Kulcsszó keresés /


Téli túrák, egyedi élmények Alsó-Ausztriában

  • 2018. január 08.

Reneszánszát éli a túrázás, egyre többen választják ezt a sportot feltöltődés céljából. A téli túrázás, a hófödte természet felfedezése pedig különleges, egyedi élmény. Alsó-Ausztriában számtalan útvonal közül lehet választani, mindegyik festői tájakon halad át, és a fáradt barangoló bármikor betérhet egy hangulatos hüttébe, megpihenhet egy barátságos szállodában.

olvass tovább

Mire jó a kókusztej?

  • 2017. december 07.

A kókusztej érett kókuszdióból kivont krémes texturájú folyadék, melyet nem szabad összetéveszteni a kókuszvízzel. A kókusztej jócskán bővelkedik vitaminokban és kálciumban, számos ázsiai fogás alapanyaga kellemes ízének köszönhetően, és kiváló alternatíva azoknak, akik allergiásak vagy csak nem kedvelik az állati eredetű tejet. Lassacskán a szépségipar is felfedezi jelentőségét, hiszen csodás hatással van a hajra és a bőrre egyaránt. Ezeket gyűjtöttük össze az alábbi cikkben.

olvass tovább

Stílusiskola: így tündökölj télen fehér ruhában

  • 2017. december 03.

Télen valamiért inkább a sötét színeket preferáljuk, pedig egy-egy világosabb darabot is ügyesen beépíthetünk a szettjeinkbe, például akár fehér nyári ruhákat is, vagy vastagabb kötött darabokat. Annyi a titok nyitja, hogy próbáljunk minél többféle textúrát és ruhadarabot rétegelni, illetve ne feledkezzünk meg a hosszú szárú csizmákról és harisnyákról sem!

olvass tovább

Stílusiskola: minták mintákkal – amikor a több jobb

  • 2017. november 30.

A kevesebb néha több – szoktuk mondani, viszont szerintünk néha ennek éppen az ellenkezője igaz, és azért, hogy ezt bizonyítsuk, most hoztunk is tíz olyan outfitet, ami cseppet sem mondható kevésnek, vagy visszafogottnak, mégis nagyon jól mutat. Azt javasoljuk, hogy nyugodtan keverjétek a színeket, mintákat és textúrákat, ehhez nyújthat ihletet a most következő galériánk!

olvass tovább

Boldog születésnapot Világörökség!

Amióta az eszemet tudom, különös érdeklődést és vonzalmat éreztem az emberiség kulturális és természeti öröksége iránt, fontosnak tartom e helyszínek megőrzését a jövő nemzedékei számára, s ha csak tehetem, igyekszem közülük minél többet meglátogatni, megismerni. Rájöttem ugyanis, ez az elhivatottság nem lehet véletlen, hisz – az UNESCO égisze alatt – a Világ kulturális és természeti örökségének megóvását célzó egyezményt éppen aznap hozták létre, amikor megszülettem: 1972 november 16-án.

olvass tovább

A lótuszvirág üzenete

  • 2017. október 18.

A Lótuszvirágot számos kultúrában, különösen a keleti vallásokban, a megvilágosodás, a tisztaság, az újjászületés jelképeként ismeretes. Sok ember előszeretettel tetoválja magára, vagy valamilyen formában viseli, magával hordozza ezt a szimbólumot, de sokszor az igazi jelentését, kevesen ismerik, csak divatossá vált, ezért most bemutatjuk Nektek, hogy valójában mit szimbolizál ez a csodálatos virág.

olvass tovább

A 8 legfurcsább dolog New York-ban

Reggeltől estig lehetne a kulturális, szokás vagy éppen ízlésbeli különbségeket sorolni Európa és Amerika között. A korábbiakban már összegyűjtöttem a 11 legmeglepőbbet, amivel itt találkoztam, azonban közben további furcsaságok jöttek velem szembe, így született meg az újabb lista.

olvass tovább

10 tökéletes randiszett őszre

  • 2017. október 01.

Ezeket a különböző textúrájú rétegeket kell a kényelemmel, és persze a csinos, nőies megjelenéssel párosítanunk, ha romantikus randevúra kerül a sor. Hoztunk 10 outfitet, ami segítségül szolgálhat, ha tanácstalanok lennénk.

olvass tovább