Kulcsszó keresés /


10 dolog, amit filmeknek és sorozatoknak köszönhetően gondolhatunk New York-ról

New York, a város, amely sosem alszik, a divat egyik központja, kultúrák, nemzetek kavalkádja. A hely, ahol az emberek ereiben vér helyett valószínűleg már inkább kávé csorog. Egy olyan metropolisz, mely sokak számára csak hőn áhított álom, ám közel 10 millió ember számára otthon. Megszámlálhatatlanul sok film és sorozat játszódik ebben a pezsgő amerikai nagyvárosban, ennek köszönhetően rengeteg mindent tudhatunk meg a város mindennapjairól, amiket többnyire azért nem árt kellő kritikai érzékkel kezelni.

olvass tovább

Az elektronikai eszközök nélküli gyermekkor csodái

Szomorú igazság, de el sem tudjuk képzelni az életünket technológia nélkül. Félünk, ha okostelefonunk nincs a kezünkben; szóvá tesszük, ha egy kávézóban nincs WiFi, és az esti tévénézés nélkül nem tudunk álomba szenderülni. Niki Boon - főállású édesanya, másodállásban fotóművész – négy gyerkőcének technológiamentes életét dokumentálja a család új-zélandi farmján.

olvass tovább

A független nő nem szingli

A független nő felébred. Általában hatkor kel, hogy legyen ideje elkészíteni a kávét, összedobni egy gyors reggelit és kiporciózni az egészséghez szükséges vitaminokat. Reggeli közben megnézi az e-mail-jeit, csekkolja az üzeneteit és válaszol a fontosakra. Csakis a fontosakra, a többire nem pazarol időt.

olvass tovább

Az idei nyár 4 legjobb kávés hűsítője

  • 2016. június 29.

A csajos nyári estéknek van egy semmihez sem fogható hangulata. Barátnőinknek elmondhatjuk a gondjainkat, örömeinket, és mi is meghallhatjuk az ő életükben történő eseményeket, a lelkükben végbemenő változásokat. A koktélok előtt azonban néha szükségünk van némi energiára, amelyet a klasszikus kávé italokon túl a különleges hűsítők is jelenthetnek. Múlt héten a Nespresso-nak hála egy nem mindennapi koffeinbombás délutánban lehetett részünk, így cikkünkben most a legjobb kávés receptekkel érkezünk hozzátok!

olvass tovább

Cafe del Mar: egy kávézó, amit soha nem felejtesz el

  • 2016. május 29.

Bár Ibizát sokan a bulizás fellegvárának tartják, mi azt valljuk, nem csak emiatt érdemes felkeresni. A spanyolok által a szerelem fehér szigetének nevezett Ibizát ugyanis a fantasztikus faunája és flórája miatt sokan Európa legszebb szigetének tartják. Ráadásul olyan feledhetetlen élményeket is tartogat, mint a San Antonioban található, a Cafe del Mar kávézó teraszáról megcsodálható méltán híres naplemente.

olvass tovább

Csúcsgasztronómia és a Nespresso kávéélmény találkozása – Bemutatkozik a Nespresso Atelier

  • 2016. április 20.

Tökéletes minőség, harmónia és innováció: alapvető követelmények a nemzetközi csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényén, a Bocuse d’Or-on. A Nespresso ugyanezen értékeket tartja szem előtt kiváló minőségű kávéinak megalkotása és a legkifinomultabb kávéélmény biztosítása érdekében, ezért vált a lyoni séfverseny hivatalos kávépartnerévé 2008-ban. Az elmúlt években a kávékultúra és a fine dining megannyi szálon fonódott össze: a Nespresso számos gasztronómiai rendezvényen volt jelen, melyek során több neves séf használta a Nespresso Grand Cru kávéit alkotásaiban.

olvass tovább

Milyen macska lenne a kedvenc kávéd?

  • 2016. március 28.

Elképzelhetetlen, hogy a nap egy jó erős espresso vagy egy finom cappuccino nélkül induljon? És ha a kedvenc kávéfajtád macska lenne, hogyan nézne ki? Erre adott választ az orosz illusztrátor, Elena Efremova. Jöjjenek a kávécicák!

olvass tovább

9 különleges kávé a világ különböző tájairól + 9 érdekesség, amit lehet, nem tudtál

  • 2015. szeptember 29.

Nem indulhat el nap nélküle, legalábbis nálunk, a szerkesztőségben biztosan nem megy olajozottan a munka, amíg nem fogyasztjuk el az első csészét belőle. Szeptember 29-e pedig a kávé világnapjaként véstük fel a naptárunkba. De mi nem csak ma ünnepeljük ezt a különleges fekete italt. Összegyűjtöttük a világ különböző tájainak a legkülönlegesebb kávéitalait, és mellékeltünk érdekességeket is melléjük. Kávészünet indul!

olvass tovább

Szekszárdi palack

  • 2015. szeptember 22.

Szeptember közepén válnak elérhetővé az első, szekszárdi palackba töltött borok. A borvidék nevét magán viselő üvegbe kizárólag szekszárdi kadarkák, kékfrankosok és bikavérek kerülhetnek.

olvass tovább

A kávé segít megelőzni a fülcsengést?

  • 2015. szeptember 11.

Egy friss kutatás szerint, a naponta több kávét is fogyasztó hölgyeknél kisebb eséllyel jelentkezik fülcsengés. Az American Tinnitus Association szerint a fülzúgás valamilyen formája közel 50 millió embert érint az Egyesült Államokban.

olvass tovább