olvass tovább

Mini almás tarte tatin

  • 2014. október 02.

Folyós karamell, fahéja párolt alma, omlós vajas tészta: ez a francia almás tarte tatin, azaz fordított torta. Sem ízeiben, sem küllemében nem marad el a mini verziója, legfeljebb kisebb lesz a cukor sokk. Sokszor készítek francia fordított tortát, sok ízben kipróbáltam már, most pedig a formájával kísérleteztem. Így is, úgy is telitalálat, biztosan állíthatom.

olvass tovább

Fehérboros almatorta

  • 2014. szeptember 25.

Ez a desszert lehetne akár a karácsonyi asztal éke is, hiszen abszolút a tél ízeit hozza: fahéj, szegfűszeg, párolt alma, forralt bor tobzódik benne. Nem akarom siettetni az idő múlását, szerintem az őszhöz is remekül passzol, ráadásul ez a darab születésnapra készült, úgyhogy az ünnepi jelleg adott volt.

olvass tovább

Csupa csoki torta

  • 2014. szeptember 18.

Múlt hét óta elég barátságtalan az időjárás. Sokkal jobban szeretem a szűrt napsütéses, sárga avarban sétálós őszt. Azért remélem, ilyenben is lesz részünk, de addig is a hűvösebb napokon sokat segít egy langyos csokitorta. Elég gyorsan készen van, és annyira tökéletesen tömény, hogy semmi mást nem kívánunk hozzá, maximum egy kevés tejszínhabot.

olvass tovább

Meggyes krémes sajttorta

  • 2014. szeptember 11.

Alig kell sütni, alig kell vele pepecselni, és mégis olyan isteni torta kerekedik ki belőle, hogy azonnal el is fogyott. Nem volt recept, csak pár hozzávaló, és rögtön megszületett a koncepció. Bátran ajánlom azoknak, akik biztosra szeretnének menni, mégsem konyhai virtuózok - ezzel ugyanis nem lehet hibázni.

olvass tovább

Pavlova torta

  • 2014. augusztus 21.

Kevés ilyen előkelő hangzású sütemény van, melynek névadója ráadásul egy törékeny balerina, Anna Pavlova volt. A torta származása körül elég sok vitás kérdés van, ezzel most senkit sem untatnék, legyen elég annyi, hogy a Pavlova-torta Ausztrália, de még inkább Új-Zéland nemzeti desszertje - és tulajdonképpen egy hatalmas habcsók, minden földi jóval megpakolva. Amilyen egyszerűnek hangzik, olyan kényes elkészíteni, hogy az alap kívül kemény, belül viszont puha, krémes maradjon. Ez a recept az eredeti, bárhol megtekinthető változat, semmit sem változtattam rajta.

olvass tovább

Mi szem-szájnak ingere

  • 2014. július 15.

Vagyis nemcsak szép, finom is ez a málnás csokimousse torta. Csupa kiváló alapanyag van benne: vajas piskóta lapok, rengeteg gyümölcs és persze sok-sok csoki. Nem lepek meg senkit vele, ha elárulom: születésnapra készült ez az édesség, méghozzá három komoly férfiember ünneplésére.

olvass tovább

Tarte tatin barackkal

  • 2014. július 08.

Tarte tatin, azaz fordított torta - ez most barackos, de rendszerint almával szoktam készíteni. Francia, és talán ez a kedvencem a gallok édességei közül. Az enyhén sós, omlós-vajas tészta és a karamellizált gyümölcsök együttese verhetetlen íz-élmény, és látványnak sem utolsó.

olvass tovább

Isten éltessen Lindsay Lohan!

  • 2014. július 02.

Lindsay Lohan igazán feltűnő jelenség. Egykor ünnepelt tinisztár volt, manapság pedig hol filmjeivel, hol botrányaival hívja fel magára a sajtó figyelmét - de biztos, hogy képtelenség szó nélkül elmenni mellette! És hogy szemléltessük, mennyire repül az idő, eláruljuk: a megosztó színésznő éppen ma már 28 gyertyát fújhat el születésnapi tortáján.

olvass tovább