Kulcsszó keresés /


Mediterrán diéta

  • 2015. április 10.

Friss tanulmányok szerint a mediterrán diétának számos jótékony hatása van a szívre. De mit is takar pontosan a diéta és milyen egyéb egészségügyi előnyei vannak?

olvass tovább

Készíts saját fürdősót!

  • 2015. március 02.

Ki ne szeretne lazítani egy illatos, ápoló fürdő mellett? A fürdősók jótékony hatásait már ismerjük és miért ne készíthetnéd el otthon a kedvencedet saját magad? Most hoztunk nektek néhány receptet, amivel percek alatt varázsolhatsz egy kényeztető fürdőt otthonra.

olvass tovább

A tönkölybúza jótékony hatásai - Recepttel

  • 2014. november 29.

Sokan állnak se veled-se nélküled kapcsolatban a tönkölybúzával. A rágósnak látszó, nagy búzaszemek elsőre nem is tűnnek igazán salátába való ínyencségnek. Pedig mennyivel egészségesebb és finomabb, mint elsőre gondolnánk! Meg egyébként is: karácsony előtt nem árt kicsit vigyázni a vonalainkra.

olvass tovább

Kozmetikumok a bőr szolgálatában

  • 2014. október 01.

Megannyi nő keresi bőre ápolásához a leginkább megfelelő kozmetikumot. A termék használata során elsőre tapasztalható bőrérzet mellett egyre többen odafigyelnek arra is, hogy az adott szépségápolási készítmény tartósan nyújtson jótékony hatást bőrük számára.

olvass tovább

Vigyázz! Kész! Bor!

  • 2014. szeptember 02.

A borról már évezredek óta tudja az ember, hogy mértékkel fogyasztva számos jótékony hatással rendelkezik. Az idei Borfesztivál témája a bor és az egészséges életmód, a sport, a közös élmények. 23. Budavári Borfesztivál, 2014. szeptember 10-14. között a Budai Vár teraszain.

olvass tovább

Az uborka 10 jótékony hatása a szépségre

  • 2014. július 31.

Az uborka az, ami mindenki hűtőjében mindig megtalálható, és számos formában elkészíthetjük belőle kedvenc köretünket, salátánkat. Azonban nem csak ételként való fogyasztásra alkalmas, hanem a legegyszerűbb módon használhatjuk fel szépségünk ápolására is.

olvass tovább

Mi fán terem a csíra II.

  • 2014. április 07.

Ugyan már válogathatunk a friss, szezonális zöldségek közül is, azért a csírákról se feledkezzünk el, hiszen kiváló tápanyagtartalmukból és számos jótékony hatásukból mit sem veszítettek, így érdemes továbbra is bőven fogyasztanunk ezekből a kis természetes vitaminbombákból. A Mi fán terem a csíra írásunkban megismerkedhettetek a csíráztatás rejtelmeivel. Reméljük sikerült vele kedvet csinálnunk, hogy kipróbáljátok. Most pedig szeretnénk bemutatni nektek a csírák népes családjának tagjait, és egyes fajták élettani hatásait.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - július 20.

  • 2012. július 20.

Életem egyik legnehezebb időszakában életmentő kikapcsolódás címszóval kirándulni mentem a barátnőimmel. Az egyik este Zita barátnőm történeteit hallgattuk. Szakadtunk a nevetéstől, folytak a könnyeink, fájt a hasunk annyira vicces sztorik voltak. Jómagam még másnap is éreztem a nevetés jótékony hatását és akkor tudatosult bennem, amit már sokszor sokan leírtak, hogy a nevetés gyógyít. Ma már tudatosan kezdem a napom jókedvűen. Minden reggel szánok öt percet arra, hogy vidámra hangoljam magam, ha épp nem úgy ébredek.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - IV. / Vasárnap

  • 2012. január 15.

A szaunázás nagy rajongója vagyok! Mintha az én életvitelemre találták volna ki. Mivel sokat dolgozom és előfordul, hogy keveset alszom szüksége van rá az immunrendszeremnek, jól jön a stresszoldáshoz, na meg a kevés alvás okozta “bőrfáradtságra” is jótékony hatással van. Már előre kinézem az időpontot, amikor a közeli szaunában citromos felöntés van és úgy intézem a vasárnap délutáni teendőimet, hogy részt vehessek a programon. Számomra ez a testi-lelki megújulás egyik leghatékonyabb formája és kitűnő lehetőség az erőgyűjtésre a következő hét kihívásaihoz.

olvass tovább