Kulcsszó keresés /


Napi Üzenet - október 19.

  • 2012. október 19.

Ma tartsd meg magadnak minden szinten a véleményedet, ne mond ki másoknak, mert konfliktusokba keveredsz. A mai nap Spirituális programokra a legalkalmasabb. Napi megerősítés: Elfogadok mindet és mindenkit olyannak, amilyen, megnyílok a világ szépségeire.

olvass tovább

Napi Üzenet - szeptember 8.

  • 2012. szeptember 08.

Ma kerüld ki, vonulj vissza a provokációk, konfliktusok elől. A mai nap a szórakozásé: mozi, kultúra, olvasás. Napi megerősítés: Visszavonulok semleges középpontomba, hogy tisztán lássak.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - Szerda május 23.

  • 2012. május 23.

Egy jó barátom több, mint egy évtizeddel ezelőtt elhagyta az országot és külföldön próbált szerencsét. Dolgozott Európában, Amerikában, jelenleg Ázsiában tölt be felelősségteljes pozíciót egy komoly cégnél. Nagy ritkán haza látogat és ilyenkor sokat beszélgetünk. Számomra a legtanulságosabb tapasztalat az ő történetében az, hogy bár az ember nem menekülhet el sehova a múltja és a családi konfliktusai elől, mégis jót tehet, ha kellő távolságból tud tekinteni élete kellemetlen aspektusaira. Van, hogy az eltávolodás, az önállóvá, felnőtté válás segít a megbocsátásban, az elengedésben és a hazatalálásban, ami végre meghozza a belső békénket.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XVIII. / Szombat

  • 2012. április 21.

A hétvége az egyik legalkalmasabb, ha nem a legalkalmasabb időpont meghitt otthoni beszélgetésekre. A hétköznapokban olyan könnyen túllépünk dolgokon, hagyunk nyitva be nem fejezett eszmecseréket, esetleg bocsánatkérés nélkül konfliktusos pillanatokat. Egy szombat délutáni séta vagy az ebéd utáni otthoni pihenés kiváló alkalom lehet a hétközben szőnyeg alá söpört problémák megbeszélésére. Jobb ha az ember időről időre előveszi a kínos helyzeteket, mintha csak évekkel később, esetleg váláskor vágják a fejéhez azt, amin most könnyedén változtathat…

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XVI. / Szombat

  • 2012. április 07.

A hétvége az egyik legalkalmasabb, ha nem a legalkalmasabb időpont meghitt otthoni beszélgetésekre. A hétköznapokban olyan könnyen túllépünk dolgokon, hagyunk nyitva be nem fejezett eszmecseréket, esetleg bocsánatkérés nélkül konfliktusos pillanatokat. Egy szombat délutáni séta vagy ebéd utáni otthoni pihenés kiváló alkalom lehet a hétközben szőnyeg alá söpört problémák megbeszélésére. Jobb ha az ember időről időre előveszi a kínos helyzeteket, mintha csak évekkel később, esetleg váláskor vágják a fejéhez azt, amin most könnyedén változtathat…

olvass tovább

Hidak egymáshoz

  • 2011. szeptember 18.

"A béke nem a konfliktus hiánya, hanem a konfliktus kezelésének képessége" - írta Dan Millman, a Békés harcos útja című könyv világhírű szerzője. Ez a kötet éppen erről szól: miként kezeljük életünk kikerülhetetlen konfliktusait, hogy azok ne robbantsák szét kapcsolatainkat, hanem épülhessünk, erősödhessünk általuk, külön-külön és együtt is?

olvass tovább

Férfiaknak

  • 2009. május 04.

Ez a könyv olyan férfiaknak szól, akik szeretnének jobban eligazodni mind a saját, mind a körülöttük élők érzelmeiben. Útmutatást ad, hogyan oldhatók meg a párkapcsolati, munkahelyi konfliktusok, hogyan növelhető az empátia vagy az alkalmazkodás képessége, hogyan található meg a szituációnak megfelelő hangnem.

olvass tovább