Kulcsszó keresés /


Hírességek hétköznapi szerelmei

  • 2014. október 22.

Gyakran irigyeljük a hírességeket, amiért a legjobb szinglik közül válogathatnak kollégáik körében. Vannak azonban üdítő kivételek, olyan csillagok, akik magánéletüket illetően kerülik a rivaldafényt, és szívük választottja is köznapi ember, átlagos foglalkozással. Nézzük a leghíresebb sztárokat, akik hétköznapi emberekkel kötötték össze az életüket.

olvass tovább

Ismerkedem magammal

  • 2014. július 18.

Akad körülöttem szingli bőven. Olyanok is, akik még nem voltak házasok, olyanok is, akik túl egy vagy két házasságon keresik az új társukat, új férjüket, vagy csak egy szeretőt, mert úgy gondolják többet nem kívánnak a házasság édes-keserű kötelékébe lépni - és akadnak, akik önmagukat keresik.

olvass tovább

Egyszer mindenki Bridget Jones akart lenni

  • 2013. október 29.

Bridget mi vagyunk: te és én. Ha valaha is túl jól érezted magadat szingliként. Ha harmincasként még mindig kiborítanak a családos barátok. Ha túl sokat, illetve ha túl gyakran húzod meg a vodkásüveget, majd lelkiismeret furdalás nélkül, este tízkor is benyomod azt a sütit. Bridget, a kilencvenes években egyedülálló volt (a szó minden értelmében), üde és vicces. Helen Fieilding írónő idén, az első könyv megjelenése után tizenhét évvel búcsúzik el tőlünk, és a főhősétől. De vajon mennyire érezzük még mindig sajátunknak a történetet?

olvass tovább

Magadéban a gerendát

  • 2012. október 14.

Ez nem New York. Mi nem vagyunk menő, nagyvárosi szinglik. A helyszín Budapest. Folyik a pletyka, mint a kátrány és ragadós az ítélet.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XX. / Péntek

  • 2012. május 04.

Szerintem egyedülállóként is lehet az ember nagyon boldog. Rengeteg féle örömöt és sikert találhatunk az életben, bár nyilvánvalóan társas lények vagyunk és társra vágyunk, bármilyen jól menjenek is dolgaink. Úgy vélem egy jól működő kapcsolat alapja, hogy még szingli korszakunkban megadunk magunknak mindent, amit egy jól működő kapcsolattól és egy másik embertől várunk. Ez a folyamat arra is kiválóan alkalmas, hogy megismerjük önmagunkat, igényeinket és meglássuk azt, hogy mi mit tudunk adni a másiknak.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - X. / Hétfő

  • 2012. február 20.

Szerintem nincs abban semmi rosz, ha valaki egyedül él. Mindig örömmel gondolok vissza azokra a periódusokra, amiket életemben párkapcsolat nélkül éltem meg. Te jó Ég! Mennyi időm volt magamra, a barátaimra, mozira, esti sétákra, nagy beszélgetésekre a Duna parton. Mennyi tervet szőtem, mennyi ötletem volt, mennyi mindenbe belevágtam. Megmosolyogtat, hogy szabadidő bőségében vasárnap délelőttönként angolt tanítottam és a megkeresett pénzt gitárórákra és képzőművész szakkörre fordítottam. Gitározni nem tanultam meg, nem rajzolok profi módon sem, de nagyon sok érdekes ismeretségre és új barátokra tettem szert, mindig nagyon boldog szingli voltam.

olvass tovább

10 kihagyhatatlan csajos könyv

  • 2012. január 14.

Teljesen mindegy, hogy szingliként éled az életed, vagy épp egy olyan kapcsolatban, ami már ellaposodott, a könyvesboltok polcain biztos, hogy találsz olyan „csajos” könyvet, amely segít áthidalni az élethelyzeted. Ilyenkor ugyanis hatalmas segítség lehet egy útmutató önmagad megtalálásához, vagy épp egy olyan regény, amely olyan problémáról szól, mint amilyen a tied. Összeállításunk azokat a könyveket mutatja be, amelyet érdemes elolvasnod.

olvass tovább