Kulcsszó keresés /


7 tény a táplálkozási zavarokról

  • 2016. november 17.

A táplálkozási zavarok mindenkit utolérhetnek. A legtöbb női magazin erre próbálja felhívni a figyelmünket. Arról azonban nem esik szó a limonádé, “legyéltrendi5percalatt” újságokban, hogy a testképzavart a legtöbb nőben, éppen ezek a magazinok keltik, címlapra tűzve az agyonretusált hírességeket, és csont-sovány modellekkel illusztrálva cikkeiket.

olvass tovább

6 trükk, amivel elkerülheted az őszi súlygyarapodást

  • 2016. október 31.

Egy bőséges gulyásleves, a csirkepörkölt, a krémes sütemények, és az ünnepek mellett senki sem számolgatja a kalóriákat. Ha növesztesz egy kis úszógumit, majd elrejted néhány túlméretezett pulóver és kabát alatt, a kutya sem veszi észre. Így is hozzá lehet állni a dologhoz, meg úgy is, hogy egészséges, jókedvű, és magabiztos akarsz maradni az év második felében is, és semmiképp sem fél napokat eltölteni az edzőteremben és éheztetni magad a tavasz beköszöntével.

olvass tovább

Egyél többet és fogyj!

  • 2016. október 25.

Ha azt hitted, hogy úgy tudsz a legjobban fogyni, ha bizonyos ételeket mellőzöl az étrendedből, akkor tévedtél! A hatékony diéta titka éppen abban rejlik, hogy bizonyos tápanyagokat többször és nagyobb mennyiségben viszel be a szervezetedbe. Lássuk, melyek ezek!

olvass tovább

Mit egyek futás előtt és után?

Mostanában többen is kérdezték tőlem, mit eszek, iszok futás előtt és után. És bár szerintem mindenkinek egyénileg kell tudnia, mi esik jól neki, milyen a megszokott étrendje, azért összeszedtem pár dolgot, ami remélem segítségként szolgál majd minden futni vágyónak.

olvass tovább

7 finom étel és ital, amit jobb kerülni lefekvés előtt

Jó pár éve már, hogy a táplálkozási tanácsadók egyetértenek abban, hogy lefekvés előtt pár órával már érdemes megálljt parancsolni a nasizásnak. Ugyan vannak olyan ételek, amik kifejezetten hasznosak lehetnek a szervezetnek, de lássuk be, mindannyian belecsúsztunk már a hibába, hogy valami olyat ettünk, ami nem nagyon segít abban, hogy „szépre aludjuk” magunkat. Nincs ezzel gond persze, mindenki hoz időnként rossz döntéseket, viszont a most felsorolt ételeket és italokat tényleg próbáljátok meg bojkottálni alvás előtt.

olvass tovább

Az idő rohan- de te lassíthatsz!

  • 2016. szeptember 29.

Annyiszor beszéltünk már róla, de talán nem eleget: a bőr öregedésének okai 80%-ban a külső tényezők: a szennyezett környezett, stressz, kialvatlanság és persze a nem megfelelő táplálkozás. A környezeti hatások ellen a Vichy újdonságával is felveheted a harcot.

olvass tovább

Ételek, amelyek napi szinten fogyasztva, halálosak lehetnek

  • 2016. szeptember 17.

Annyi mesét hallunk az egészséges táplálkozásról, miközben sokszor nem is látjuk tisztán, hogy miért szállnak felénk ezek a tanácsok nap mint nap. Éppen ezért összeállításunkban igyekeztünk néhány olyan ételt összeszedni, amelyek napi szinten fogyasztva igencsak károsak lehetnek egészségünkre. Mindezt persze a miértekkel (mindenféle tudományos, érthetetlen fogalom nélkül) is megtoldva.

olvass tovább

Kettő helyet enni? Így csináld!

  • 2016. július 22.

Amikor egy ismerősünk várandós, gyakran halljuk a "kettő helyet kell ennie" roppant népszerű mondatot. Nos, ez valójában nem igaz (a mennyiséget értve legalábbis), azonban kétségtelen, hogy a diéta is butaság ebben az időszakban. Fontos, hogy ebben a más állapotban megfelelően étkezzenek a nők, hiszen ez hatással van a magzat, az újszülött egészségére. Az orvosok szerint a legjobb, ha egy nő a terhesség során testtömege 15-18%-át szedi fel, amely nagyjából 8-11 kilót jelent.

olvass tovább

10 ok, hogy búcsút ints a cukornak!

  • 2016. július 21.

Amíg a zöldségekben, gyümölcsökben található cukrokat viszonylag könnyedén képesek vagyunk lebontani, addig a mesterséges cukrokkal már naponta keményen meg kell küzdenie szervezetünknek. Ehhez sok B1- és egyéb vitaminokra van szükségünk, amelyet a túlzott cukorfogyasztás kimerít. Hogy végképp az egészséges táplálkozás felé sodorjunk, íme, 10 olyan probléma, amit bizony a sok cukorfogyasztás okozhat.

olvass tovább