Kulcsszó keresés /


A mérgező emberek tulajdonságai

  • 2016. július 15.

Egyikünk sem tökéletes, és még a közülünk legrosszabbnak vélt emberek esetén is általában megvan a múltbéli oka annak, ahogy viselkednek. De természetes, hogy mindenki szeretné olyan emberekkel körülvenni magát, akiktől legtöbb esetben csak kap. Akik nem vámpírként szipolyozzák el tőlünk a jókedvet és az energiát. Ezért mindig érdemes meggondolni, hogy kit engedünk közel magunkhoz. Hogy ki az, akinek a barátsága jó hatással lehet az életünkre, és ki az, aki csak megmérgezi azt.

olvass tovább

5 tipp egyedülálló kismamáknak

  • 2015. április 15.

Szingli vagy és terhes? Úgy érzed, hogy ennél lehetetlenebb helyzetbe már nem is kerülhetnél? Butaság! Egy csodás időszakon mész keresztül, ki kell zárnod a fejedből ezeket a mérgező gondolatokat, hiszen hamarosan egy kis csöppségről kell majd gondoskodnod. Íme, néhány tipp, hogy hogyan lásd derűsebben a világot.

olvass tovább

Te is a mérgező emberré váltál?

A mérgező emberek köztudottan nagyon negatívan befolyásolják a körülöttük élő emberek közérzetét. Arról kevés szó esik azonban, hogy bárkiből válhat mérgező ember, akár ha rosszul kezel egy lelki krízist, nem fogadja el az őt ért sérelmeket, tartósan negatív emberek társaságában van.

olvass tovább

Gyerekbarát kertek II.rész

  • 2014. április 19.

Gyermekbarát vagy mérgező növények? Mit szabad ültetni, és mi az ami veszélyes, akár mérgező is lehet gyermekünkre a kertünkben? Ha a kertünknek az is feladata, hogy gyermekeink szórakoztatását, felüdülését szolgálja, akkor a játéklehetőségeket gondos tervezéssel úgy kell kialakítanunk, hogy veszélytelenek legyenek, és lehetőleg kevésbé terheljék a kertet. Grillezés, szalonnázás kisgyerekkel? Minden lehetséges! Kertgurunk most ebben is segít.

olvass tovább

Mérgező gyerekruhák

  • 2013. augusztus 21.

A legtöbb Anyuka nagy gondot fordít arra, hogy a babaruhákat milyen mosószerrel mossa; hogyan tisztítsa a foltokat, hogy a baba érzékeny bőrével a lehető legkevesebb vegyszer érintkezzen. Sokan a baba hatására válnak környezettudatossá és kipróbálnak új, környezet és bőrbarát mosási, folttisztítási eljárásokat.

olvass tovább

Bőrünk csodálatos szerkezete

  • 2013. június 11.

A bőr az emberi szervezet legnagyobb felületű szerve. PH-ja enyhén savas: 5,4-5,9 körüli. Fontos funkciókat lát el: Véd a fizikai, a mechanikai hatások ellen, a kórokozók, a sugárzás, és a mérgező anyagok ellen, szabályozza a vízháztartást és a hőmérsékletet, hőszigetel, felel az érzékelésért is.

olvass tovább

Mérgező kozmetikumaink?

  • 2011. március 10.

Átformálhatja az egész gondolkodásmódunkat és életmódunkat Antal Vali mesterkozmetikus és BIONOM-hatóanyag-elemző írása, mely az interneten bárki számára elérhető. Nem kisebb feladatra vállalkozott, mint összeszedte a kozmetikai ipar 10 legkárosabb összetevőjét, s paradigmaváltásra invitálja az olvasót, de az írás elején ő maga is leszögezi, hogy kritikátlanul senki ne fogadjon el tőle semmit. Mi most összegyűjtöttük a könnyebb tájékozódás érdekében az Antal Vali szerint leginkább kerülendő kozmetikai vegyületeket.

olvass tovább

Az érett bőr, test és lélek ápolása

  • 2009. február 24.

Az évek előrehaladtával az idősebb szervezetben a lebontó folyamatok kerülnek túlsúlyba. Ilyenkor  szabadgyököknek nevezett káros anyagok keletkeznek amelyek mérgezőek, károsíthatják a sejteket, roncsolják az élő szöveteket.

olvass tovább